Šviežių voveraičių sriuba pagal A. Laužikienės šeimos receptą

„Sezoninę pirmųjų voveraičių sriubą pagal šį receptą visuomet virdavo mano mama. Taigi su sūnumi pastebėję, kad žmonės jau jų randa, nuvažiavome į savo mėgiamą vietą miške ir prisirinkome. Nepasakysi, kad daug prisigrybavome, bet sriubai užteko ir dar kitam kartui liko“, – džiaugėsi gidė, istorikė ir rašytoja Andželika Laužikienė.
Sezoninė birželio grybų sriuba
Sezoninė birželio grybų sriuba / A.Laužikienės nuotr.

Anot jos, oras grybams dygti dabar itin palankus, kai vis palyja, dar jų bus ir bus. Tad, suskubkite į mišką, o tuomet jau gardžiosios grybienės pagal patikrintą receptą.

A.Laužikienės nuotr./Voveraičių sriuba
A.Laužikienės nuotr./Voveraičių sriuba

Voveraičių sriubai reikės:

  • 3 bulvių,
  • poros saujų voveraičių,
  • 1 svogūno,
  • 2 morkų,
  • 100 g šoninės,
  • 2 šaukštų miltų,
  • šlakelio pieno (užbalinimui),
  • druskos,
  • pipirų,
  • lauro lapelių,
  • kelių šakelių krapų (papuošimui).

Kaip paruošti:

1. Į verdantį vandenį sudėti kubeliais supjaustytas kelias bulves ir švariai nuplautas voveraites.

2. Keptuvėje pakepinti burokine tarka sutarkuotą morką ir supjaustytą svogūną. Supilti į puodą.

3. Tada keptuvėje dar pakepinti pasmulkintą šoninę, kol atsiras riebaliukų.

4. Į juos įmaišyti šaukštą arba du miltų. Miltai suteikia šiai sriubai tirštumo, tačiau kas nemėgsta, galima jų ir nedėti. Juos taip pat supilti į puodą ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.

5. Dar nepamiršti druskos, pipirų, lauro lapelių. Jau sriubai išvirus įpilti pieno ir pabarstyti krapų. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis