Ingredientai:
- 1 nedidelis žiedinis kopūstas;
- 2 dideli pomidorai, be odelių, supjaustyti kubeliais (galima naudoti ir konservuotus);
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. kumino sėklų;
- 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais;
- 1 didelė bulvė, supjaustyta kubeliais;
- nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, nuluptas ir smulkiai supjaustytas ar sutarkuotas;
- 2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos;
- 1 žalia aitrioji paprika, susmulkinta, be sėklų (nebūtinai);
- 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- žiupsnis kajeno pipirų (nebūtinai);
- druskos, pagal skonį.
- patiekimui: natūralaus jogurto arba grietinės, kapotos šviežios kalendros, juodųjų pipirų, paprastos arba žaliosios citrinos skiltelių, indiškos duonos (pitos) arba lavašo.
Gaminimas:
1. Plačiame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir suberkite kumino sėklas, pakepinkite keliolika sekundžių, kol ims kvepėti, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir dėkite svogūnus bei bulves. Maišydami kepinkite apie 5 min., kol svogūnai kiek suminkštės, tik neleiskite pradėti skrusti. Suberkite imbierą, česnakus ir aitriąją papriką (jei ją naudojate), pakepinkite dar apie minutę.
2. Į puodą suberkite visus maltus prieskonius, išmaišykite, pakepinkite dar apie minutę, o tada sudėkite žiedynais suskirstytą kalafiorą, pomidorus, įberkite gerą žiupsnį druskos, trumpai pakepinkite ir įpilkite į puodą apie 750 ml vandens. Vandeniui užvirus dar labiau sumažinkite kaitrą, puodą uždenkite ir virkite viską apie 20 min. Jei jums atrodo, kad mišinys puode kiek per tirštas, galite pilti ir šiek tiek daugiau vandens.
3. Išgriebkite iš sriubos kelis jau išvirusius kalafiorų žiedynus ir trumpam atidėkite į šalį, o likusį puodo turinį sutrinkite elektriniu smulkintuvu (blenderiu). Paragaukite, ar netrūksta druskos.
4. Tiekite sriubą į kiekvieną lėkštę įdėdami likusių nesusmulkintų kalafiorų žiedynų, o likusius priedus kiekvienam valgančiajam leiskite pasirinkti pačiam. Skanaus!