Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitgaliui – spalvingi patiekalai iš Ispanijos, Italijos ir Portugalijos

Kai dangus pilkšvas, kartais ir nuotaika ima ir papilkėja. Gera gudrybė – skirti daugiau dėmesio įdomiam maistui, spalvingiems ingredientams. Šįsyk gerą nuotaiką kviečiame šauktis atsigręžus į itališkus, ispaniškus bei portugališkus receptus. Gal net pagrindinis patiekalas bus iš vienos šalies, o desertas – kitos!
Tagliatelle Bolognese
Tagliatelle Bolognese / Nidos Degutienės nuotr.

Salotos ir užkandžiai:

Portugališkos sardinių ir bulvių salotos su gražgarstėmis
Receptas: Portugališkos sardinių ir bulvių salotos su gražgarstėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g ((perpjautų išilgai))
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. ((košerinė))
Sultys: 3.00 valg. š. ((citrinų))
Aliejus: 1.00 arbat. š. ((purškiamas, kepimui))
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.25 arbat. š. ((rūkyta))
Česnakai: 2.00 valg. š. ((smulkintas, askaloninis ir 1 skiltelė įprasto))
Sardinės: 8.00 vnt.
Gražgarstės: 4.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. ((8 skiltelės))
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((šviežiai malti))
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Gerai išmaišykite bulves su 1 valg. š. aliejaus ir žiupsneliu druskos bei dėkite į skardą, išpurkštą kepimo aliejumi. Kepkite 15 minučių. Pamaišykite bulves ir kepkite dar 10 minučių, arba kol apskrus ir bus minkštos.
  3. Dideliame inde sumaišykite 2 valg. š. aliejaus, citrinų sultis, askaloninį česnaką, rūkytą papriką, česnaką ir ¼ arbat. š. druskos. Tada į dubenį sudėkite karštas bulves ir gerai išmaišykite su padažu.
  4. Įkaitinkite didelę keptuvę iki šiek tiek didesnio nei vidutiniško karščio. Popieriniais rankšluosčiais nusausinkite sardines. Pabarstykite jas likusia druska. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, paskirstykite jį po visą keptuvę. Dėkite sardines ir kiekvieną pusę kepkite po 3 minutes, arba kol žuvis bus traški ir iškepusi.
  5. Ant 4 lėkščių sudėkite po 1,5 stiklinės gražgarsčių. Kiaurasamčiu išimkite bulves iš padažo ir sudėkite į lėkštes Likusiu padažu pašlakstykite žalumynus; ant žalumynų uždėkite po 2 sardines. Patiekite su citrinos skiltelėmis, pabarstykite pipirais.
Suskleisti
Įdaryti kiaušiniai
Receptas: Įdaryti kiaušiniai su ispaniškais akcentais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 33
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Majonezas: 3.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Dižono)
Druska: 0.25 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 valg. š.
Rūkyta lašiša: 3.00 vnt. (riekelės; arba Serano kumpio (nebūtinai))
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 žiupsnelis (labai tinka ir rūkyta)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius kietai išvirkite, įmeskite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Atvėsusius nulupkite, perpjaukite išilgai perpus ir iš baltymų puselių išimkite trynius (nesvarbu, jei šie sutrupės). Baltymus sudėkite į didelę lėkštę – juos beliks įdaryti.

2. Įdarui į dubenį sudėkite trynius, majonezą, garstyčias, berkite po žiupsnį druskos, pipirų ir kruopščiai sutrinkite. Tam geriausiai pasitarnaus elektrinis trintuvas.

3. Gauta mase pripildykite baltymų puseles (jei esate estetiką vertinanti asmenybė, galite naudotis konditeriniu švirkštu). Palaikykite šaldytuve valandą.

4. Prieš patiekiant kiaušinių viršų pabarstykite malta paprika, smulkiai kapotomis petražolėmis, jei pageidaujate, uždėkite po mažytę juostelę lašišos ar kumpio.

Suskleisti
Itališka duona fokačija su įvairiais priedais
Receptas: Itališka fokačija su trijų rūšių pagardais
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Miltai: 600.00 g
Vanduo: 400.00 ml
Mielės: 15.00 g (šviežių)
Druska: 12.00 g
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 0.50 st.
Parmos kumpis: 4.00 riekės
Pomidorai: 1.00 sauja (vyšninių)
Rozmarinai: 5.00 vnt. (šakelės)
Ančiuviai: 6.00 vnt. (vienetai)
Prieskonių mišinys Persiladas: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su druska.

2. Mieles susmulkinkite ir apibarstykite cukrumi. Sudėkite į šiltą vandenį ir maišykite, kol ištirps. Tuomet įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite.

3. Po truputį pilkite vandens ir mielių mišinį į miltus ir iš lėto maišykite. Kai tešla tampa tinkama minkyti, išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkykite. Tada sukamaisiais judesiais suformuokite rutulį ir įdėkite jį į miltais pabarstytą indą, gausiai užpilkite alyvuogių aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai porai valandų, kad iškiltų (turi maždaug padvigubėti).

4. Skardą gausiai ištepkite aliejumi ir joje tolygiai paskirstykite iškilusią tešlą. Dar kartą palikite, kad pakiltų.

5. Tada pirštų galiukais gražiai paspaudykite visą paviršių ir vieną trečiąją dalį tešlos pabarstykite šviežiais rozmarinais, antrą dalį apdėliokite per pusę perpjautais pomidoriukais ir ančiuviais, o trečią dalį palikite tuščią (ant jos jau iškepus užtepsite mėgstamo tepamo sūrio ir uždėsite vytinto Parmos kumpio).

6. Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

7. Ką tik iškepusią apipilkite vandens ir aliejaus mišiniu (50 ml vandens + 50 ml alyvuogių aliejaus), sumaišytu su persilado prieskoniais. Uždėkite likusius ingredientus, apibarstykite šviežiu rozmarinu.

Suskleisti
Skrebučiai su pomidorų tyre ir kiaušiniu
Receptas: Itališki pusryčių skrebučiai su pomidorų tyre
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Duona: 3.00 riekės (baltos)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Majonezas: 1.00 arbat. š.
Pomidorų tyrė: 1.00 valg. š. (tirštos)
Svogūnai: 0.50 vnt.
Druska: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Aliejų įkaitinkite ant vidutinio karščio keptuvės. Iškepkite kiaušinius iš abiejų pusių.

2. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su pomidorų tyre, majonezu bei prieskoniais.

3. Duonos riekeles pakepinkite skrudintuvėje.

4. Užtepkite duonos riekeles paruošta užtepėle ir užvoškite kiaušiniu.

Suskleisti
„Grissini“ su rozmarinais
Receptas: Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Mielės: 7.00 g (sausų)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (ir dar šiek tiek druskos dribsnių pabarstymui)
Vanduo: 200.00 ml (šilto)
Rozmarinai: 2.00 valg. š. (šviežių lapelių, susmulkintų)
Miltai: 300.00 g (geriausia, jei turit 0 tipo, bet tiks ir speltų; ir dar šiek tiek pabarstymui)
Alyvuogių aliejus: 70.00 ml (ir dar šiek tiek patepti kepant)
Kaip gaminti

Grissini yra tobulas užkandis vakarėlio (ar vakarienės) pradžioje. Patiekite juos vienus arba, pavyzdžiui, užvynioję ploną juostelę gero Parmos kumpio. Su grissini tiks alyvuogės, sūriai, užtepėlės ir visi kiti jūsų mėgstami užkandžiai.

1. Dideliame dubenyje (arba geriausiai – virtuvinio kombaino inde) sumaišykite mieles, cukrų, druską ir vandenį. Palikite apie 10 minučių, kad masė suputotų.

2. Suberkite rozmarinus, miltus, supilkite aliejų ir minkykite (rankomis arba tešlai minkyti skirtu kabliu), kol tešla taps minkšta ir labai elastinga, ne trumpiau nei 5–6 minutes. Nesibaiminkite, jei tešla bus kiek lipni – galite pridėti 1–2 šaukštus miltų, tačiau verčiau miltų nepadauginkite – tą klausimą išspręsite formuodami grissini ant miltais pabarstyto darbastalio. Uždenkite gerai išminkytą tešlą maistine plėvele ir rankšluosčiu ir palikite pastovėti apie 1,5 valandos arba kol tešlos tūris padvigubės.

3 Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi dideles kepimo skardas ištepkite alyvuogių aliejumi.

4. Darbastalį pabarstykite miltais (jei tešla lipni, miltų reikės daugiau). Tešlą sumaigykite, tada iškočiokite į maždaug 1 cm storio kvadratą. Šį kvardatą supjaustykite maždaug 5 cm ilgio ir 1 cm pločio juostelėmis. Miltuotomis rankomis imkite po vieną juostelę ir kočiokite tarp rankų, padarydami plonas virveles (man patinka plonesni grissini, bet jūs galite daryti ir storesnius). Klokite grissini į paruoštą skardą, palikdami tarpus, kad kepant nesusiklijuotų. Visi tikrai netilps į dvi skardas, bet, kol iškeps pirmoji partija, turėsit laiko pasiruošti antrąją.

5. Patepkite paruoštus grissini aliejumi, pabarstykite druskos dribsniais ir kepkite apie 10–12 minučių, kol jie pagels ir taps traškūs. Atvėsinkite ant grotelių ir laikykite sandariai uždengtame inde apie 3–5 dienas.

Suskleisti

Sriubos:

Tiršta itališka pupelių sriuba su makaronų likučiais
Receptas: Tiršta itališka pupelių sriuba su makaronų likučiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 300.00 g (geriausia tiks margos „borlotti“)
Alyvuogių aliejus: 60.00 ml
Morkos: 1.00 vnt. (labai smulkiai supjaustyta)
Svogūnai: 1.00 vnt. (labai smulkiai supjaustytas)
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas; labai smulkiai supjaustytas)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba paal skonį)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 vnt. (šakelė)
Daržovių sultinys: 1.50 l (arba vandens)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Avies pieno sūris pecorino romano: 2.00 valg. š. (patiekimui)
Miltai: 100.00 g (makaronams; ir dar papaildomai pabarstyti darbastaliui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (makaronams)
Kaip gaminti

1. Pupeles užmerkite iš vakaro dubenyje šalto vandens.

2. Pagaminkite makaronus: visus ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir išminkykite elastingą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite bent 30 minučių pabrinkti. Vėliau pagaminkite makaronus: iškočiokite maždaug iki 3 mm plonumo lakšto ir supjaustykite netaisyklingos formos gabalėliais.

3. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, salierus ir morkas, įberkite žiupsnį druskos ir kepinkite ant mažos ugnies apie 10–15 minučių, kol visiškai suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, aitriąją papriką, rozmarinus ir česnaką ir išmaišykite dar šiek tiek pakepindami.

4. Nupilkite vandenį nuo išbrinkusių pupelių. Suberkite pupeles į puodą, supilkite sultinį (arba vandenį), užvirinkite, sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virkite viską, kol pupelės taps visiškai minkštos. Užtruksite apie 1 valandą (bet jei pupelės labiau padžiūvę, gali trukti ir ilgiau).

5. Pabaigoje sumeskite makaronus (nuo jų skystis dar sutirštės, tad jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens ar sultinio), ir virkite dar 5 minutes, arba kol makaronai išvirs iki al dente konsistencijos (jei naudojate pirktus makaronus, virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės). Pabaigoje pasūdykite, galite įberti pipirų, jei trūksta aštrumo.

6. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, pabarstykite tarkuotu sūriu, galite pašlakstyti aliejumi ir pagardinti šviežiomis žolelėmis.

Suskleisti
Ispaniška chorizo sriuba
Receptas: Ispaniška chorizo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 37
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Chorizo dešra: 250.00 g (arba kitokios aštrios)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (po vieną raudonąją ir žaliąją)
Bulvės: 1.00 kg
Lęšiai: 50.00 g (raudonųjų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 sauja (papuošimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Dešrą supjaustykite kelių centimetrų gabaliukais, svogūną susmulkinkite, česnaką sutraiškykite, iš aitriųjų paprikų išimkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite, bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite dešrą ir kelias minutes pakepinkite.

3. Sumažinkite karštį ir sudėkite svogūną, česnaką bei aitriąją papriką. Pakepinkite apie 10 minučių arba kol svogūnai suminkštės.

4. Į karštą sultinį puode sudėkite bulves, lęšius ir mišinį iš keptuvės.

5. Išmaišykite su paprikos milteliais, kmynais, druska ir pipirais ir užvirinkite.

6. Sumažinkite karštį, uždenkite ir virkite apie pusvalandį, kol išvirs bulvės. Patiekite karštą, apibarstę smulkintomis petražolėmis.

Suskleisti
„Minestrone“ sriuba
Receptas: Itališka sriuba minestrone
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.3 / 11
Receptas
Ingredientai
Porai: 100.00 g
Morkos: 100.00 g
Salierų stiebai: 100.00 g
Cukinijos: 100.00 g
Kopūstai: 100.00 g (raudonojo)
Špinatai: 100.00 g (galima keisti burokėlių arba itališkos „bieda“ lapais)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Parmezano sūris: 100.00 g (idealu, jei tai bus „parmigiano reggiano“)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; šiežiai maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į verdantį vandenį įmeskite sultinio kubelį, palaukite, kol ištirps.

2. Vienodais gabaliukais susmulkinkite daržoves, saliero ir poro stiebus, kopūstą. Suberkite viską į burbuliuojantį sultinį ir pavirkite 5 minutes.

3. Nupilkite tiek vandens, kad sriuba taptų tiršta.

4. Patiekdami sriubą gilioje lėkštėje suformuokite dosnų tyro „novello“ alyvuogių aliejaus „apskritimą“. Gausiai pabarstykite „parmigiano reggiano“ sūriu ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Suskleisti
Itališka sriuba „Minestrone“
Receptas: Itališka daržovienė su kalakutiena ir skrebučiais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 l
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kalakutiena: 200.00 g (filė)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Batonas: 8.00 vnt. (riekelės prancūziško batono)
Sviestas: 1.00 valg. š. („Šeimininkės“)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepkite svogūną, česnaką ir morką. Apkepus daržoves, įdėkite supjaustytą kalakutienos filė ir kepkite su daržovėmis.

2. Kai mėsa iškeps, sudėkite saulėje džiovintus pomidorus ir toliau truputį pakepkite. Puode užvirkite vandenį ir sukrėskite į jį visą keptą masę.

3. Pavirus 6–7 min., dėkite supjaustytą cukiniją, įberkite susmulkintų norimų žalumynų. Palaukite, kol  sriuba užvirs, ir tada pagardinkite juodaisiais pipirais bei druska.

4. Prancūzišką batoną supjaustykite 1 cm pločio riekelėmis, aptepkite sviestu ir apkepkite keptuvėje. Skrebučius patiekite prie sriubos.

Suskleisti

Rimtieji patiekalai:

Ispaniški ryžiai su vištiena
Receptas: Ispaniški ryžiai su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.7 / 12
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Vištiena: 1600.00 g (4 vištos šlaunelės)
Druska: 2.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis smulkintas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkiai kapoto)
Morkos: 1.00 vnt. (plonais šiaudeliais pjaustyta)
Pomidorai: 480.00 g (konservuotų)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Ryžiai: 230.00 g (geriau ilgagrūdžių)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1/2 arbat. š.)
Kaip gaminti

Skonis: 9/10. Dar vienas patiekalas, kurį gaminu jau ne pirmą kartą; kodėl? Nes labai skanu. Antroji priežastis dar džiugesnė, ar tiksliau, patogesnė: tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patinka visiems iki vieno.

1. Didelėje, gilioje, vidutiniškai karštoje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pagardinkite vištos  gabalėlius po 1/4 arbat. š. druskos ir pipirų. Vartydama apkepkite keptuvėje vištieną, kol gražiai parus  (maždaug 8 minutes). Išimkite iš keptuvės, nupilkite riebalus.

2. Sumažinkite temperatūrą. Suberkite į keptuvę svogūnus, česnakus, vis pamaišydama pakepinkite, kol suminkštės  (apie 2 minutes). Suberkite morkas ir dar apie 3 minutes patroškinkite. Sukrėskite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Užvirkite. Įmaišykite ryžius, sudėkite vištieną. Užvirinkite ir beveik pilnai uždengusi dangtį virkite ant silpnos ugnies, kol vištiena ir ryžiai bus paruošti (apie 20 – 25 minutes).

3. Dėkite į lėkštę ryžių ir daržovių mišinio, ant viršaus – gabalėlį vištienos ir tiekite į stalą. Skanaus!

Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“

Suskleisti
Pica Margherita
Receptas: Klasikinė itališka pica „Margherita“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.9 / 22
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Vanduo: 300.00 ml (tešlai)
Alaus mielės (tešlai) 25.00 g
Jūros druska (tešlai) 1.00 arbat. š.
Mocarelos sūris: 200.00 g (padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (aukščiausios kokybės, padažui)
Pomidorai: 6.00 vnt. (lupti švieži, padažui)
Bazilikai: 20.00 g (keli lapeliai padažui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: ištirpdykite alaus mieles vandenyje, gerai išmaišykite, paskui įberkite miltų, druskos, įpilkite vandens ir viską išminkykite. Gautą tešlą uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir 2 val. palaikykite šiltoje sausoje vietoje. Iškilusią tešlą padalykite į 4–6 dalis ir palikite kilti dar 4 valandoms. Praėjus šiam laikui, tešla turi būti suvartota per artimiausias 6 val. (jokiu būdu nepalikite jos šaldymo kameroje kitam kartui!).

2. Iš padalytos tešlos suformuokite apvalius plonus papločius.

3. Paruoškite pomidorus: gerai prinokusius pomidorus nulupkite, sutrinkite, nuvarvinkite sulčių perteklių ir į masę įmaišykite šiek tiek druskos.

4. Gautą pomidorų masę užtepkite ant tešlos papločių ir apie 15–20 min. kepkite iki 250 °C įkaitintoje orkaitėje.

5. Po 15–20 min. ant picos išdėliokite mocarelos riekeles ir alyvuogių aliejumi apšlakstykite picą.

6. Kai sūris išsilydys, uždėkite kelis lapelius baziliko, palaukite apie 2 min. ir traukite picą iš orkaitės. Valgykite neataušusią.

Suskleisti
Ispaniškas omletas
Receptas: Ispaniškas omletas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 44
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Bulvės: 6.00 vnt. (šviežios)
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Alyvų aliejus 1.00 arbat. š.
Petražolės: 50.00 g (nebūtinai)
Svogūnų laiškai: 50.00 g (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Bulves švariai nuplaukite, suberkite į verdantį vandenį ir virkite su odele.

2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvų aliejaus ir jame apkepinkite svogūną. Virtas bulves supjaustykite riekelėmis, sudėkite į keptuvę ir taip pat šiek tiek apkepkite.

3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Gerai išplakite iki vientisos masės. Supilkitę šią kiaušinių masę į keptuvę (kiaušiniai turėtų tolygiai pasiskirstyti po keptuvę ir viską apsemti).

4. Kepkite omletą ant silpnos ugnies. Kai bus beveik iškepęs, užtarkuokite sūrio, apibarstykite smulkintomis petražolėmis bei svogūnų laiškais. Patroškinkite, kol sūris išsilydys.

5. Karštas omletas skaniausias su šviežiomis daržovėmis, ypač pomidorais.  

Suskleisti
Ispaniškas troškinys
Receptas: Ispaniškas troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 56
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Ispaniška čioriso dešra 400.00 g
Pomidorai: 4.00 vnt. (sunokę)
Konservuoti trinti pomidorai 400.00 g
Avinžirniai: 400.00 g (virtų)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Nulupkite svogūnus, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką. Maišydama kepkite, kol svogūnų gabalėliai pagels ir taps perregimi, tik nesuskrudinkite.

2. Sudėkite griežinėliais pjaustytą čioriso dešrą, maišydama kepkite, kol dešra šiek tiek apskrus. Supilkite sultinį, užvirinkite. Sudėkite konservuotus avinžirnius, trintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite aitriųjų paprikų milteliais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite maždaug 30 min.

3. Pabaigoje sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, pagardinkite pipirais, jei reikia, dar pasūdykite. Pagardinkite kapotomis petražolėmis.

Kulinaro patarimas. Vietoje daržovių sultinio į troškinį galite įmaišyti tokį pat kiekį baltojo vyno.

Suskleisti
Tagliatelle Bolognese
Receptas: Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis, smulkiai supjaustytas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas, smulkiai supjaustytas)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė, smulkiai supjaustyta)
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Kiauliena: 250.00 g (maltos; galima keisti kalakutiena)
Šoninė: 50.00 g (smulkiai supjaustytos rūkytos)
Pomidorai: 800.00 ml (konservuotų savo sultyse (tai bus 2x400 ml indeliai))
Pomidorų pasta: 4.00 valg. š.
Vynas: 0.50 st. (raudonojo)
Jautienos sultinys: 1.00 st. (galima keisti vištienos)
Druska: 3.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Makaronai: 500.00 g (patiekimui; idealiai tinka tagliatelle, papardelle, spaghetti.)
Kietasis sūris: 100.00 g (patiekimui; tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite smulkintus česnakus, tada salierus ir morkas, ir dar viską pakepinkite apie 3 min. Sudėkite maltą mėsą ir maišydami susmulkinkite, kad mėsa nesuliptų į gabalus. Kepinkite maišydami, kol mėsos spalva patamsės.
  2. Suberkite smulkintą šoninę, pomidorus su visomis sultimis, pastą, vyną ir sultinį. Įberkite druskos, pipirų, raudonėlio. Troškinkite nepilnai uždengę apie 2 valandas, kol padažas bus vienalytis ir tirštas. Jei išgaruos pernelyg daug skysčio, įpilkite dar šiek tiek sultinio arba vandens. Pabaigoje patikrinkite, ar padažui netrūksta sūrumo, pipirų.
  3. Patiekite su al dente išvirta pasta, ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio.
Suskleisti
Itališkas bulvių pyragas
Receptas: Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 63
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 g
Sviestas: 20.00 g
Džiūvėsiai: 1.00 sauja (maltų)
Bulvių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Sūris: 100.00 g (ementalio)
Gorgonzolos sūris: 100.00 g
Kumpis: 100.00 g (virto kiaulienos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (laiškinių česnakų, baziliko arba rozmarino)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite burokine trintuve. Tarkius sumaišykite su kiaušiniu, grietinėle ir bulvių prieskoniais. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

2. Plačią kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną bei sieneles pabarstykite džiūvėsėliais. Sudėkite tarkius ir paspaudžiant išlyginkite.

3. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

4. Ant iškepusio pagrindo išdėliokite kumpį, paplėšytą sūrį, pabarstykite tarkuotu parmezanu. Vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 10 minučių, kol išsilydys sūris.

5. Patiekite pabarstę turimais žalumynais.

Suskleisti
Medžiotojų vištienos troškinys
Receptas: Itališkas medžiotojų vištienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g
Sviestas: 20.00 g
Vištiena: 600.00 g (blauzdelių be sąnario)
Konservuoti pomidorai: 400.00 g (smulkintų)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (vištienai)
Rozmarinai: 1.00 vnt. (šakelė)
Kaip gaminti

1. Daržoves nuskuskite, nulupkite ir supjaustykite stambesniais gabaliukais.

2. Troškintuve įkaitinkite aliejų, įmeskite neluptą česnako skiltelę ir trumpai pakepinkite, kad paskleistų kvapą.

3. Troškintuve ant didelės kaitros apskrudinkite vištienos blauzdeles iš visų pusių ir gausiai pašlakstykite balzaminiu actu.

4. Suberkite daržoves ir maišant pakepinkite. Tada supilkite smulkintų konservuotų pomidorų tyrę, sumažinkite kaitrą, įpilkite porą samčių verdančio vandens, įberkite vištienos prieskonių ir druskos. Viską gerai išmaišykite, uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite ant silpnos kaitros apie 40 minučių.

5. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, nukoškite ir sumaišykite su sviestu.

6. Patiekite vištienos troškinį su ryžiais, apibarstykite šviežiu rozmarinu.

Suskleisti
Jūrų ešerys portugališkai
Receptas: Keptas jūrų ešerys portugališkai
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Ešerys: 2.00 vnt. (jūros)
Bulvės: 8.00 vnt. (nedidelės)
Pomidorai: 8.00 vnt. (slyviniai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Petražolės: 1.00 žiupsnelis (smulkintų šviežių)
Kaip gaminti

1. Žuvį, jei reikia, atitirpinkite, nuskuskite, išplaukite.

2. Bulves apvirkite vandenyje.

3. Pomidorus ir bulves supjaustykit per pusę, svogūnus ir česnakus susmulkinkite.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200C laipsnių temperatūros.

5. Kepimo indą (skardą) ištepkite aliejumi, klokite bulves, pomidorus, apibarstykite svogūnais su česnaku, patieskite ant viršaus žuvis, tada ant visko užberkite druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių ir smulkintų petražolių.

6. Užklokite kepinį aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę.

7. Kepkite apie 30-35 minutes, kol žuvis bus trapi, o bulvės minkštos.

Suskleisti
Apkepas „manicotti“ su sūriu
Receptas: Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (blyneliams)
Druska: 0.50 arbat. š. (įdarui ir dar šiek tiek blynelių tešlai)
Miltai: 150.00 g (blyneliams)
Vanduo: 300.00 ml (blyneliams)
Sviestas: 1.00 valg. š. (kepimo formai patepti)
Rikotos sūris: 600.00 g (įdarui)
Mocarelos sūris: 250.00 g (įdarui)
Parmezano sūris: 40.00 g (įdarui)
Kiaušinių tryniai: 2.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (didelis; įdarui)
Špinatai: 1.00 sauja (didelė; įdarui (galite ir nenaudoti))
Kaip gaminti

1. Pirmiausia išplakite blynelių tešlą. Muškite į didelį dubenį kiaušinius, berkite druską ir elektriniu plaktuvu išplakite iki švelniai gelsvų purių putų. Tuomet įsijokite miltus, vėl paplakite, kad neliktų gumuliukų, supilkite vandenį, išmaišykite iki vienalytės masės ir palikite bent porai valandų (galima ir pernakt, tačiau tuomet dėkite į šaldytuvą).

2. Kai blynelių tešla „subręs“, įkaitinkite didelę keptuvę nelimpančiu dugnu ir pildami po kelis šaukštus tešlos prikepkite plonų blynelių.

3. Paruoškite įdarą sumaišydami rikotą, burokine tarka sutarkuotą mocarelą (šiek tiek pasilikite viršui) ir smulkiai tarkuotą parmezaną (šiek tiek pasilikite viršui), sudėkite ir trynius, suberkite pipirus, druską, labai gerai išsukite. Jei naudojate špinatus, nuplikykite juos verdančiu vandeniu, nusunkite, smulkiai sukapokite ir sudėkite į įdaro masę.

4. Nedidelę keturkampę stiklinę ar keraminę formą ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros.

 

5. Atsirinkite 12–14 gražiausių blynelių, kiekvieną jų aptepkite pora šaukštų sūrio masės ir suvyniokite į vamzdelius. Klokite juos vieną greta kito į kepimo formą, kol visą užpildysite, ant viršaus pabarstykite pasiliktaisiais mocarelos ir parmezano sūriais.

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol apkepo viršus pasidarys auksiškai rudas, blynelių pakraštėliai skaniai apskrus. Leiskite porą minučių atvėsti, nes sūris bus itin karštas, o tada skanaukite.

Suskleisti
Kepti baklažanai su parmezanu
Receptas: Itališki kepti baklažanai su parmezanu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Saulėgrąžų aliejus: 500.00 ml (kepimui (fritiūrinimui))
Miltai: 0.50 st. (baklažanams apvolioti)
Druska: 0.50 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Ančiuviai: 6.00 vnt. (filė iš stiklainiuko)
Bazilikai: 50.00 g (šviežių ir dar 1 šaukštelis džiovintų)
Konservuoti pomidorai: 2.00 vnt. (skardinės po 400 g; smulkintų savo sultyse)
Parmezano sūris: 80.00 g
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (didesni rutuliukai, geriausiai itališko)
Kaip gaminti

1. Supjaustyti baklažanus 0,5 cm storio griežinėliais. Keptuvėje įkaitinti daug saulėgrąžų aliejaus ir kepti jame miltais apvoliotus baklažanų griežinėlius, kol jie gražiai apskrunda. Tada ištraukti ir dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Pasūdyti.

2. Gaminame padažą. Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, dėti česnaką ir ančiuvių filė bei ant didelės kaitros maišant kepti, kol filė suyra ir česnakas paskleidžia savo aromatą. Sumažinti kaitrą ir supilti pomidorų konservus. Paskaninti džiovintu baziliku. Uždengti ir troškinti apie 20 minučių. Kai pasklinda pomidorų aromatas, viryklę išjungti, sudėti šviežius bazilikų lapelius ir pagardinti druska.

3. Supjaustyti mocarelą 4 mm storio griežinėliais.

4. Nedideliame kepimo inde komponuoti patiekalą: dėti truputį pomidorų padažo, tada sluoksnį baklažanų, vėl padažo, tada plėšytos mocarelos, tarkuoto parmezano, tada vėl – baklažanų, padažo, mocarelos, parmezano. Priklausomai nuo indo dydžio priklausys ir sluoksnių skaičius. Viršuje – parmezanas.

5. Kepti 20 minučių iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol tarkuotas sūris gražiai paruduoja.

Suskleisti
Lazanija
Receptas: Lazanija
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 14
Receptas
Ingredientai
Pomidorų padažas: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Faršas: 200.00 g (100 g kiaulienos ir 100 g jautienos)
Miltai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 50.00 g
Sviestas: 50.00 g
Morkos: 200.00 g
Svogūnai: 200.00 g
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja
Pomidorų pasta: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Morkas su svogūnais, faršu ir žalumynais pakepkite, įdėkite pomidorų pastos, padažo ir pakaitinkite.
  2. Miltus pakepinkite ant sviesto ir įpilkite pašildyto pieno, pakaitinkite.
  3. Į riebalais išteptą skardą sluoksniais dėkite makaronus, božolė, faršą su daržovėmis. Kartokite kelis kartus. Kai bus paskutinis sluoksnis, užtarkuokite sūrio.
  4. Kepkite lazaniją apie 40 min. 180 °C orkaitėje, kol paruduos.

Receptą atsiuntė Lina M.

 

Suskleisti

Desertai:

Itališkieji biskočiai
Receptas: Itališki biskočiai su migdolais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 180.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 265.00 g
Migdolai: 110.00 g
Apelsinai: 0.50 vnt. (žievelė ir išspaustos sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 30.00 g (kambario temperatūros)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (aptepimui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį sudėkite cukrų, kiaušinį ir žiupsnį druskos. Viską gerai išmaišykite. Į masę berkite miltus, minkštą sviestą, apelsinų sultis ir viską gerai išmaišykite rankomis. Kai masė pakankamai sulipusi, dėkite migdolus, apelsino žievelę. Minkykite, kol viskas tolygiai pasiskirstys.

2. Tešlą padalykite į dvi lygias dalis ir iš kiekvienos suformuokite pailgą ritinį. Dėkite ritinius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite viršų kiaušinio tryniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

3. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Tada peiliu kepalą įpjaukite šiek tiek įstrižai, suformuodami maždaug 1,2 cm storio gabaliukus.

4. Išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 160° įkaitintoje statinėje orkaitėje dar 15 minučių. Iškepus leiskite pravėsti.

Tobulų biskočių paslaptys:

  • Pjovimas. Pjaudami biskočius visada naudokite dantytą peilį (geriausia naudoti duonos peilį), kad supjaustytumėte gražius ir lygius griežinėlius, o pjaunant šie nesutrupėtų.
  • Kantrybė. Po pirmojo kepimo leiskite biskočiams atvėsti apie 10 minučių, bet nepalikite vėsti per ilgai. Jei paliksite sausainius per ilgai, tešla taps per kieta ir ją bus sunku pjaustyti. Jei pjaustysite karštus, sausainiai sutrupės.
  • Pagardai. Pagrindinis gerų itališkų biskočių elementas yra migdolai. Pagal senąsias tradicijas įprasta naudoti neluptus migdolus, nes jie sausainiams suteikia ypatingo skonio. Tačiau galite eksperimentuoti ir naudoti kitus riešutus, sėklas ar džiovintus vaisius.
Suskleisti
Itališkas pyragas „Torta Caprese“
Receptas: Itališkas braunis „Torta Caprese“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 175.00 g
Sviestas: 200.00 g
Migdolų miltai: 250.00 g
Kaip gaminti

1. Atskiriame trynius nuo baltymų.

2. Trynius plakikliu išplakame su cukrumi iki šviesios purios masės.

3. Tuo metu mikrobangų krosnelėje lėtai išlydome sviestą ir šokoladą (lėtai, tai turiu minty žaidžiame po 30 s, jei paliksite lydytis išsyk 2 minutėms, šokoladas paprasčiausiai sudegs).

4. Iki standžių putų išplakame baltymus.

5. Į purią trynių ir cukraus masę pilame išlydytą sviestą ir šokoladą, gerai išmaišome.

6. Beriame migdolų miltus, vėl gerai išmaišome.

7. Galiausiai į visą šią masę įmaišome plaktus baltymus. Tai darome ranka, ne plakikliu. Kaip matote, recepte nėra jokių kepimo miltelių, pyragas iškyla tik nuo plaktų baltymų, tad nepersistenkite maišydami.

8. Supilame į riebalais šiek tiek pateptą skardelę (manoji – 20 cm skersmens) ir kepame iki 165 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

9. Šitas pyragas, kaip ir šokoladainis, bent jau man skaniausias šiltas, mikrobangų krosnelėje pašildytas 30 sekundžių.

Suskleisti
Citrininis pyragas su itališku morengu
Receptas: Citrininis pyragas su itališku morengu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros; trapiai tešlai)
Miltai: 150.00 g (125 g trapiai tešlai ir 25 g citrininiam kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (trapiai tešlai)
Cukrus: 400.00 g (50 g trapiai tešlai, 225 g citrininiam kremui ir 100 g + 25 g itališkam morengui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (citrininiam kremui)
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (citrininiam kremui)
Citrinų tyrė: 120.00 g (citrininiam kremui)
Vanduo: 50.00 g (itališkam morengui)
Kiaušinio baltymas: 3.00 vnt. (itališkam morengui)
Kaip gaminti

1. Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti mentele arba maišykle iki vientisos masės ir sudėti į formą biskvitui. Išlyginti. Storis turi būti apie 6-7 mm.

2. Kepti 180°C temperatūroje apie 15 min.

3. Kremui skirtus birius ingredientus sumaišyti inde. Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti šluotelė. Supilti citrinų tyrę, šiek tiek įtarkuoti citrinų žievelės ir dar permaišyti. Šį kremą supilti į formą ant iškepusio biskvito.

4. Vėl kepti 160°C temperatūroje apie 30 min.

5. Iš 100 g cukraus ir 50 g vandens išvirti sirupą. Jį virti iki 118-120 °C.

6. Baltymus plakti su 25 g cukraus. Plakant baltymus palei dubens kraštą silpna srovele pilti sirupą. Plakti iki labai standžių putų.

7. Išplaktą morengą naudojant konditerinį maišelį su antgaliu ant iškepusio pyrago suformuoti bokštelus. Jais reikia padengti visą paviršių. Jei turite specialų konditerinį degiklį arba ir orkaitėje, įjungus grilio funkciją, morengą galima kiek apdeginti, tik atsargiai, nesudeginkite!

Suskleisti
Čiūros su pieninio šokolado padažu
Receptas: Portugališkos čiūros su pieninio šokolado padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 150.00 ml (padažui)
Šokoladas: 150.00 g (pieninio; padažui)
Cukrus: 3.00 valg. š. (1 čiūroms ir 2 apvoliojimui)
Vanduo: 380.00 ml (čiūroms)
Sviestas: 170.00 g (čiūroms)
Miltai: 200.00 g (čiūroms)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (čiūroms)
Druska: 1.00 žiupsnelis (čiūroms)
Aliejus: 1.00 l (kepimui)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (apvoliojimui)
Kaip gaminti

1. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir ja užpilti dubenyje esantį šokoladą. Išmaišyti ir palikti, kol šokoladas pilnai ištirps. Prieš patiekiant gerai išmaišyti.

2. Puode užvirti vandenį, suberti druską, cukrų ir įdėti sviestą. Maišyti, kol sviestas ištirps. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir greitais judesiais išmaišyti medine mentele, kol visi ingredientai tolygiai susijungs. Tada po vieną įmušti kiaušinius ir nuolat maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.

3. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir į jį po truputį konditeriniu maišeliu išspausti norimos formos ar ilgio čiūras. Kepti kol įgaus rusvai auksinę spalvą.

4. Iškepusias nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.

5. Patiekti su pieninio šokolado padažu.

Suskleisti
Itališkas desertas tiramisu
Receptas: Itališkas desertas tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 59
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (arba apelsino)
Kava: 200.00 ml (stiprios, be tirščių)
Kakava: 30.00 g (kokybiškos)
Brendis: 30.00 ml
Sausainiai: 1.00 vnt. (didelė pakuotė „Damų pirštelių“)
Kaip gaminti

1. Ruošiant tiramisu itin svarbu proporcijos – šimtui gramų maskarponės reikia kiaušinio ir vieno šaukšto cukraus. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius suplakite su cukrumi, sukrėskite maskarponę ir išplakite į vientisą kremą.

2. Pagal skonį įdėkite citrinos ar apelsino žievelės.

3. Atskirai iki labai standžių putų išplakite baltymus ir juos su šaukštu po truputį įmaišykite į trynių ir maskarponės masę. Jeigu norisi dar riebiau ir didesnio kiekio, atskirai išplakite grietinėlę su keliais lašais citrinos sulčių ir įmaišykite į kremą.

4. Kavą paskaninkite šlakeliu brendžio. Tada „Damų pirštelius“ akimirkai įmerkite į kavą, bet labai svarbu, kad jie nepermirktų, tik „paragautų“ kavos. Vieną sluoksnį mirkytų sausainių dėkite į indo dugną, užliekite kremu, Tuomet dėkite kitą sluoksnį sausainių ir vėl užliekite kremu.

5. Ant viršaus per sietelį gausiai užbarstykite kakavos ir palaikykite tiramisu šaltai apie 6 valandas.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas