Šį kartą jis bulvinius blynus nusprendė daryti su visiems gerai žinomais pagardais – kastiniu ir parūkyta žuvimi. „Galite naudoti karštai rūkytą ešerį, skumbrę, o vasarą – plekšnę“, – pataria Alfas ir pradeda gaminti.
Ingredientai blynams (2–4 asmenims):
- 4–6 vidutinio dydžio bulvių
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 1 batato
- 2 kiaušinių
- druskos, juodųjų pipirų
- aliejaus kepti (rapsų, alyvuogių, saulėgrąžų)
Ingredientai pagardui:
- kekės vyšninių pomidoriukų
- 1 karštai rūkytos skumbrės
- 100 g grietinės
- 100 g kastinio
- įvairių šviežių žolelių (mėtų, krapų)
Gaminimas:
1. Bulves ir batatą nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite per stambią tarką. Nulupkite svogūną ir taip pat įtarkuokite į bulvių ir batatų masę. Į tarkius įmuškite kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
3. Grilyje pakepinkite vyšninius pomidoriukus. Sumaišykite pagardui skirtus ingredientus, išskyrus pomidoriukus ir skumbrę.
4. Blynus patiekite su padažu, plėšyta žuvimi ir grilintais pomidorais. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.