Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šefo R.Bolgovo receptas šventėms: keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Iki didžiųjų žiemos švenčių likus vos daugiau nei savaitei, imame ieškoti patiekalų, kurie galėtų nustebinti svečius, idėjų.
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

„Dabar turime daug galimybių lengvai ir greitai paruošti gurmaniškų, šventiškų patiekalų, tereikia jomis pasinaudoti“, – sako virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas ir siūlo pasigaminti gardų, laiko ir pastangų nereikalaujantį patiekalą

„Šis patiekalas papuoš šventinį stalą, o kriaušės ir pyragams skirtas prieskonių mišinys suteiks egzotišką skonį“, – sako šefas.

Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Ingredientai:

  • 1 kg šviežių vištų blauzdelių be sąnario;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 15 g smulkinto česnako;
  • žiupsnelis obuolių pyrago prieskonių mišinio;
  • 4 kriaušės;
  • 2 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • 40 g aliejaus;
  • mėtų, papuošimui.

Gaminimas:

1. Šviežias vištos blauzdeles sumaišome su druska, susmulkintu česnaku, prieskoniais, graikišku jogurtu ir dedame į šaldytuvą nakčiai.

2. Likus valandai iki kepimo, išimame blauzdeles iš šaldytuvo. Kepimo skardą patepame aliejumi ir sudedame mėsą. Įkaitiname orkaitę iki 170°C ir kepame 40 min.

3. Paruošiame kriaušes: perpjauname per pusę ir dedame ant grilio grotelių. Keptas vištos blauzdeles patiekiame kartu su kriaušėmis, papuošiame mėtos lapeliais.

Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?