15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sezoniška, greitai paruošiama ir skanu: vienoje skardoje kepta žuvis, bulvės ir smidrai

Savaitgalį ne visi turi ūpo ilgai trypčioti virtuvėje – kai leidžia orai, norisi vaikštinėti lauke, o siaučiant pūgai panirti į knygą ar serialą. Tokiu atveju jus išgelbės patiekalas, kuriam paruošti tereikės visus ingredientu sudėlioti į skardą, o tada tik pašauti į orkaitę kepti. Siūlome puikų variantą skaniai vakarienei ar pietums!
Lašiša su smidrais
Lašiša su smidrais / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 4 lašišos filė gabaliukai be odos;
  • 12-15 šviežių bulvyčių;
  • ryšelis smidrų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

padažui:

  • 2 valg. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • kelios šakelės šviežių krapų, smulkiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Bulves gerai nušveiskite, perpjaukite pusiau. Nupjaustykite sumedėjusius smidrų galiukus.

3. Užkaiskite bulves puode, kai užvirs, pasūdykite, pavirkite 5 min., tada sudėkite smidrus, pavirkite dar 3 min. Viską nusunkite.

4. Smidrus perliekite šaltu vandeniu, tada išdėliokite skardoje. Bulves sudėkite į dubenį, įpilkite aliejaus, gerai rankomis apvoliokite, kad pasidengtų aliejumi ir berkite į skardą su smidrais bei tolygiai paskirstykte. Dėkite kepti į orkaitę apie 15 min.

5. Skardą trumpam ištraukite iš orkaitės, tarp bulvių ir smidrų sudėliokite lašišos gabaliukus, viską pabarstykite druska, juodaisiais pipirais. Dėkite kepti dar 10-15 min., arba kol lašiša iškeps.

Vida Press nuotr./Lašiša su smidrais
Vida Press nuotr./Lašiša su smidrais

6. Kol kepa žuvis ir daržovės, nedideliame inde sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.

7. Ištraukite skardą iš orkaitės, žuvį, bulves bei smidrus pašlakstykite pagamintu padažu, dėkite į lėkštes ir skanaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais