„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sekmadienio pietums – kotletukai iš paukštienos. 12 receptų visiems skoniams

Iš paukštienos suformuoti maltinukai – ne tik vaikams tinkamas maistas, toli gražu! Maltai mėsai „charakterio“ gali suteikti įvairiausi prieskoniai, naminiai (!) padažai, netikėti garnyrai, salotos. Pasigaminkite daug, kad liktų dar ir pirmadieniui – tikrai sau už tai padėkosite!
Vištienos maltinukai
Vištienos maltinukai / Shutterstock nuotr.
Vištienos kotletukai
Receptas: Vištienos kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 129
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (didesnė krūtinėlė)
Duona: 1.00 vnt. (pusė baltos prancūziškos bandelės)
Pienas: 125.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai, kiaušinio baltymas)
Džiūvėsiai: 60.00 g (2 saujelės)
Apelsinai: 1.00 vnt. (ir trečdalis šaukštelio nutarkuotos žievelės)
Salotos: 30.00 g (saujelė įvairių mažų salotų lapelių (burokėlių, gražgarsčių))
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų, baltųjų)
Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, stambiai sumalkite arba labai smulkiai sukapokite ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

2. Apelsiną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, tada aštriu peiliuku nupjaukite baltąją žievelės dalį ir supjaustykite apelsiną griežinėliais.

3. Bandelę sutrupinkite, užpilkite pienu, kai suminkštės, nuspauskite ir sumeskite į indą su vištiena. Ten pat sudėkite sviestą, įmuškite trynius, gerai išminkykite, įberkite šaukštą džiūvėsėlių, nutarkuotą apelsinų žievelę. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską labai gerai išmaišykite, tada šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą baltymą.

4. Rankomis suformuotus kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min. 

5. Tiekite su apelsinų griežinėliais ir salotų lapeliais.

Suskleisti
Vištienos ir grikių kotletai
Receptas: Vištienos ir grikių kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 125
Receptas
Ingredientai
Faršas: 350.00 g (350 - 400 vištienos)
Grikiai: 1.00 st. (virtų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Grietinėlė: 300.00 g (riebios)
Kaip gaminti

1. Vištienos faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, virtais grikiais ir kiaušiniu. Pagardinkite pipirais, žolelėmis ir druska.

2. Iš paruošto faršo formuokite nedidelius kotletus ir kepkite ant mažos ugnies, kol gražiai parus. Į keptuvę su kotletais supilkite grietinėlę, vėl pagardinkite žolelėmis, druska, pipirais ir troškinkite apie 15 minučių. Troškindami kotletus nuolat vartykite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis
Receptas: Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 29
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (600 - 700 vištienos filė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 4.00 valg. š. (riebios arba grietinės)
Džiovintos slyvos: 10.00 vnt. (10 - 12)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja
Miltai: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Džiūvėsėlius užpilkite grietinėle ar sumaišykite su grietine ir leiskite išbrinkti. Tuomet šią masę sumaišykite su vištiena ir pagardinkite pipirais, druska bei vištienos prieskoniais.

2. Džiovintas slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir mirkykite, kol suminkštės, nuvarvinkite. Iš vištienos faršo formuokite pailgus kotletus, į vidų įdėkite po kelias slyvas.

3. Kotletus apvoliokite miltuose, paskui kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklose. Sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Vištienos ir grikių kotletukai
Receptas: Vištienos ir grikių kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 210
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (faršas)
Grikiai: 1.00 st. (virti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Grietinėlė: 300.00 g (riebi)
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai sutarkuokite arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Į dubenį dėkite vištienos faršą, svogūną, virtus grikius, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir druska. Gerai išmaišykite. Iš masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  2. Kepkite ant nedidelės ugnies  3–4 minutes, kol gražiai apskrus. Į keptuvę su kotletais supilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir troškinkite apie 10 minučių, dažnai vartydami.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištienos maltinukai
Receptas: Vištienos maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 54
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (filė)
Kviečiai: (indelis - daigintų) 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Šalavijai: 1.00 valg. š. (žiupsnelis)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (saujelė)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės)
Prieskoniniai žalumynai: 4.00 valg. š. (keli šaukštai įvairių smulkintų žalumynų - krapų, petražolių, salierų lapkočių)
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite, supjaustykite labai mažais gabalėliais.
  2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste ir atvėsinkite.  Vištieną ir atvėsintus keptus svogūnus krėskite į dubenį, išmaišykite plaktą kiaušinį, šalavijus, gerai nuplautus ir nuvarvintus daigus, pagal skonį berkite druskos, nutarkuotos citrinos žievelės ir pipirų.
  3. Iš paruoštos masės formuokite norimo dydžio ir formos maltinukus, juos išdėliokite didelėje lėkštėje ir 10 min. palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.
  4. Maltinukus kepkite gerai įkaitintuose riebaluose arba orkaitėje be riebalų, kol dailiai pagels ir pakvips. Jeigu kepsite riebaluose, nepamirškite nusausinti jų pertekliaus popieriniu rankšluostėliu.
  5. Tiekite gausiai apibarsčiusi kapotais šviežiais žalumynais.
Suskleisti
Orkaitėje kepti vištienos maltiniai su feta
Receptas: Orkaitėje kepti vištienos maltiniai su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 59
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š. (maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Majonezas: 2.00 valg. š. (arba natūralaus jogurto)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (arba kitokių mėgstamų žolelių prieskonių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Karis: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsius, smulkintą svogūną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, kariu ir gerai išmaišykite.
  2. Fetos sūrį sutarkuokite burokine tarka, sukrėskite majonezą ar jogurtą, trintą česnaką, žolelių prieskonius ir išmaišykite.
  3. Drėgnomis rankomis imkite po gabalėlį vištienos, paruoškite blynelį, į jo vidų įdėkite fetos sūrio masės ir suformuokite maltinį.
  4. Paruoštus maltinius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Suskleisti
Sotūs vištienos ir lęšių maltinukai
Receptas: Sotūs vištienos ir lęšių maltinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 102
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (maltos)
Lęšiai: 200.00 g (virtų raudonųjų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Karis: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š. (kokosų - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Svogūną susmulkinkite ir kartu su visais nurodytais produktais gerai sumaišykite.
  2. Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio maltinukus ir kepkite keptuvėje, įkaitintame kokosų aliejuje.
  3. Patiekite su šviežiomis žaliomis salotomis, galite apšlakstyti mėgstamu padažu.

 

Suskleisti
Maltinukai
Receptas: Vištienos maltinukai su morkomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 92
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 200.00 g (patys ją sumalkite)
Svogūnai: 0.50 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Kaip gaminti

Visus ingredientus sumaišome, suformuojame kepsnelius ir kepame keptuvėje be riebalų arba užpurškę šlakelį alyvuogių aliejaus Kepti galima ir konvekcinėje krosnelėje ar ant elektrinio griliaus.

 

Suskleisti
Paukštienos maltiniai
Receptas: Paukštienos maltiniai
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 16
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Krapai: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Vynas: 100.00 ml (raudonojo sauso)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cinamonų lazdelė: 3.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Džiovintus pomidorus sudėkite į dubenį, užpilkite vynu ir palikite brinkti. Supjaustykite juostelėmis.

2. Šviežias prieskonines žoleles nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite.

3. Cinamonų lazdeles trumpam pamerkite į šaltą virintą vandenį. Išgriebusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

4. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. Sudėjusi į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintas žoleles, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, pagal skonį įberkite šviežių maltų pipirų, druskos, žiupsnį cinamono ir švariomis rankomis suminkykite vientisą masę.

5. Aliejumi išteptomis rankomis iš mėsos masės formuokite pailgus maltinius. Į kiekvieną (iš galo) įsmeikite po cinamonų lazdelę.

6. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandžiui pašaukite į 180°C karštumo orkaitę. Tiekite su šviežiais pomidorais.

Suskleisti
Kalakutienos maltinukai su džiovintais persikais
Receptas: Kalakutienos maltinukai su džiovintais persikais
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (kalakutienos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Džiovinti jūros kopūstai 10.00 g
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (pagal poreikį)
Paukštienos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Persikai: 100.00 g (džiovintų)
Pomidorai: 1.00 g (pagal poreikį)
Svogūnų laiškai: 10.00 g (pagal poreikį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Džiovintus persikus užmerkite vandenyje ir palaikykite gerą pusvalandį.

2. Tuomet visus produktus (išskyrus pomidorus ir svogūnus) sumaišykite, formuokite maltinukus, į kurių vidų įdėkite po nedidelį džiovintą persiką (jei didesnis - perpjaukite pusiau) ir kepkite aliejuje ant nedidelės ugnies.

Patiekite su daržovėmis!

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Maltinukai su keptomis daržovėmis
Receptas: Kalakutienos maltinukai su cukinija
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 55
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (maltos liesos, standžios)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nulupta ir sutarkuota burokine tarka)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Mėtos: 1.00 sauja (nebūtinai)
Kalendros: 1.00 sauja
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malto)
Druska: 1.50 arbat. š. (1 maltunukams ir 0,5 padažui)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (ir dar žiupsnis padažui)
Kajeno pipirai: 0.50 arbat. š. (maltų; nebūtinai)
Saulėgrąžų aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Jogurtas: 300.00 ml (labai tinka graikiškas; padažui)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutraiškyta; padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Maltas žagrenis (sumac): 1.00 arbat. š. (padažui; nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite padažą į dubenį sudėję ir gerai išmaišę visus jam skirtus ingredientus. Padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite kalakutieną, kiaušinį, cukiniją, visus prieskonius, smulkiai kapotus žalumynus bei druską. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius plokščius maltinukus (iš viso apie 18-20).

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltinukus iš abiejų pusių iki auksiškos spalvos – tam užteks apie 4-6 min, ne ilgiau. Nepersistenkite su aliejumi – jo į keptuvę pilkite nedaug, maltinukai neturi jame plaukioti.

5. Atsargiai perkelkite maltinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabaikite kepti orkaitėje – tai užtruks dar apie 15-18 min.

6. Patiekite karštus ar kambario temperatūros su padažu ir lengvomis salotomis ir /ar ryžiais.

Suskleisti
Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže
Receptas: Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 500.00 g (arba patisonų)
Kalakutiena: 500.00 g (maltos; arba vištienos)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos arba sutrintos)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (maltų; plius dar šiek tiek apvoliojimui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, supjaustytas smulkiai)
Vynas: 0.50 st. (baltojo; arba sultinio, arba vandens)
Pomidorai: 500.00 g (šviežių, supjaustytų)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 2.00 arbat. š. (nebūtinai)
Petražolės: 1.00 žiupsnelis (patiekimui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (patiekimui)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Patisonus sutarkuokite stambia tarka, apibarstykite 2 šaukšteliais rupios druskos ir palikite apie 10-15 minučių, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Tada tarkius kuo stipriau nuspauskite, kad kuo daugiau skysčio pasišalintų.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su patisonais, susmulkintu česnaku, džiūvėsiais, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais (druskos turėtų pakakti nuo patisonų) ir 1/2 šaukštelio raudonėlių, viską gerai išmaišykite.

3. Didelėje gilioje keptuvėje (arba puode) įkaitinkite aliejų. Į gilesnę lėkštelę įberkite džiūvėsių apvoliojimui. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus, iš visų pusių apvoliokite juos džiūvėsiuose, ir apkepkite iš visų pusių keptuvėje, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

4. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kotletukai, įdėkite šaukštą sviesto, ir suberkite svogūnus. Apkepinkite juos trumpai, tada supilkite vyną (arba sultinį, arba vandenį) ir, pagramdant keptuvės dugną, pakepinkite, kol alkoholis išgaruos (o sultinio sumažės). Suberkite supjaustytus pomidorus, įdėkite koncentratą, supilkite vursterio padažą, suberkite prieskonius – pipirus, čili pipirus, likusus raudonėlius, galite įberti žiupsnelį cukraus, ir virkite padažą kaskart pamaišant atviroje keptuvėje apie 5 minutes, kol sutirštės.

 

5. Tada sudėkite atgal į padažą apkepintus kotletukus ir toliau troškinkite ant nedidelės ugnies apie 5 minutes.

6. Prieš patiekiant pabarstykite šviežiomis petražolėmis, bazilikais. Valgykite su virtomis bulvėmis arba ryžiais, o gal kitomis mėgstamomis kruopomis ar riekele šviežio prancūziško batono.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs