„Tai ne tik skanus, stilingas, bet ir patogus valgyti užkandis. Jei naudosite veganišką majonezą (veganiškas salotų kremas) ir ant viršaus nedėsite kiaušinių, tai bus puikus patiekalas ant Kūčių stalo“, – pataria tinklaraštininkė.
Jums reikės:
- 3 riekių duonos,
- 100 g virtų burokėlių,
- silkės filė,
- 3 šaukštų majonezo,
- 1/2 raudonojo svogūno,
- 1/4 citrinos sulčių,
- 50 ml vandens,
- šaukštelio želatinos,
- žiupsnelio druskos,
- pagal poreikį žalumynų,
- 3 virtų putpelių kiaušinių.
Kaip gaminti:
1. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikime išbrinkti 10 min.
2. Konditeriniu žiedu arba aukštomis apskritomis sausainių formelėmis išspauskite duonos riekeles. Žiedo nenuimkite.
3. Silkę supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais ir sudėkite ant duonos po lygiai. Ant viršaus berkite smulkintų svogūno kubelių.
4. Į trintuvą sudėkite burokėlius, sukrėskite majonezą, supilkite išspaustas citrinos sultis, pagardinkite druska. Sutrinkite iki vientisos masės.
5. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite garų vonelėje ir pamažu supilkite į burokėlių masę. Gerai išmaišykite.
6. Šaukštu burokėlių tyrę sukrėskite ant duonos su silke ir dėkite porai valandų į šaldytuvą sustingti.
7. Puoškite virtu putpelės kiaušiniu ir žalumynų lapeliu.
Receptu pasidalino tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.