Šis varškės apkepas pretenduoja tapt pačiu skaniausiu, paslaptis – vienas vaisius

Varškės apkepas – nesudėtingas patiekalas, gal jo skonio paslaptis ir slypi būtent paprastume? O jei norit jį šiuo tuo papildyt ir maloniai nustebti, išbandykit pagardintą kriaušėmis. Gali būt, kad prie stalo pasigirs plojimai!
Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis
Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 400 g grūdėtos varškės;
  • 3 kiaušiniai;
  • 5-6 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • 4 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto, minkšto;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • 1 didelė arba 2 mažesnės kriaušės.

Gaminimas:

1. Kiaušinius iki putų išplakite su druska, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.

2. Kriaušes nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į varškės masę. Išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.

3. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Skanu valgyti su šviežiomis trintomis uogomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis