Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šis varškės apkepas nustebins: ne su razinom ar vaisiais, bet sveikuoliška daržove

Varškės apkepo mėgėjai, kurie nemėgsta rutinos, yra išbandę ne vieną receptą, kiekviename jų gali skirtis ingredientų proporcijos, priedai, tačiau dažniausiai tai patiekalas, kurį priskiriame prie saldžiųjų. Tačiau pagal receptą, kuriuo dalijamės, iškepsite visai kitokį varškės apkepą – nesaldų, lengvesnį, praturtintą maistinga kopūstų šeimos daržove.
Varškės apkepas su brokoliais
Varškės apkepas su brokoliais / Astos Černės nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g brokolio, suskirstyto nedideliais žiedynėliais;
  • 80 g manų kruopų;
  • 130 ml pieno;
  • 400 g varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • mažas gabaliukas sviesto;
  • saujelė maltų džiūvėsėlių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.

2. Nedidelius brokolių žiedynėlius 2-3 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Nukoškite, nuvarvinkite ir atvėsinkite.

3. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.

4. Dubenyje varškę pertrinkite iki kreminės masės. Sumaišykite su kiaušinių tryniais, česnaku, druska ir pipirais. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.

5. Kiaušinių baltymus elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę. Tuomet suberkite brokolius ir vėl išmaišykite.

6. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.

7. Tiekite iškart su grietine ar kitu patinkančiu padažu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas