Ingredientai:
- 6 nedidelės cukinijos plona odele;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 valg. šaukšt. pomidorų tyrės;
- 1 raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 350 g maltos jautienos;
- 150 g tarkuoto kietojo sūrio;
- 1 valg. šaukšt. smulkiai sukapotų šviežių petražolių.
Gaminimas:
1. Perpjaukite cukinijas išilgai per pusę, išskobkite vidurį, tačiau palikite apie 1 cm kraštus.
2. Išskobtą cukinijų minkštimą berkite į įkaitintą keptuvę, pabarstykite žiupsneliu druskos, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Čia pat suberkite ir smulkintą svogūną. Kepkite kol daržovės suminkštės, tuomet supilkite pomidorų tyrę ir išmaišykite.
3. Dubenyje sumaišykite maltą jautieną ir tarkuotą sūrį (porą jo šaukštų pasilikite). Mėsą sumaišykite su troškintomis daržovėmis, įberkite druskos ir žolelių.
4. Paruošta mase įdarykite cukinijas, viršų pabarstykite atsidėtuoju sūriu, o tada guldykite į skardą su krašteliais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min.
5. Leiskite cukinijoms kiek pravėsti ir ragaukite. Šalia tiks mėgstamos gaivios salotos.