Senas geras močiutės receptas: sočios kepenėlių salotos

Ne retas prisimena paprasta gardų receptą, kuriuo kartais pasilepindavo vaikystėje. Šaltos virtos bulvės, pagardintos grietine ir druska. Paprasta ir skanu, tačiau galima šį patiekalą praturtinti keliais ingredientais ir mėgautis neįprastai skaniomis salotomis – tai kepenėlės ir marinuoti agurkai.
Kepenėlių ir bulvių salotos
Kepenėlių ir bulvių salotos / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • Jautienos arba jaunų galvijų kepenėlės;
  • 2-3 bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • 2 nedideli marinuoti agurkai;
  • grietinės;
  • majonezo;
  • 1/2 šaukštelio garstyčių;
  • druskos;
  • laiškinių svogūnų.

Gaminimas:

Kepenėles nuplaukite ir išvirkite, receptu dalinasi tvnet.lv. Svogūnus susmulkinkite. Apkepkite juos kartu su virtomis kepenėlėmis (įberkite druskos ir truputį maltų juodųjų pipirų). Supjaustykite agurkus. Išvirkite 2-3 bulves, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Kai viskas atvės, sumaišykite dubenyje, supilkite majonezą, grietinėlę, pusę šaukštelio garstyčių. Pabaigoje įberkite druskos pagal skonį. Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis