Ingredientai:
- 600-700 g šparaginių pupelių (puikiai atrodo, kai jos skirtingų spalvų);
- 150 g pakepintų ir atvėsintų migdolų;
- 50 g parmezano sūrio, smulkiai sutarkuoto;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- kelios šviežių čiobrelių šakelės (tik nuskinti lapeliai);
- žiupsnis druskos;
- šlakelis baltojo vyno acto;
- 4-5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens. Suberkite šparagines pupeles, pavirkite 3-4 min., kol kiek suminkštės, bet dar liks traškios. Tuomet iškart nusunkite ir dėkite į dubenį su labai šaltu vandeniu (nepakenks įmesti ir kelis ledukus). Išgriebkite ir gerai nusausinkite.
2. Maisto smulkintuvo nedideliame inde sumalkite migdolus, sūrį, čiobrelius, česnaką, pipirus bei druską iki pastos su matomais trupinukais. Įpilkite šlakelį acto, įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, dar trumpai pamalkite, kol gausite tyrę.
3. Dėkite šparagines pupeles į plačią lėkštę ir apšlakstykite pagamintu padažu. Šalia taip paruoštų pupelių tinka daugybė skanių dalykų – galit papildyti mažais pomidoriukais, valgyti su pakepinta duona ar netgi ant grilio ruoštais žuvies, mėsos patiekalais.