„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šeimos pietums ar vakarienei – orkaitėje su daržovėmis kepta indiško stiliaus vištiena

Nors vakarai dabar tamsūs ir ilgi, ne visi tą laiką mielai leidžia virtuvėje. Kartais norisi tiesiog susirangyti prie ekrano ar su knyga, o pietūs ar vakarienė tegul pasigamina patys! Šį kartą tokį „pasigaminantį“ patiekalą ir siūlome, tiesa, paruošiamųjų darbų vis dėlto neišvengsite. Tačiau iškepus patiekalui labai greitai suprasite – buvo verta!
Kepta vištiena su daržovėmis
Kepta vištiena su daržovėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

vištienai:

  • 1 kg įvairių vištos dalių – šlaunelių, blauzdelių, perpus perpjautų krūtinėlių (mažiau tinka sparneliai, nes jie greit perkepa ir suskrunda);
  • nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, sutarkuotas;
  • 4 skiltelės česnako, susmulkintos;
  • 1 žalia aitrioji paprika, labai smulkiai sukapota (be sėklyčių);
  • 100 ml natūralaus jogurto;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltos aitriosios paprikos arba Kajeno pipirų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. prieskonių mišinio „Garam Masala“.

daržovėms:

  • 7–8 nedidelės bulvės, supjaustytos stambiais kubeliais;
  • 1 nedidelis žiedinis kopūstas (kalafioras), suskirstytas žiedynais;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 raudonasis svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kumino sėklų.

patiekimui:

  • natūralaus jogurto;
  • šviežios kapotos kalendros;
  • citrinos skiltelių.
Vida Press nuotr./Vištiena su prieskoniais
Vida Press nuotr./Vištiena su prieskoniais

Gaminimas:

1. Visus vištienai skirtus ingredientus sudėkite į didelį dubenį ir gerai išmaišykite, turite gauti tirštą pastą su daug prieskonių. Dėkite į šį mišinį vištos dalis ir labai gerai apvoliokite, kad visa mėsa pasidengtų. Marinuokite kambario temperatūroje iki 1 val. arba šaldytuve (nuo 1 iki 12 val.).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą ištepkite puse alyvuogių aliejaus.

3. Dubenyje sumaišykite žiedinius kopūstus su bulvėmis, berkite daržovėms skirtus prieskonius, supilkite likusį aliejų ir rankomis gerai viską apvoliokite. Gautą daržovių mišinį dėkite į skardą vienodu sluoksniu.

4. Vištieną išimkite iš marinato ir dėliokite mėsos gabaliukus tarp daržovių. Dėkite kepti.

5. Po 20 min. išimkite skardą iš orkaitės, permaišykite daržoves, apverskite vištienos gabaliukus, apdėliokite viršų svogūno pusžiedžiais. Dėkite kepti dar 20–25 min. arba kol daržovės ir mėsa bus iškepę.

6. Tiekite su natūraliu jogurtu, kalendra, jei norite, išspauskite ant mėsos citrinos sulčių. Papildomo garnyro prie šio patiekalo nebeprireiks. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs