Ingredientai:
- nedidelis brokolis, suskaidytas žiedynais;
- kekė raudonųjų besėklių vynuogių, supjaustytų pusiau;
- 1 stiklinė perlinių ar speltų kruopų, išmirkytų per naktį;
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas;
- sauja migdolų plokštelių arba stambiai sukapotų graikinių riešutų.
- padažui:
- 2 valg. šaukšt. majonezo;
- 2 valg. šaukšt. jogurto;
- 1 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- žiupsnis rudojo cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta.
Gaminimas:
1. Užkaiskite puodą pasūdyto vandens arba iš kubelio paruošto daržovių sultinio, suberkite kruopas ir išvirkite, tačiau taip, kad dar būtų standžios (al dente). Dėkite į plačią lėkštę ir leiskite atvėsti.
2. Kitame puode ir vėl užvirkite vandenį, pasūdykite ir suberkite brokolių žiedynus. Pavirkite porą minučių, iškart perkoškite per kiaurasamtį, perpilkite šaltu vandeniu ir paskleiskite ant lėkštės apdžiūti.
3. Nedidelėje keptuvėje pakepinkite riešutus, kol švelniai paskrus, dėkite atvėsti.
4. Kol ingredientai vėsta ir džiūva, iš visų padažui skirtų ingredientų suplakite padažą.
5. Berkite į didelį dubenį kruopas, brokolius, vynuoges, svogūną, riešutus ir išmaišykite. Užpilkite padažu ir darsyk gerai pamaišykite, patikrinkite, ar netrūksta druskos.
Kaip jau minėta, su padažu maišykite tiek salotų, kiek vienu kartu suvalgysite. Likusias bei padažo likučius laikykite šaltai.