Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šių šašlykų marinatui reiks pagardo, kuris užsibūna spintelėse. Rezultatas nuostabus!

Ant nosies savaitgalis, tiksliau – grilio savaitgalis! Juk kelias dienas kentę vėsą, lietų, pagaliau vėl galėsim čirškint ir valgyt lauke. Siūlome receptą, kuriam reikės vieno pagardo. Jis itin vertinamas, universalus, tačiau yra žmonių, kurie jo nusiperka ar gauna dovanų, ir „neprisijaukina“. Tai balzaminis actas, šįsyk tapsiantis kiaulienos šašlykų marinato dalimi. Tinka ir paprastas, nebrangus, tad jei pirksit, galit pernelyg neišlaidauti.
Kiaulienos šašlykai
Kiaulienos šašlykai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 5 valg. šaukšt. balzaminio acto;
  • 5 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 3 česnako skiltelės, sutrintos;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 arbat. šaukšt. pomidorų pastos ar kečupo;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnis saldžiosios paprikos miltelių;
  • žiupsnis Kajeno pipirų;
  • žiupsnis džiovintų čiobrelių (nebūtina);
  • 2 raudonieji svogūnai, perpjauti pusiau, o tada stambiomis skiltelėmis.;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus (iešmams patepti).

Gaminimas:

1. Supjaustykite mėsą panašaus dydžio kubeliais (pvz., 2,5-3 cm).

2. Visus likusius ingredirentus supilkite ir suberkite į dubenį, išmaišykite. Dėkite kiaulienos gabaliukus, gerai apvoliokite ir pridengę marinuokite šaldytuve nuo 30 min. iki 5 val.

3. Jei naudojate medinius iešmelius, bent pusvalandį juos pamirkykite vandenyje. Įkaitinkite grilį.

4. Ant aliejumi pateptų iešmų ar iešmelių verkite pakaitomis mėsą ir svogūno skilteles. Kepkite tol, kol apskrus iš visų pusių, tai užtruks 15-25 min., priklausomai nuo gabaliukų dydžio ir kaitros. Dėl visa ko galite numauti vieną gabaliuką nuo iešmo, perpjauti ir patikrinti.

5. Tiekite su duona, virtais ryžiais, mėgstamomis šviežiomis ar grilintomis daržovėmis.

Vida Press nuotr./Kiaulienos šašlykai
Vida Press nuotr./Kiaulienos šašlykai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais