Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šie kefyriniai blynukai nepaliks abejingų. Nustebsit, kokie paprasti ir gardūs

Nors yra prigalvota įmantriausių receptų, kam jau kam, o blynams tikrai nebūtini sudėtingi ingredientai. Per kelias minutes galima užmaišyti tešlą iš to, ką turite virtuvėje, iškepti ir skanauti dar šiltų. Būtinai išbandykite šį receptą, jis puikiai tinka Užgavėnėms, tačiau pretenduoja tapti ir budinčiu blynų receptu!
Blyneliai
Blyneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (3 asm.):

  • 1 stiklinė kefyro;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis vanilinio cukraus arba 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
  • kvietinių miltų tiek, kad tešla būtų riebios grietinės tirštumo;
  • aliejaus (kepimui).

Pastaba: kepkite blynus vos tik užmaišysite tešlą, jos brandinti, kaip kad lietinių, nereikia. Jei laikysite bent kiek ilgiau, nebeveiks kildikliai ir blynai nebus tokie purūs.

Gaminimas:

1. Į dubenį pilkite kefyrą, muškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską, vanilę, gerai išplakite. Suberkite kepimo miltelius ir sodą, dar paplakite, kad kėlikliai gerai pasiskirstytų.

2. Po šaukštą dėkite miltus vis gerai išmaišykite, turite gauti riebios grietinės tirštumo tešlą. Tam gali prireikti 34 šaukštų su kaupu miltų.

3. Iki šiek tiek aukštesnės nei vidutinė kaitros įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, o kai šis įkais, šaukštu dėliokite tešlą labai smagu, kai blynai išeina mažučiai. Tik dėliodami tešlą palikite nemažus tarpus, nes blyneliai išsipūs. Kepkite po porą minučių iš kiekvienos pusės, o tada iškart tiekite su patinkančiais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas