„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Senas geras močiutės receptas: sočios kepenėlių salotos

Ne retas prisimena paprasta gardų receptą, kuriuo kartais pasilepindavo vaikystėje. Šaltos virtos bulvės, pagardintos grietine ir druska. Paprasta ir skanu, tačiau galima šį patiekalą praturtinti keliais ingredientais ir mėgautis neįprastai skaniomis salotomis – tai kepenėlės ir marinuoti agurkai.
Kepenėlių ir bulvių salotos
Kepenėlių ir bulvių salotos / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • Jautienos arba jaunų galvijų kepenėlės;
  • 2-3 bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • 2 nedideli marinuoti agurkai;
  • grietinės;
  • majonezo;
  • 1/2 šaukštelio garstyčių;
  • druskos;
  • laiškinių svogūnų.

Gaminimas:

Kepenėles nuplaukite ir išvirkite, receptu dalinasi tvnet.lv. Svogūnus susmulkinkite. Apkepkite juos kartu su virtomis kepenėlėmis (įberkite druskos ir truputį maltų juodųjų pipirų). Supjaustykite agurkus. Išvirkite 2-3 bulves, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Kai viskas atvės, sumaišykite dubenyje, supilkite majonezą, grietinėlę, pusę šaukštelio garstyčių. Pabaigoje įberkite druskos pagal skonį. Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“