Salotoms reikės:
1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno,
1⁄4 stiklinės raudonojo vyno acto;
1 arbatinio šaukštelio cukraus;
1 arbatinio šaukštelio druskos;
1⁄4 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1-1⁄2 lašišos filė;
6 puodelių salotų lapų;
1 puodelio šviežių mėlynių.
Kaip gaminti:
Mikrobangų krosnelėje tinkamame puodelyje sumaišykite svogūną, raudonojo vyno actą, cukrų, druską ir pipirus. Išsiųskite į mikrobangų krosnelę porai minučių.
Leiskite pastovėti, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai taps rausvi, maždaug 15 minučių.
Tuo tarpu įkaitinkite grilį. Aptepkite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių lašišos filė; pabarstykite druska ir pipirais.
Kepkite lašišą ant grotelių odele žemyn, kol iškeps, maždaug 6 minutes.
Padalinkite salotų lapus į 4 vakarienės lėkštes; centre įkurdinkite lašišą.
Su kiaurasamčiu išimkite svogūnus iš acto; išbarstykite svogūnus kartu su mėlynėmis ant žuvies ir aplink ją.
Likusius 2 šaukštus alyvuogių aliejaus išplakite į acto mišinį. Kvieskite visus prie stalo!