Žvejų, žygeivių ir piknikautojų gamtoje numylėtas patiekalas, žinoma, sezoninis.
Mieliausias jis šiltais vasaros vakarais po žvaigždėmis nusėtu dangaus skliautu iškylaujant su draugais ar kitais širdžiai artimais.
Tai, ar jau išmėginote šią vasarą vakarienę gamtoje, kuri neapvilia nė vieno valgytojo?
Vasaros hitui lauže reikės:
- 1 kg bulvių;
- 100 g rūkytų lašinukų;
- druskos (pagal skonį);
- maltų juodų pipirų.
- sezoninių žalumynų: krapų, svogūnų laiškų ir pan.
Paruošimo būdas:
Prieš kepdami bulves lauže jas gerai nuplaukite. Jei prireiks, stipriai patrinkite, kad neliktų ant luobelių žemių.
Jau nusausintas perpjaukite pusiau, galite šiek tiek minkštimo išskobti. Atsivėrusi duobutė bus puiki slėptuvė rūkytiems lašinukams, sviestui ar krapams.
Įdėję pasirinkto įdaro bulvių puseles vėl suglauskite ir apvyniokite folija. Štai bulvės jau ir pasiruošusios šuoliui laužan.
Viskas, ko joms reikia, yra kaitrios laužo žarijos. Po jomis užkastos bulvės kepamos apie pusę valandos.
Jos turėtų suminkštėti ir paruduoti, bet nesudegti. Iškepusios ištraukiamos iš laužo, o valgomos šiltos, nuostabiai dera su šviežiomis kvapniomis sezoninėmis žolelėmis.
Galima gardinti krapais, svogūnlaiškais, na, tuo, ką labiausiai mėgstate.