Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šie moliūgų blyneliai sukels tikrą audrą virtuvėje – valgytojų neatsiginsite

Moliūgas pamirštas guli virtuvės kampe? Jei nenorite, kad sudygtų, pjaukite – juk tiek skanėstų galima prigaminti! Moliūgų blynai yra vieni skaniausių, o sumaniai parinkti prieskoniai šiam patiekalui gali suteikti vis kitokį aromatą.
Moliūgų blyneliai
Moliūgų blyneliai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 st. smulkiai tarkuoto moliūgo,
  • 1,5 st. miltų,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių,
  • ¼ arb. š. sodos,
  • 1,5 arb. š. cinamono,
  • ¼ arb. . malto imbiero,
  • 1 arb. š. meduolių prieskonių,
  • ½ arb. š. druskos,
  • 2 kiaušinių,
  • 50 g sviesto,
  • 0,5 st. pieno,
  • 3 valg. š. klevų sirupo,
  • rafinuoto rapsų aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą imbierą ir tirpintą sviestą. Supilkite pieną, klevų sirupą, įmuškite kiaušinius. Gerai išplakite iki vientisos masės.

Kitame dubenyje sumaišykite visus biriuosius ingredientus: miltus, kepimo miltelius, ir sodą, prieskonius.

Moliūgų masę sumaišykite su miltų mišiniu, gerai išmaišykite.

Keptuvėje gerai įkaitinkite rapsų aliejų ir kepkite blynelius, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su klevų sirupu ir tirpintu sviestu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus