Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 18

Šeimos restoranėlį Sabaliauskų šeima įkūrė išėję į pensiją: žmonės patiekalų sutinka laukti ir 2 valandas

Jolanta ir Vytautas Sabaliauskai įkūrę „Velo barą“ Kačerginės kurorte sako, kad jeigu kas prieš dešimt metų būtų pasakę, kad jie turės savo šeimos restoranėlį, – niekada tuo nebūtų patikėję.
Šeimos restoranėlis Kačerginėje
Baras Kačerginėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pakaunės kurortas šiandien poilsiautojus ir turistus traukia ne tik nuostabiais pušynais ir pašonėje tekančiu Nemunu – viena po kitos besikuriančios gurmaniško maisto vietos taip pat nelieka neįvertintos.

Su Vytautu kalbamės apie tai, kas pastūmėjo imtis verslo, kokia yra jų šeimos restorano koncepcija, koks patiekalas atnešė didžiausią sėkmę bei kodėl čia nėra laukiami visi lankytojai?

Restoranėlyje Jolanta ir Vytautas patys daro viską.

„Mes aptarnaujame klientus, kepame, skaičiuojame, pilstome, šnekame, kuriame koncepcijas ir tai, ką sugalvojame, bandome įvilkti į realybės rėmus. Tai nėra restoranas – šis žodis savyje jau turi didelį svorį, be to, restorane galioja tam tikros taisyklės. Čia taisykles mes kuriame patys. Pavyzdžiui, pavargsti. Kam perduoti savo nuovargį klientui?

Visada turime galimybę užsidaryti, kai to nuovargio, jaučiame, jau pradedame nebepaslėpti. Tai nėra lengvas darbas. Kaip vienas tiekėjas mums pasakė – aha, nelengva sau pinigus uždirbt? Tikrai – nelengva. Bet mums svarbiausia tai, ką gauname atgal. Visada sakome, kad tame 51 proc. yra hobis. O jeigu norite gauti pinigų – restoranas yra ne ta vieta. Nebent tai turite daryti kitais principais nei mes“, – įžvalgomis dalijasi Vytautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas