Ingredientai:
- 2 st. bolivinės balandos (kynvos), perplautos po šaltu tekančiu vandeniu;
- 0,5 st. raudonųjų lęšių, perplautų po šaltu tekančiu vandeniu;
- druskos pagal skonį (ir virimui, ir pačioms salotoms);
- 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių, perplautų po šaltu vandeniu (galite keisti kitomis savo virtomis pupelėmis);
- 1 stiklinė šaldytų edamame pupelių (rasite pirkti didesnėse parduotuvėse, prie šaldytų daržovių);
- 1 geltona saldžioji paprika, be sėklų, smulkiai supjaustyta;
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 2 arbat. šaukšt. ryžių ar baltojo vyno acto;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- didelė sauja mėgstamų šviežių žalumynų – mėtų, kalendros, bazilikų, petražolių, smulkiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pagal instrukcijas ant pakuotės atskiruose prikaistuviuose išvirkite bolivinę balandą ir lęšius. Svarbu, kad ir vienas, ir kitas ingredientas nesukristų, o liktų standūs (al dente). Bolivinei balandai pakaks virti 10 min., o lęšiams apie 8 min. Išvirus nusunkite ir paskleiskite ant plačių lėkščių, kad atvėstų.
2. Edamame pupeles perliekite verdančiu vandeniu, o tada leiskite apdžiūti.
3. Į didelį dubenį berkite bolivines balandas, lęšius, edamame ir raudonąsias pupeles, smulkintą papriką ir svogūną. Išmaišykite.
4. Į nedidelį užsukamą indelį supilkite ir suberkite visus likusius ingredientus, išskyrus žalumynus. Užsukite dangtelį ir labai gerai suplakite.
5. Ant ingredientų dubenyje pilkite padažą, berkite žalumynus ir labai gerai išmaišykite. Galima valgyti iškart, o galima ir vėliau. Šaldytuve šios salotos išbus geros iki 3 dienų.