Ingredientai:
- 5 valg. šaukšt. balzaminio acto;
- 5 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 3 česnako skiltelės, sutrintos;
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- 1 arbat. šaukšt. pomidorų pastos ar kečupo;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnis saldžiosios paprikos miltelių;
- žiupsnis Kajeno pipirų;
- žiupsnis džiovintų čiobrelių (nebūtina);
- 2 raudonieji svogūnai, perpjauti pusiau, o tada stambiomis skiltelėmis.;
- šlakelis alyvuogių aliejaus (iešmams patepti).
Gaminimas:
1. Supjaustykite mėsą panašaus dydžio kubeliais (pvz., 2,5-3 cm).
2. Visus likusius ingredirentus supilkite ir suberkite į dubenį, išmaišykite. Dėkite kiaulienos gabaliukus, gerai apvoliokite ir pridengę marinuokite šaldytuve nuo 30 min. iki 5 val.
3. Jei naudojate medinius iešmelius, bent pusvalandį juos pamirkykite vandenyje. Įkaitinkite grilį.
4. Ant aliejumi pateptų iešmų ar iešmelių verkite pakaitomis mėsą ir svogūno skilteles. Kepkite tol, kol apskrus iš visų pusių, tai užtruks 15-25 min., priklausomai nuo gabaliukų dydžio ir kaitros. Dėl visa ko galite numauti vieną gabaliuką nuo iešmo, perpjauti ir patikrinti.
5. Tiekite su duona, virtais ryžiais, mėgstamomis šviežiomis ar grilintomis daržovėmis.