Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šefo receptas: greitai ir lengvai paruošiama lašišos sevičė

Žuvį lietuviai mėgsta, tačiau, panašu, daugelis aktyviau ją valgo per didžiąsias šventes. Ir visai be reikalo – juk jūros gėrybėse gausu įvairių organizmui naudingų medžiagų. Įsidrąsinkite ir paruoškite iš žuvies neeilinį užkandį! Būtent tokį rekomenduoja ir receptu dalijasi Kauno „Žalgirio“ arenoje įsikūrusio restorano „Sala“ šefas Martynas Miglinas.
Šefas Martynas Miglinas ir jo ruošta lašišos sevičė
Šefas Martynas Miglinas ir jo ruošta lašišos sevičė / Restorano archyvo nuotr.

Lašišos sevičė („ceviche“)

Ingredientai (2 asm.):

  • 400 g lašišos filė;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 1 didesnis ar 2 mažesni virti burokėliai;
  • 1 žalioji citrina (laimas);
  • krapų (gali būtų kalendra, petražolė ar kt.);
  • druskos;
  • cukraus;
  • alyvuogių aliejus;
  • medaus;
  • acto;
  • daigų (papuošimui).
Restorano archyvo nuotr. /Lašišos sevičė
Restorano archyvo nuotr. /Lašišos sevičė

Gaminimas:

1. Lašišos filė supjaustome 0,5–1 cm kubeliais, įtarkuojame žaliosios citrinos (laimo) žievelę, beriame kelis žiupsnelius druskos bei cukraus, kapotus krapus, švelniai išmaišome ir paliekame marinuotis apie 30 min.

2. Užkaičiame nedidelį kiekį vandens, įpilame šlakelį acto, beriame druskos ir užviriname.

3. Svogūną supjaustome šiaudeliais ir užpilame verdančiu marinatu, paliekame atvėsti.

4. Burokėlį supjaustome tokio paties dydžio kubeliais, kaip ir lašišą.

5. Į nedidelį dubenėlį išspaudžiame žaliosios citrinos (laimo) sultis, pilame apie 60–80 ml alyvuogių aliejaus, dedame arbatinį šaukštelį medaus, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišome.

6. Patiekiame: lašišos ir burokėlių kubelius bei marinuotą svogūną dedame į lėkštę, viską pašlakstome laimo sulčių ir aliejaus užpilu ir jūsų sevičė paruošta. Gero apetito!

Esate virtuvės šefas, o gal maisto gaminimo entuziastas ir norite pasidalinti lengvai namuose paruošiamo patiekalo receptu? Rašykite maistas@15min.lt

Restorano archyvo nuotr. /Lašišos sevičė
Restorano archyvo nuotr. /Lašišos sevičė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento