Ingredientai:
- 800 g vištų kepenėlių;
- 2 svogūnai;
- 4 obuoliai, saldžiarūgščiai, tokie, kurie troškinami greit nesukrenta;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. Provanso žolelių mišinio;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Kepenėles nuplaukite, išpjaukite esančias plėves ir sujungimus, kad būtų tik gražūs gabaliukai, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Obuolius supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaustykite sėklalizdžius.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą bei trumpai apkepkite kepenėles iš abiejų pusių, kad paviršius pakeistų spalvą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Gilioje keptuvėje storu dugnu trumpai pakepkite svogūnų pusžiedžius. Kai jie taps perregimi, ant viršaus vienu sluoksniu išdėliokite obuolius, o ant jų – apkeptas kepenėles.
5. Įpilkite verdančio vandens, kad obuoliai būtų beveik apsemti. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., kol suminkštės obuoliai. Tik neleiskite jiems sukristi!
6. Skaniausia patiekti su puria bulvių koše, kuriai nepagailėta nei sviesto, nei pieno.