Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šefo receptas šventėms: kepta antienos krūtinėlė raudonojo vyno ir vyšnių padaže

Antienos patiekalai ant lietuvių Kalėdų stalo patiekiami vis dažniau, tačiau dažnai susiduriama su galvosūkiu: kaip tinkamai ją paruošti, kad mėsa išliktų sultinga bei skani?
Kepta anties krūtinėlė
Kepta anties krūtinėlė / Vida Press nuotr.

Kulinariniais triukais ir patarimais, kaip paruošti šventinę anties krūtinėlę, bei išraiškingo skonio raudonojo vyno ir vyšnių padažo receptu dalijasi „Santa Maria“ šefas Artūras Braslauskas.

VIDEO: Šefo receptas šventėms: kepta antienos krūtinėlė raudonojo vyno ir vyšnių padaže

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 3 antienos krūtinėlės filė;
  • žiupsnelis akmens druskos;
  • žiupsnelis pipirų „Tellicherry“;
  • 1 pakuotė meksikietiškų vištienos prieskonių (šefas naudojo „Santa Maria“).

raudonojo vyno ir vyšnių padažui:

  • 40 g sviesto;
  • 30 ml aliejaus;
  • 1 kubeliais pjaustytas valgomasis svogūnėlis;
  • 200 g vyšnių (šaldytų);
  • 100 ml raudonojo vyno;
  • 1 l vištienos sultinio;
  • 30 g cukraus;
  • žiupsnis cinamono;
  • 2 gvazdikėliai.

daržovių garnyrui:

  • 400 g skiltelėmis pjaustytų bulvių;
  • 100 g kubeliais pjaustyto moliūgo;
  • 100 g griežinėliais pjaustytų paprikų;
  • 50 g briuselinių kopūstų;
  • 1 pakelis prieskonių mišinio „Persiladas“;
  • didelis žiupsnis kmynų.

Gaminimas:

1. Antienos krūtinėlės filė odeles įpjauname iki mėsos, apibarstome druska ir pipirais. Krūtinėlę dedame į šaltą keptuvę odele į apačią, kepame ant vidutinės kaitros, kol odelė apskrunda. Apkepame iš abiejų pusių. Išsiskyrusius taukus nupilame į dubenėlį – juos naudosime gamindami padažą ir daržoves.

2. Antieną dedame į skardą ir pagardiname meksikietiškais vištienos prieskoniais. Kepame iki 190–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių. Iškepusią krūtinėlę paliekame šiek tiek pastovėti, kad pjaustant neprarastų sulčių.

3. Gaminame padažą. Į prikaistuvį pilame aliejų ir dedame sviestą. Prikaistuviui įkaitus, apkepame svogūnėlius. Jiems suminkštėjus, dedame vyšnias ir pilame raudonąjį vyną. Jam išgaravus, pilame vištienos sultinį ir šiek tiek paverdame. Į padažą beriame druską, pipirus, cukrų, cinamoną, dedame gvazdikėlius. Jį perkošiame, pertriname vyšnias. Padažą toliau verdame ant žemesnės temperatūros, kol išgaruos skystis, o dėl cukraus padažas pradės tirštėti. Įpilame anties taukų ir nepagailime sviesto.

4. Bulves ir moliūgą apverdame – daržovės turi likti dar šiek kietos. Į įkaitintą keptuvę pilame anties taukus, dedame bulves. Prieskonių grūstuve sutriname prieskonių mišinį „Persiladas“ ir kmynus. Gautu mišiniu paskaniname bulves. Į keptuvę taip pat sudedame moliūgą, paprikas, beriame druską, pipirus. Dedame briuselinius kopūstus, apkepame.

5. Supjaustytus antienos griežinėlius dedame į lėkštę. Šalia patiekiame padažą bei daržoves.

Vida Press nuotr./Kepta anties krūtinėlė
Vida Press nuotr./Kepta anties krūtinėlė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento