Anot jos, oras grybams dygti dabar itin palankus, kai vis palyja, dar jų bus ir bus. Tad, suskubkite į mišką, o tuomet jau gardžiosios grybienės pagal patikrintą receptą.
Voveraičių sriubai reikės:
- 3 bulvių,
- poros saujų voveraičių,
- 1 svogūno,
- 2 morkų,
- 100 g šoninės,
- 2 šaukštų miltų,
- šlakelio pieno (užbalinimui),
- druskos,
- pipirų,
- lauro lapelių,
- kelių šakelių krapų (papuošimui).
Kaip paruošti:
1. Į verdantį vandenį sudėti kubeliais supjaustytas kelias bulves ir švariai nuplautas voveraites.
2. Keptuvėje pakepinti burokine tarka sutarkuotą morką ir supjaustytą svogūną. Supilti į puodą.
3. Tada keptuvėje dar pakepinti pasmulkintą šoninę, kol atsiras riebaliukų.
4. Į juos įmaišyti šaukštą arba du miltų. Miltai suteikia šiai sriubai tirštumo, tačiau kas nemėgsta, galima jų ir nedėti. Juos taip pat supilti į puodą ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
5. Dar nepamiršti druskos, pipirų, lauro lapelių. Jau sriubai išvirus įpilti pieno ir pabarstyti krapų. Skanaus!