Šeimininkių burtai: kuo pakeisti retesnius ingredientus

Gamindamos kartais neapsižiūrime ir įpusėjus gardaus patiekalo gaminimo procesui pamatome, kad trūksta vieno ar kito ingrediento. Tačiau negi viską metusios skubėsime į parduotuvę? Žinoma, jeigu nėra kitos išeities ir sudėtinės dalys tokios nepakeičiamos, nieko nepadarysi, tačiau kartais suveikia ir elementarūs triukai. Aišku, patiekalo skonis gali nustebinti, tačiau, kas žino, – gal atrasite naujų potyrių?
Moteris virtuvėje
Moteris virtuvėje / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Burtai
  • Miltus galite pakeisti manais. Šie tikrai skonio nesugadins, ypač, jeigu kepate blynus. Atvirkščiai, skonis gali būti sodresnis ir gardesnis. Beje, vaškės apkepas irgi išeis puikus iš varškės, kiaušinių ir piene išbrinkintų manų kruopų.
  • Kepimo miltelius keiskite valgomaja soda. Ją užgesinkite citrinos sultimis ar kefyru - turėsite naminius kepimo miltelius. Greičiausiai prisimenate, kad tokius naudojo ir mūsų mamos bei močiutės.
  • Vanilės esenciją keiskite vaniliniu cukrumi.
  • Rudasis cukrus yra išskirtinio skonio, tačiau jo pritrūkusios išbandykite baltajį. Patiekalo skonis tikrai nebus prastesnis.
  • Dižono garstyčios. Tai itin gardžios, gurmaniškos garstyčios, tačiau prireikus galite jas pakeisti ir paprastomis, be ypatingų priedų.
  • Šviežius artišokus keiskite konservuotais. O jeigu patiekalui reikia konservuotų artišokų, galbūt blogiausiu atveju išsiversite su konservuotomis saldžiosiomis paprikomis?
  • Žalioji citrina aitresnė, kartesnė ir rūgštesnė, tačiau skonio nepagadins ir įprastinė, geltonoji.
  • Poro ir svogūno draugystė: porą keiskite svogūnu, jeigu reikia aštresnio ir sodresnio skonio. Ir atvirkščiai, švelnesnis poras puikiai tiks nemėgstantiems svogūnų.
  • Kaparėliai. Marinuoti ir konservuoti jie tikrai puikus pagardas, tačiau jeigu jų šaldytuve nėra? Išbandykite marinuotus agurkėlius, juodąsias ar žaliąsias alyvuoges. Tačiau geriausia rinktis kornišonus (jaunus marinuotus agurkėlius).
  • Balzaminį actą puikiai pakeis vyno, obuolių ar kitų vaisių actas.
  • Maskarponės sūris. Išbandykite graikišką jogurtą, trintą varškę su grietinėle.
  • Klevų sirupas – irgi ne kiekvienoje virtuvėje pasitaikantis pagardas. Sakoma, kad receptuose jį galite pakeisti ir medumi. 
  • Kiaušinius galite pakeisti... bananais. Sutrinkite juos iki vientisos masės ir įmaišykite į tešlą.
  • Kokosų pieną atstos įprastas arba sojų, ryžių, migdolų pienas, grietinėlė. Kai kuriuose receptuose pieno „vaidmenį“ gali atlikti ir vanduo.
  • Agarą keiskite įprastine želatina. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis