„Dabar turime daug galimybių lengvai ir greitai paruošti gurmaniškų, šventiškų patiekalų, tereikia jomis pasinaudoti“, – sako virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas ir siūlo pasigaminti gardų, laiko ir pastangų nereikalaujantį patiekalą
„Šis patiekalas papuoš šventinį stalą, o kriaušės ir pyragams skirtas prieskonių mišinys suteiks egzotišką skonį“, – sako šefas.
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis
Ingredientai:
- 1 kg šviežių vištų blauzdelių be sąnario;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 15 g smulkinto česnako;
- žiupsnelis obuolių pyrago prieskonių mišinio;
- 4 kriaušės;
- 2 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
- 40 g aliejaus;
- mėtų, papuošimui.
Gaminimas:
1. Šviežias vištos blauzdeles sumaišome su druska, susmulkintu česnaku, prieskoniais, graikišku jogurtu ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
2. Likus valandai iki kepimo, išimame blauzdeles iš šaldytuvo. Kepimo skardą patepame aliejumi ir sudedame mėsą. Įkaitiname orkaitę iki 170°C ir kepame 40 min.
3. Paruošiame kriaušes: perpjauname per pusę ir dedame ant grilio grotelių. Keptas vištos blauzdeles patiekiame kartu su kriaušėmis, papuošiame mėtos lapeliais.