Ingredientai :
(4 asm./ruošimo laikas – 40 min.)
- 500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
- 400 g varškės;
- 2 šaukštų grietinės;
- 5 kiaušinių;
- 4 saujų šviežių jaunų dilgėlių;
- žiupsnelis džiovinto peletrūno;
- žiuosnelis tarkuoto muskato riešuto;
- jūros druskos;
- maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Didelę kepimo formą ištepkite sviestu ar aliejumi, joje ištieskite iškočiotą atšildytą sluoksniuotą tešlą pagal visą indo dydį. Prie kepimo formos kraštų užlenkite tešlą kuo aukščiau ir ją visą subadykite šakute.
2. Dilgėles nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir iš karto perliekite šaltu, kad neprarastų savo skaisčiai žalios spalvos.
3. Varškę išsukite su grietine, prieskoniais ir smulkiai pjaustytomis nuplikytomis dilgėlėmis. Įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Šią masę vienodai paskleiskite ant tešlos ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 15 minučių.
4. Apkepusį pyragą ištraukite iš orkaitės, atsargiai ant jo įmuškite 4 kiaušinius, apibarstykite juos maltais pipirais ir druska, bei vėl pašaukite į orkaitę kepti dar 10–15 minučių. Kai kiaušiniai iškeps, pyragą dar šiltą neškite į stalą.
Linksmų Velykų!
Renata Ničajienė – vietinio sezoninio maisto gerbėja, tinklaraščio Sezoninevirtuve.lt ir 6 kulinarinių knygų autorė. Ji jau septynerius metus savo tinklaraštyje skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausioje savo 4 knygų serijoje „Gero maisto dienoraštis“ Renata dalijasi net 365 geros savijautos receptais, kiekvienai metų dienai.