Jis nusprendė vištieną iškepti „SousVide“ būdu, t. y. kepti vakuume. Maistas yra vakuumuojamas su prieskoniais, po to gaminamas garuose žemoje temperatūroje. Idant prieskoniai dar geriau įsiskverbtų, galima palaikyti per naktį užvakuumuotame maišelyje. Kepant vakuume mėsa visuomet išlieka sultinga, neperkepa, išeina puikios tekstūros, visi prieskoniai puikiai įsiskverbia, o rezultatas garantuotas.
„Juk nėra nieko blogiau, kai vištienos salotos yra su sausa vištienos krūtinėle. O geriausia – nereikia plauti skardos, nes visos sultys lieka maišelyje. Jas galima panaudoti sultiniui ar sriubai. Ir čia bus sugriautas dar vienas mitas: vištiena būna sausa tik tuomet, kai netinkamai ją paruošiate. Tad dėmesio – atėjo metas gaminti taip, kaip tai daroma geriausiuose restoranuose: mėsą iškepsime žemoje temperatūroje, o po to greitai apskrudinsime ant indukcinės kaitlentės“, – kulinarinio eksperimento imasi Alfas.
Ingredientai patiekalui (4 asmenims):
- 2 vištienos krūtinėlių
- kelių šakelių šviežio čiobrelio, rozmarino ir šalavijo
- 4 skiltelių nulupto česnako
- 4 saldžių obuolių
- 2 saujų mėgstamų salotų lapų
- 50 g kietojo sūrio
- 20 g smulkintos duonos gabalėlių
- druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
1. Vištienos krūtinėlę apdėkite prieskoninėmis žolelėmis, traiškytu česnaku ir užvakuumuokite. Dėkite maišelį į skardą ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 82 laipsnių. Kepkite apie 50 min. Kartu į skardą sudėkite ir nuplautus obuolius.
2. Išėmę iš maišelio vištieną, ją nusausinkite, staigiai keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite vištieną po vieną minutę iš kiekvienos pusės, kol lengvai apskrus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Nuimkite žoleles ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
3. Į lėkštę dėkite plėšytus salotų lapus, obuolį, pjaustytą vištienos krūtinėlę, užpilkite padažo ir bulvių skustuku pasmulkinkite bei ant viršaus užberkite kietojo sūrio, apibarstykite duonos gabalėliais.
4. Galite papuošti užbėrę kelias spanguoles.
Ingredientai padažui:
- 3 šaukštų medaus
- 7 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų šviežių spanguolių
- 1 skiltelės nulupto česnako
- druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.