Ingredientai:
- 200 g fetos sūrio;
- 150 ml graikiško jogurto;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 1 arbat. šaukšt. nutarkuotos citrinos žievelės.
keptiems pomidoriukams:
- 2 saujos mažų pomidoriukų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
papildomai:
- saujelė Kalamata alyvuogių, supjaustytų griežinėliais.
Gaminimas:
1. Pirmiausia iškepkite pomidoriukus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Nedidelį kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi, berkite pomidoriukus, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite pipirais, druska, viską apvoliokite ir dėkite kepti. Kepkite apie 20 min. – kol pomidoriukai suminkštės, o odelė ims skrusti.
2. Fetą, jogurtą, česnaką ir citrinos žievelę dėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir trinkite apie porą minučių iki kreminės konsistencijos.
3. Perdėkite fetos kremą į vidutinio dydžio dubenį, paskleiskite šaukštu, o tada ant viršaus dėkite pomidoriukus, berkite alyvuogių griežinėlius, pašlakstykite aliejumi ir tiekite su jau anksčiau minėtais mėgstamais priedais.