Šis prieskonių mišinys pakeis sultinio kubelius, patogu, o skonio variacijų – begalė

Nors įvairiuose, ypač sudėtingesniuose, receptuose dažnai prašoma naudoti ne visuomet turimą naminį sultinį, dažniausiai naudojame pagamintą iš sultinio kubelių. Tai ne toks ir blogas variantas, tik kartais nustebina vienas kitas keistas priedas ar nemažas druskos kiekis. O iš tiesų patys galite pasigaminti prieskonių mišinuką, kuris pakeis pirktinius sultinio kubelius ar miltelius.
Sultinio milteliai
Sultinio milteliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 0,5 stiklinės maistinių mielių (milteliais ar dribsniais);
  • 0,5 arbat. šaukšt. smulkios druskos;
  • 1 valg. šaukšt. svogūnų miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. česnakų miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų pieno miltelių (nebūtinai).

Variacijos:

  • jei norite aštriau, įberkite aitriosios paprikos miltelių ar dribsnių;
  • jei norite daugiau umami skonio, 1–2 jūržolės lakštus sumalkite elektriniu maltuvėliu ir berkite į mišinį;
  • jei mėgstate grybus, galite jų milteliais papildyti mišinį.

Gaminimas:

Suberkite visus ingredientus į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki miltelių. Suberkite į stiklinį indą ir laikykite tamsioje, sausoje vietoje.

Pastabos:

  • 1 šaukštelis šio mišinio pakeičia 1 kubelį daržovių sultinio.
  • Pagamintas mišinys išliks geras iki 2 mėn., tik itin svarbu ji laikyti tinkamomis sąlygomis.
Vida Press nuotr./Sultinio milteliai
Vida Press nuotr./Sultinio milteliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų