„Dažniausiai Valentino dieną įsimylėjėliai nori kažkuo nustebinti savo antrąją pusę. Deja, šiemet ši diena – viduryje savaitės, todėl suprantama, kad per darbus turėsime mažiau laiko paruošti staigmenai. Tačiau net ir mažiausia smulkmena, nereikalaujanti daug laiko, gali maloniai nustebinti“, – „Samsung“ pranešime žiniasklaidai cituojamas L.Čeprackas.
Svarbiausia – dėmesys
Pašnekovas sako, kad per Valentino dieną svarbiausia skirti dėmesio mylimam žmogui. Nereikia nertis iš kailio perkant brangiausias dovanas, užtenka skirti savo laiko ir maloniai praleisti jį kartu. Nustebinti antrąją pusę galime padarydami tai, ko dažniausiai nedarome, pavyzdžiui, pagamindami patiekalą.
„Net mokant ir norint gaminti, reikėtų vengti patiekalais gausios vakarienės, nes po to visi jos dalyviai norės tik pagulėti ir šventė baigsis anksčiau. Vis dėlto, vasario 14-oji – meilės diena, todėl labai tiktų patiekalas, sudarytas iš ingredientų, kurie gali veikti kaip natūralūs afrodiziakai“, – pataria kulinarijos ekspertas.
Ingredientų sąraše – natūralūs afrodiziakai
L.Čeprackas meilės dienos proga siūlo pasigaminti paprastą patiekalą, kuriam nereikės nei daug laiko, nei specialių įgūdžių, tačiau dėl sudėtyje esančių natūralių afrodiziakų jis puikiai tiks vasario 14-ajai paminėti.
„Siūlyčiau pasigaminti orkaitėje keptą Brie sūrį su pagardais. Visus patiekale esančius ingredientus galime rasti afrodiziakų sąraše – spanguolės, medus, imbieras, aštrus pipiras, net pats sūris, priklausomai nuo rūšies, priskiriamas afrodiziakams. Geriausia dalis ta, kad patiekalas ypač nesudėtingai pagaminamas, net neįgudęs gamintojas jį paruoš per 25–30 minučių“, – sako L. Čeprackas.
Keptą sūrį su pagardais pagaminti ypač lengva, kadangi dalį darbo atliks orkaitė. Šiam patiekalui paruošti šefas renkasi įprastinę konvekcinio kepimo funkciją, kuri integruota jo naudojamoje „Samsung BESPOKE“ linijos orkaitėje. Anot L. Čepracko, toks lengvas, tačiau tikrai skanus siurprizas, pasotins, tačiau nesijausite sunkūs, tad galėsite tęsti savo meilės dienos planus.
Keptas sūris su spanguolių ir obuolių pagardu
Ingredientai:
- 1 Brie arba Camembert sūrio (geriausiai dėžutėje);
- 200 g šaldytų spanguolių (atšildytų);
- 200 g obuolių be žievelės, supjautytų kubeliais;
- 70 g smulkinto svogūno;
- 10 g smulkinto česnako;
- 10 g smulkinto imbiero;
- 100 g medaus;
- 100 g obuolių acto;
- 6 g druskos;
- 1 g kajeno pipiro;
- 1 apelsino žievelės (geltonosios dalies ir sulčių).
Gaminimo eiga:
1. Visus ingredientus, išskyrus spanguoles, dedame į prikaistuvį, verdame ant vidutinės ugnies apie 10 min.
2. Dedame spanguoles ir verdame dar apie 8–10 min, pamaišydami, kol sutirštės. Atvėsiname.
3. Nuo Brie sūrio nupjauname viršų, dedame atgal į dėžutę ir šauname į orkaitę 180 C° apie 9 min.
4. Patiekiame su pagardu ir skrudintu prancūzišku batonu.
L.Čeprackas rekomenduoja patiekalą patiekti ant medinės lentelės kartu su skrudinta šviesia duona, kurią būtų galima mirkyti į išsilydžiusį sūrį su pagardais.