„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sezoninis gardėsis – sumuštiniai su voveraitėmis ir sūriu

Miškuose pasirodžiusios voveraitės džiugina grybautojus. Norintiems išbandyti kai ką naujo su gerai pažįstamu ingredientu, „Iki“ kulinarijos technologė pranešime žiniasklaidai rekomenduoja paprastą receptą.
Sumuštinis su voveraitėmis
Sumuštinis su voveraitėmis / Shutterstock nuotr.

Gaminimo laikas: 25 min.

4 porcijoms reikės:

  • 400 g voveraičių,
  • 8 nedidelių riekelių duonos,
  • 1 česnako skiltelės,
  • šviežių petražolių,
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • pipirų,
  • druskos,
  • 50 g mėgstamo besilydančio sūrio (pvz., čederio, goudos, edamo ar kt.).

Gaminimas:

Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite susmulkintą česnaką, minutę pakepinkite ir tuomet sudėkite voveraites (didesnes prieš tai galite pasmulkinti).

5 minutes kepkite ant silpnos ugnies, tuomet suberkite smulkiai supjaustytas petražoles. Pakepkite dar minutę ir pagardinkite druska bei pipirais.

Tuo tarpu sutarkuokite sūrį ir duoną supjaustykite maždaug 2-3 cm storio riekėmis. Išdėliokite duonos riekes ant kepimo skardos ir apkepkite jas 1-2 minutes orkaitėje, kol lengvai paskrus.

Tuomet ant kiekvienos riekelės uždėkite truputį sūrio ir dar minutę kepkite. Tada ant viršaus uždėkite po šaukštą voveraičių ir viskas – galite patiekti.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs