Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šios salotos – tikras baltymų užtaisas. Idealiai tiks ir pietų dėžutei

Bolivinė balanda (kynva) ir lęšiai, pupelės ir paprikos, o kur dar kiti ingredientai – šiose salotose surinkta puiki kompanija, kuri sukurs ne tik skanų, bet ir labai maistingą patiekalą. Taip, šios salotos – pilnavertis patiekalas, tinkantis vakarienei, pietums ar pasiimti į darbą. Tad ir pasigaminkite daugiau!
Bolivinių balandų ir daržovių salotos
Bolivinių balandų ir daržovių salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 st. bolivinės balandos (kynvos), perplautos po šaltu tekančiu vandeniu;
  • 0,5 st. raudonųjų lęšių, perplautų po šaltu tekančiu vandeniu;
  • druskos pagal skonį (ir virimui, ir pačioms salotoms);
  • 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių, perplautų po šaltu vandeniu (galite keisti kitomis savo virtomis pupelėmis);
  • 1 stiklinė šaldytų edamame pupelių (rasite pirkti didesnėse parduotuvėse, prie šaldytų daržovių);
  • 1 geltona saldžioji paprika, be sėklų, smulkiai supjaustyta;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 2 arbat. šaukšt. ryžių ar baltojo vyno acto;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • didelė sauja mėgstamų šviežių žalumynų – mėtų, kalendros, bazilikų, petražolių, smulkiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pagal instrukcijas ant pakuotės atskiruose prikaistuviuose išvirkite bolivinę balandą ir lęšius. Svarbu, kad ir vienas, ir kitas ingredientas nesukristų, o liktų standūs (al dente). Bolivinei balandai pakaks virti 10 min., o lęšiams apie 8 min. Išvirus nusunkite ir paskleiskite ant plačių lėkščių, kad atvėstų.

2. Edamame pupeles perliekite verdančiu vandeniu, o tada leiskite apdžiūti.

3. Į didelį dubenį berkite bolivines balandas, lęšius, edamame ir raudonąsias pupeles, smulkintą papriką ir svogūną. Išmaišykite.

4. Į nedidelį užsukamą indelį supilkite ir suberkite visus likusius ingredientus, išskyrus žalumynus. Užsukite dangtelį ir labai gerai suplakite.

5. Ant ingredientų dubenyje pilkite padažą, berkite žalumynus ir labai gerai išmaišykite. Galima valgyti iškart, o galima ir vėliau. Šaldytuve šios salotos išbus geros iki 3 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai