Lašišos sevičė („ceviche“)
Ingredientai (2 asm.):
- 400 g lašišos filė;
- 1 raudonasis svogūnas;
- 1 didesnis ar 2 mažesni virti burokėliai;
- 1 žalioji citrina (laimas);
- krapų (gali būtų kalendra, petražolė ar kt.);
- druskos;
- cukraus;
- alyvuogių aliejus;
- medaus;
- acto;
- daigų (papuošimui).
Gaminimas:
1. Lašišos filė supjaustome 0,5–1 cm kubeliais, įtarkuojame žaliosios citrinos (laimo) žievelę, beriame kelis žiupsnelius druskos bei cukraus, kapotus krapus, švelniai išmaišome ir paliekame marinuotis apie 30 min.
2. Užkaičiame nedidelį kiekį vandens, įpilame šlakelį acto, beriame druskos ir užviriname.
3. Svogūną supjaustome šiaudeliais ir užpilame verdančiu marinatu, paliekame atvėsti.
4. Burokėlį supjaustome tokio paties dydžio kubeliais, kaip ir lašišą.
5. Į nedidelį dubenėlį išspaudžiame žaliosios citrinos (laimo) sultis, pilame apie 60–80 ml alyvuogių aliejaus, dedame arbatinį šaukštelį medaus, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišome.
6. Patiekiame: lašišos ir burokėlių kubelius bei marinuotą svogūną dedame į lėkštę, viską pašlakstome laimo sulčių ir aliejaus užpilu ir jūsų sevičė paruošta. Gero apetito!
Esate virtuvės šefas, o gal maisto gaminimo entuziastas ir norite pasidalinti lengvai namuose paruošiamo patiekalo receptu? Rašykite maistas@15min.lt