„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šefo receptas Naujųjų metų sutikimui: lašišos kepsnys su rizotu ir daržovėmis

Kūčių ir Kalėdų patiekalus dažnas ruošiame negailėdami jėgų ir laiko. Sutinkant Naujuosius taip ilgai trepsėti prie puodų ir keptuvių nebesinori, tik štai gardžiai pavakarieniauti – dar ir kaip pageidautina. Siūlome jums šventinį receptą, kurio paruošimas neatims daug laiko, o išvaizda ir skonis maloniai nustebins.
Lašišos kepsnys su rizotu
Lašišos kepsnys su rizotu / Vida Press nuotr.

Kulinariniais triukais ir patarimais, kaip iškepti šventinį lašišos kepsnį ir paruošti rizotą bei daržoves, dalijasi „Santa Maria“ šefas Artūras Braslauskas.

VIDEO: Šefo receptas: šventinis lašišos kepsnys su rizotu ir daržovėmis

Ingredientai (4 asm.):

  • 500–600 g lašišos filė;
  • žiupsnelis akmens druskos;
  • žiupsnelis pipirų „Tellicherry“;
  • 1 pakuotė citrininių žuvies prieskonių (šefas naudojo „Santa Maria“).

rizotui:

  • 30 ml alyvuogių aliejaus;
  • 60 g sviesto;
  • 1 svogūnas;
  • 200 g ryžių, tinkamų rizotui (pavyzdžiui, arborio);
  • 100 ml baltojo vyno;
  • 1 l žuvies sultinio;
  • 100 g krevečių;
  • 1 pakuotė Viduržemio jūros prieskonių mišinio (šefas naudojo „Santa Maria“);
  • 100 g parmezano;
  • 50 g brokolio žiedynų.

daržovėms:

  • 30 ml aliejaus;
  • 100 g shiitake grybų;
  • 50 g špinatų;
  • 250 g žiedinių kopūstų;
  • 250 g brokolių.

patiekimui:

  • 1 citrinos skiltelių;
  • ryšulėlio laiškinių česnakų;
  • žirnių daigų, papuošimui.

Gaminimas:

1. Lašišą pabarstykite citrininiais žuvies prieskoniais, druska ir pipirais. Dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 6–10 min.

2. Pagaminkite rizotą. Į įkaitintą puodą pilkite alyvuogių aliejų ir dėkite 20 g sviesto. Berkite ir lengvai apkepinkite svogūnus, o tada suberkite ir ryžius. Maišykite ir laukite, kol ryžiai pradės spragsėti. Pilkite baltąjį vyną.

3. Išgaravus vynui, pilkite žuvies sultinį. Maišykite ir virkite, kol ryžiai taps kreminės konsistencijos. Rizotą pagardinkite druska ir Viduržemio jūros prieskonių mišiniu. Dėkite krevetes, likusį sviestą, parmezaną ir brokolio žiedynus.

4. Paruoškite daržoves. Žiedinius kopūstus ir brokolius kelias minutes apvirkite sūdytame vandenyje ir iš karto dėkite į labai šaltą vandenį, kad jie išliktų žalios spalvos. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir apkepkite shiitake grybus. Dėkite špinatus, žiedinius kopūstus ir brokolius. Daržoves pabarstykite druska, pipirais ir Viduržemio jūros prieskonių mišiniu.

5. Į lėkštę dėkite paruoštas daržoves ir lašišą. Ant lašišos išspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Puoškite citrinos skiltelėmis. Kitoje lėkštėje patiekite rizotą, jį puoškite smulkintais laiškiniais česnakais ir žirnių daigais.

Vida Press nuotr./Lašišos kepsnys su rizotu
Vida Press nuotr./Lašišos kepsnys su rizotu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs