Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šis užkandis taps tikru hitu: apvirtos šparaginės pupelės su migdolų trupiniais ir sūriu

Lietuvoje užaugintos įvairiaspalvės šparaginės pupelės jau kuo puikiausiai tinkamos valgyti. Šiai daržovei nė nereikia kokių nors įmantrių ruošimo būdų – trumpai apvirkite ir papildykite pora-trejeta tinkamų priedų. Pavyzdžiui, tai gali būti migdolai ir švelniai pikantiškas parmezano sūris. Išbandykit šį receptą ir įsitikinkit, kaip viskas tarpusavyje dera!
Šparaginės pupelės
Šparaginės pupelės / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 600-700 g šparaginių pupelių (puikiai atrodo, kai jos skirtingų spalvų);
  • 150 g pakepintų ir atvėsintų migdolų;
  • 50 g parmezano sūrio, smulkiai sutarkuoto;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • kelios šviežių čiobrelių šakelės (tik nuskinti lapeliai);
  • žiupsnis druskos;
  • šlakelis baltojo vyno acto;
  • 4-5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens. Suberkite šparagines pupeles, pavirkite 3-4 min., kol kiek suminkštės, bet dar liks traškios. Tuomet iškart nusunkite ir dėkite į dubenį su labai šaltu vandeniu (nepakenks įmesti ir kelis ledukus). Išgriebkite ir gerai nusausinkite.

2. Maisto smulkintuvo nedideliame inde sumalkite migdolus, sūrį, čiobrelius, česnaką, pipirus bei druską iki pastos su matomais trupinukais. Įpilkite šlakelį acto, įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, dar trumpai pamalkite, kol gausite tyrę.

3. Dėkite šparagines pupeles į plačią lėkštę ir apšlakstykite pagamintu padažu. Šalia taip paruoštų pupelių tinka daugybė skanių dalykų – galit papildyti mažais pomidoriukais, valgyti su pakepinta duona ar netgi ant grilio ruoštais žuvies, mėsos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas