„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šilkiniai varškės-citrinų blyneliai su troškintais obuoliais

Varškės blyneliai – dažnų namų pusryčių, o gal ir vakarienės klasika. Jei varškę pertrinsite per sietelį (arba naudosite rikotą) bei pagardinsite citrina, patiekalą kilstelėsite į naują lygį. O jei prie tokių blynelių patieksite trumpai troškintų kvapnių obuolių, mėgausitės pasakišku skanėstu. Išbandykite!
Varškės blyneliai su priedais
Varškės blyneliai su priedais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

blynams:

  • 350 g riebesnės varškės (arba rikotos);
  • 4 kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė (geriau naudoti ekologišką);
  • 70 g miltų;
  • 2 valg. šaukšt. tirpinto sviesto.

obuoliams:

  • 4 dideli rūgštesni obuoliai, nulupti, be sėklų, supjaustyti skiltelėmis;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • šlakelis šviežiai spaustų citrinos sulčių.

patiekimui:

  • klevų sirupo.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pasiruoškite obuolius. Į platų storadugnį puodą dėkite obuolius bei sviestą ir ant vidutinės ugnies patroškinkite 5–6 min., retkarčiais pamaišydami. Užberkite cukraus, cinamono, pamaišykite ir toliau troškinkite 5–7 min., kol obuoliai taps minkšti, bet dar nesukris. Pašlakstykite citrinos sultimis, uždenkite puodą ir atidėkite kur nors šiltai.

2. Ruošiame blynus. Dideliame dubenyje sumaišykite per sietelį pertrintą varškę (arba rikotą), kiaušinių trynius, cukrų, citrinos žievelę bei miltus.

3. Šluotele arba elektriniu plakikliu išplakite baltymus su druska – masė turi tapti standi. Baltymų plakinį sudėkite į varškės masę ir atsargiai išmaišykite. Galiausiai į gautą masę įpilkite 1 valg. šaukšt. tirpinto sviesto.

4. Gautą tešlą šaukštu dėliokite į įkaitintą ir likusiu tirpintu sviestu pateptą storadugnę keptuvę. Blynai išsipūs, tad palikite nemažus tarpus. Reguliuokite karštį, nes blyneliai iškepa greitai, o sviestas gali pradėti degti, tad keptuvės be priežiūros nepalikite. Taip iškepkite visus blynus.

5. Patiekite juos su troškintais obuoliais ir klevų sirupu. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs