Ingredientai (2–3 asm.):
- 700 g vištienos (idealu – šlaunelių mėsa be odelės ir kaulo, krūtinėlė gali būti kiek sausoka);
- žiupsnelis šafrano (jei neturite ar nemėgstate, galite keisti ir ciberžolės milteliais, tačiau skonis bus kiek kitas);
- 100 ml natūralaus jogurto;
- 1 citrinos sultys;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 mažas svogūnas, smulkiai sutarkuotas;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Į puodelį įpilkite porą šaukštų šilto vandens ir patrindami tarp pirštų, kad prieskonio gijos pavirstų milteliais, suberkite šafraną. Palaikykite 10–15 min. Jei naudojate ciberžolę, šį žingsnį praleiskite.
2. Vištieną supjaustykite stambokais panašaus dydžio kubeliais.
3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite jogurtą, tarkuotą svogūną, aliejų, po žiupsnį druskos ir pipirų, supilkite šafraną su visu vandeniu, gerai išmaišykite. Sudėkite vištieną ir darsyk gerai išmaišykite, kad mėsa gerai apsiveltų marinatu. Dėkite į šaldytuvą bent porai valandų ar pernakt.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros (jei jūsų orkaitė tokį turi, įjunkite grilio režimą). Pasiruoškite medinius iešmelius – 10–15 min. mirkykite juos vandenyje.
5. Išimkite mėsą iš marinato nupurtydami jo perteklių, suverkite po kelis gabaliukus ant iešmelio. Kepkite apie 12–15 min., kol mėsa bus gražiai apskrudusi ir iškepusi.
6. Patiekite su virtais ryžiais ar plokščia duona, lengvomis žalėsių ar agurkų salotomis.