Reikės:
- 1 st. smulkiai tarkuoto moliūgo,
- 1,5 st. miltų,
- 2 arb. š. kepimo miltelių,
- ¼ arb. š. sodos,
- 1,5 arb. š. cinamono,
- ¼ arb. . malto imbiero,
- 1 arb. š. meduolių prieskonių,
- ½ arb. š. druskos,
- 2 kiaušinių,
- 50 g sviesto,
- 0,5 st. pieno,
- 3 valg. š. klevų sirupo,
- rafinuoto rapsų aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą imbierą ir tirpintą sviestą. Supilkite pieną, klevų sirupą, įmuškite kiaušinius. Gerai išplakite iki vientisos masės.
Kitame dubenyje sumaišykite visus biriuosius ingredientus: miltus, kepimo miltelius, ir sodą, prieskonius.
Moliūgų masę sumaišykite su miltų mišiniu, gerai išmaišykite.
Keptuvėje gerai įkaitinkite rapsų aliejų ir kepkite blynelius, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su klevų sirupu ir tirpintu sviestu.
Skanaus!