Šis patiekalas įtikins, kokios skanios vištų kepenėlės: itin dera su obuoliais

Iš paukščių kepenėlių – vištų, kalakutų ar ančių – dažnai ruošiami paštetai su įvairiais pagardais ar be jų. Tačiau iš šio populiaraus subprodukto galit sukurti ir savarankišką patiekalą, ne tik užkandį. Įsitikinkite, kaip nuostabiai kepenėlės dera su kepintais svogūnais ir troškintais obuoliais. Valgomas su puria bulvių koše šis patiekalas užburs.
Viščiukų kepenėlės su obuoliais
Viščiukų kepenėlės su obuoliais / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 800 g vištų kepenėlių;
  • 2 svogūnai;
  • 4 obuoliai, saldžiarūgščiai, tokie, kurie troškinami greit nesukrenta;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 arbat. šaukšt. Provanso žolelių mišinio;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Kepenėles nuplaukite, išpjaukite esančias plėves ir sujungimus, kad būtų tik gražūs gabaliukai, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Obuolius supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaustykite sėklalizdžius.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą bei trumpai apkepkite kepenėles iš abiejų pusių, kad paviršius pakeistų spalvą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Gilioje keptuvėje storu dugnu trumpai pakepkite svogūnų pusžiedžius. Kai jie taps perregimi, ant viršaus vienu sluoksniu išdėliokite obuolius, o ant jų – apkeptas kepenėles.

5. Įpilkite verdančio vandens, kad obuoliai būtų beveik apsemti. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., kol suminkštės obuoliai. Tik neleiskite jiems sukristi!

6. Skaniausia patiekti su puria bulvių koše, kuriai nepagailėta nei sviesto, nei pieno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis