Ingredientai:
- 400 g grūdėtos varškės;
- 3 kiaušiniai;
- 5-6 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 4 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 1 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 1 valg. šaukšt. sviesto, minkšto;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 žiupsnis druskos;
- 1 didelė arba 2 mažesnės kriaušės.
Gaminimas:
1. Kiaušinius iki putų išplakite su druska, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
2. Kriaušes nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į varškės masę. Išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
3. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Skanu valgyti su šviežiomis trintomis uogomis.