Ingredientai:
kukuliams:
- 800–900 g maltos jautienos;
- 1 stiklinė maltų džiūvėsėlių;
- 1 didelis svogūnas, labai smulkiai supjaustytas ar sutarkuotas;
- 2 kiaušiniai;
- 2 česnako skiltelės, sutrintos;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
padažui:
- 3 valg. šaukšt. ryžių acto;
- 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 1 stiklinė vištienos sultinio (tinka ir paruoštas iš kubelio);
- 4 valg. šaukšt. kečupo;
- 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
- keli šaukštai ananasų skysčio (žr. žemiau – naudosime konservuotus ananasus);
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. kukurūzų ar bulvių krakmolo.
daržovių mišiniui:
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais;
- 2 česnako skiltelės, sutrintos;
- 1 raudona saldžioji paprika, supjaustyta kvadratėliais;
- 1 žalia saldžioji paprika, supjaustyta kvadratėliais;
- 200 g konservuotų ananasų, supjaustytų gabaliukais.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus kukuliams skirtus ingredientus. Iš gautos masės formuokite maždaug teniso kamuoliuko dydžio kukulius. Sudėkite juos ant plačios aliejumi pateptos lėkštės.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėliokite kukulius. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 min.
3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Atidėkite.
4. Didelėje keptuvėje (jei turite – wok) įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Suberkite svogūnus ir paprikas ir energingai maišydami pakepinkite didelėje kaitroje apie porą minučių, tuomet berkite česnaką ir pakepinkite 30 sek., tik kol pakvips.
5. Į keptuvę supilkite paruoštą padažą, išmaišykite, kad visos daržovės juo pasidengtų, padažas taptų blizgus ir sutirštėtų. Galiausiai sudėkite į keptuvę kukulius ir ananasų gabaliukus, pakepkite maišydami 2–3 min.
6. Tiekite su virtais ryžiais, jei patinka – pabarstę smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.