Nesaldūs blynai:
1. Sutarkuokite cukinijas stambia trintuve. Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną, smulkiai sukapokite krapus.
2. Į tarkuotas cukinijas įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, svogūnus ir kapotus krapus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite didelį šaukštą tešlos, suformuokite blyną, kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Verskite labai atsargiai, kad blynai neiširtų. Tiekite karštus.
Kulinaro patarimas. Prie cukinijų blynų tinka grietinės ir česnakų padažas. Į stiklinę grietinės įspauskite skiltelę česnako, įmaišykite šaukštelį kapotų krapų, pagal skonį pasūdykite.
1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.
2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.
3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.
4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Virtas bulves sutrinkite, įberkite petražolių, pasūdykite, jei reikia, ir suminkykite su miltais.
2. Aliejuje pakepinkite svogūną, po kelių minučių suverskite tarkuotą morką, dar po kokių 5 min. tarkuotą moliūgą.
3. Įberkite po žiupsnelį prieskonių, pagal skonį druskos ir troškinkite, kol suminkštės.
4. Formuokite blynus su daržovių įdaru ir kepkite aliejuje. Tinka su grietine.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Užmaišykite tešlą iš miltų, cukraus, pieno, kiaušinių ir iškepkite blynelius.
2. Sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, saldžiąją papriką ir viską porą minučių kepkite ant aliejaus keptuvėje.
3. Uždėkite ant blyno įdarą, o ant jo – kitą blyną, vėl dėkite įdaro ir uždenkite kitu nauju blynu ir t. t. Turėtų gautis sluoksniuotas blynelių bokštelis. Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite kubeliais. Bulvę sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su cukinijų ir baklažanų kubeliais. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, pipirus, žalumynus ir šiek tiek pasūdykite. Viską gerai išmaišykite ir kepkite nedidelius blynelius.
2. Varškę sumaišykite su jogurtu, paskaninkite žalumynais, pipirais ir druska. Tiekite karštus blynelius su varškės kremu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Į užvirtą vandenį įdėkite sultinio kubelį, suberkite sojų faršą ir kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui brinkti. Faršą nuspauskite (kad liktų kuo mažiau skysčio).
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir paskrudinkite aliejuje. Tuomet dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite.
3. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska. Įmaišykite paruoštas sojas. Karštame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.
4. Tiekite su grietine, sumaišyta su salotomis.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ
- Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes.
- Sudėkite į keptuvę grietinę, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Maišydamos pakepinkite dar kelias minutes, kol padažas užvirs.
- Nuimkite padažą nuo ugnies.
IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNUS
- Bulves nuskuskite. Žalias nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.
- Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
- Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
- Tiekite šiltus su grybų padažu. Skanaus!
PARUOŠKITE VARŠKĖS PADAŽĄ
- Į dubenėlį sudėkite varškę, grietinę, kapotus krapus. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
- Plonomis juostelėmis supjaustykite lašišą.
IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNELIUS
- Bulves nuskuskite. Sutarkuokite stambia (burokine) tarka. Sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite šaltu vandeniu. Tuomet tarkuotas bulves tolygiai paskleiskite ant popierinių rankšluosčių ir kuo kruopščiau nusausinkite.
- Svogūną smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, kapotą svogūną, kiaušinį, miltus, druską ir juoduosius pipirus.
- Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių masę, nuspauskite kiek įmanoma daugiau skysčio – tokiu atveju blynai bus traškesni. Keptuvėje formuokite nedidelius blynelius. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
- Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
- Ant šiek tiek atvėsusių blynelių dėkite po šaukštelį varškės kremo, ant viršaus – gabalėlį lašišos. Tiekite nedelsiant. Skanaus!
1. Nuskustas bulves bei morkas sutarkuokite, o cukiniją sutarkuokite nenuluptą. Į daržovių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus bei kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite.
2. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynelius po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
3. Sausoje keptuvėje paskrudinkite karšto rūkymo šoninę ir patiekite kartu su daržovių blyneliais.
1. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su druska, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad cukinija išleistų savo sultis. Po pusvalandžio cukinijų masę nuvarvinkite, gerai nuspauskite.
2. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite su lydytu sviestu. Baigiant kepti, sudėkite smulkintas česnako skilteles ir maišydami kepkite dar kelias minutes.
3. Cukinijų masę sumaišykite su kepintais svogūnais ir likusiais ingredientais.
4. Blynelius kepkite keptuvėje su lydytu sviestu. Kad iškepę blyneliai būtų gražiai apvalūs, tešlą į keptuvę galite sudėti naudodami konditerinį žiedą.
5. Patiekite blynelius su ikrais arba lašiša.
1. Visas daržoves sutarkuokite ir sudėję į audinį nuspauskite jų sultis. Į daržovių tarkius įmuškite kiaušinius, įdėkite krakmolo, paskaninkite žiupsneliu druskos, išmaišykite ir dėkite į keptuvę kepti.
2. Šiuos blynus galima kepti kaip keletą didelių per visą keptuvę ar kaip nedidelius blynelius. Jeigu norisi, juos galima kepti net vaflių keptuvėje. Keptuvėje pakaks kepti po 4 minutes iš kiekvienos pusės ant nedidelės kaitros ar kol blynai gražiai paruduos.
Į šiuos blynus galite įdėti ir kitokių mėgstamų daržovių. Blynus dar labiau paskaninsite grietinės ir sezoninių žalumynų padažu.
1. Cukiniją sutarkuojame, dedame į sietelį. Įmaišome žiupsnį druskos ir paliekame pastovėti 10–15 min.
2. Kitame dubenyje sumaišome likusius ingredientus.
3. Iš tarkuotos cukinijos ranka nuspaudžiame sultis ir dedame tarkius į tešlą, išmaišome.
4. Formuojame blynus po šaukštą gautos masės dėdami į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
- Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka.
- Manų kruopas užpilkite vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų.
- Išbrinkusias kruopas sudėkite į dubenėlį su tarkuotais burokais.
- Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais.
- Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
- Formuokite nedidelius apvalius blynelius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
- Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, tuomet perkelkite į lėkštes.
- Patiekite šiltus su bulvių koše. Skanaus!
Saldūs blynai:
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išsukite, kad neliktų gumulų.
2. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir per visą jos skersmenį iškepkite blynus.
3. Obuolius nuplaukite trindami šepetėliu, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite didokomis skiltelėmis. Jas iš karto apšlakstykite citrinos sultimis, kad neruduotų. Pabarstykite milteliniu cukrumi ir cinamonu. Skilteles iškepkite įkaitintame svieste kiekvieną atskirai apversdami. Blynus sulankstytkite ir patiekite su keptomis obuolių skiltelėmis ir natūraliu jogurtu ar grietine.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
1. Morkas sutarkuokite smulkiausia tarka.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol ištirps.
3. Sodą užgesinkite kefyru ir pilkite į kiaušinių plakinį. Supilkite aliejų ir sudėkite morkas, gerai viską išmaišykite.
4. Kitame dubenyje sumaišykite kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Supilkite morkų masę ir gerai viską išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų. Tuomet kepkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Skanu su jogurtu, uogiene ar kitkuo, kuo mėgstate. Skanaus!
Recepto autorė Jūratė Jankauskienė
! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška
1. Slyvas perpjaukite pusiau, jei labai didelės supjaustykite griežinėliais.
2. Kiaušinius išplakite su pasukomis, įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
3. Miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską išmaišykite, suberkite į kiaušinių masę ir išplakite.
4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Tešlos ketvirtį įpilkite ir įspauskite slyvų puselių.
5. Kai apkeps, apverskite ir dar pakepkite 2-3 min.
Patiekite apibarstytus cukraus pudra ir su grietine. Pagal skonį galima naudoti ir mėgstamą sirupą.
Skanaus!
Recepto autorė Jurgita Ostanina
1. Užmaišykite blynų masę iš tam skirtų produktų. Jei turite mikserį – pradėkite nuo kiaušinių su cukrumi, tada pilkite truputį pieno, miltų, vandens, pieno, miltų ir vėl vandens. Pabaigoje suberkite aguonas (aš aguonas užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau 2 val.). Iš šio kiekio produktų iškepsite 10-12 blynų.
2. Paruoškite blynų įdarą: orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje iškepkite obuolius ir palaukite, kol jie praauš. Nuo keptų obuolių nuimkite odelę ir nugramdykite iškepusio obuolio tyrę. Į tyrę įdėkite cukraus ir citrinos. Ją gerai išmaišykite. Pasigaminote blynų įdarą. Žinoma, įdarą galima pasiruošti tokį, kokį mėgsta jūsų šeima, tik jis turi būti tirštas. Taip pat tiktų įvairiomis uogomis ar džiovintais vaisiais paskaninta varškė ar sūrelio masė.
3. O tada jau pasitelkite vaizduotę ir formuokite blynų krepšelius. Skanaus!
Recepto autorė Skaidrina Laurinavičienė
1. Išplakite kiaušinį su druska ir cukrumi, supilkite cukinijos tyrę, suberkite miltus su kepimo milteliais ir viską išmaišykite.
2. Formuokite blynus ir kepkite aliejuje. Apibarstykite milteliniu cukrumi. Skonis kaip spurgų!
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Slyvas paruoškite iš vakaro: nuplovusi perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į puodą, užberkite cukrumi ir palikite per naktį, kad išsiskirtų sultys.
2. Paruoškite tešlą lietiniams: kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Toliau maišydama suberkite miltus. Įpilkite tiek gazuoto mineralinio vandens, kad gautumėte skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius.
3. Puodą su slyvomis statykite ant ugnies ir maišydama kaitinkite apie 20 minučių. Iki kaitinimo pabaigos likus 7 minutėms, suberkite kiek pasmulkintus ir sausoje keptuvėje paskrudintus graikinius riešutus, supilkite konjaką ir išmaišykite.
4. Ant kiekvieno lietinio užkrėskite slyvų tyrės, susukite ritinėlius ir kepkite karštuose riebaluose.
1. Nulupkite moliūgą ir sutarkuokite smulkia tarka. Blynams reikės 2 stiklinių tarkuoto moliūgo.
2. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, įmaišykite grietinę ir miltus. Užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dideliu šaukštu suformuokite maždaug centimetro storio apvalius blynelius. Kepkite, kol blynai šiek tiek apskrus.
4. Tiekite su apelsinų sirupu arba saldžiarūgšte uogiene.