„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šefo receptas: ryžiai su aštriai raugintais kimči kopūstais

Šio patiekalo per dieną nepagaminsite, tam reikės mažiausiai savaitės. Kodėl? Nes, kaip aiškina receptą pateikiantis restorano „Trinity“ virtuvės šefas Dalius Aleksiejevas, korėjietiški kimči (arba „kimchi“) kopūstai turi fermentuotis mažiausiai 7 dienas. Kaip sako maisto gaminimo ekspertas, kimči su laiku tik gerėja – atsiranda geresnis ingredientų skonių balansas.
Dalius Aleksiejevas ir ryžiai su kimči
Dalius Aleksiejevas ir ryžiai su kimči / Asmeninio albumo, Vida Press nuotr.

Šie kopūstai – vitaminų ir energijos užtaisas. Pačius ryžius, jei nenorite prašauti, šefas pataria prieš gaminant patiekalą nusipirkti kinų restorane, mat jie ten būna gerai išsausinti ir truputėlį pastovėję šaldytuve, t. y. mažiau vandeningi.

Šis ryžių receptas skirtas 2 asmenims, tačiau kimči kopūstų recepte pagaminama daugiau. Dėl to neišgyvenkite, nes jų galiojimo laikas – iki dviejų mėnesių. Beje, šiuos korėjietiškus kopūstus galite panaudoti gamindami sultinius, kepdami bandeles arba tiesiog valgyti vienus su duona, bulvėmis, naudoti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.

Vida Press nuotr./Kimči
Vida Press nuotr./Kimči

Ingredientai:

Kimchi kopūstams:

  • 1,5 kg stambiai pjaustytų kopūstų;
  • 150 g pomidorų;
  • 50 g imbiero, nuskusto, smulkinto;
  • 2 česnakų galvutės, susmulkintos;
  • 1 žalioji citrina;
  • 0,5 arbat. šaukšt. smulkintos citrinžolės;
  • žiupsnelis maltos paprikos;
  • žiupsnelis čili pipirų;
  • 70 g druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kalendros;
  • 20 g smulkintų svogūnų laiškų;
  • 50 g medaus;
  • 300 ml vandens;
  • 300 ml rapsų aliejaus.

ryžiams:

  • 200 g ilgagrūdžių ryžių;
  • 100 g šoninės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 žalioji citrina;
  • žiupsnelis kalendros;
  • šlakelis rapsų aliejaus.

Gaminimas:

1. Pirmiausia pasigaminkite kimči. Imbierą, česnaką, citrinžolę, žaliosios citrinos žievelę ir išspaustas sultis, čili pipirus, pomidorus, papriką, druską, medų ir vandenį sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite iki vientisos masės. Malant maža srovele iš lėto supilkite aliejų.

2. Įmaišius aliejų, masę perkelkite į dubenį, įmaišykite kalendrą ir svogūnų laiškus.

3. Į gautą mišinį dėkite pjaustytus kopūstus, gerai įtrinkite marinatą ir supilkite į vakuumo maišus ar į kitą konservavimui skirtą tarą. Palikite kopūstus fermentuotis mažiausiai savaitę (optimaliausias fermentacijos laikas – 1 mėnuo).

4. Kai kopūstai bus paruošti, imkitės ruošti patiekalą su ryžiais. Užpilkite nuplautus ryžius vandeniu ir virkite, kol nugaruos apie 50 proc. skysčio, nukoškite, palikite šaldytuve išsausėti.

5. Gerai įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų, dėkite šoninę ir ją apkepkite, kol įgaus auksinį atspalvį.

6. Į keptuvę taip pat dėkite apie 150 g fermentuotų kimči kopūstų ir truputėlį juos apkepinkite, tuomet dėkite virtus ryžius. Jei trūksta drėgmės, galite įpilti šiek tiek skysčio, susidariusio nuo kimči kopūstų.

7. Pašilus ryžiams, sudėkite kalendrą, išspauskite žaliosios citrinos sulčių, įtarkuokite žievelės, viską gerai išmaišykite.

8. Kol ryžiai su kopūstais kepa, atskiroje keptuvėje iškepkite kiaušinį taip, kad trynys liktų skystas.

9. Ryžius patiekite dubenyje, o ant viršaus atsargiai dėkite po kiaušinį. Galite papuošti mėgstamomis žolelėmis.

Vida Press nuotr./Ryžiai su aštriai raugintais kimči kopūstais
Vida Press nuotr./Ryžiai su aštriai raugintais kimči kopūstais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“