Šiuo užkandžiu pavergsit visus: fetos kremas bus ir užtepas, ir mirkalas

Vasarą daug progų susitikti su draugais ir nors dienos ilgos, nesinori užtrukti virtuvėje. Tad svečius galima pavaišinti užkandžių rinkiniu. Centrine tokio rinkinio žvaigžde tikrai taps šis fetos sūrio plakinys, kurį galima tepti ant duonos, daržovių griežinėlių, kabinti jį batono gabaliukais, duonos lazdelėmis ir pan. Kad vaizdas būtų dar geresnis, tiekite šį užkandį ant viršaus uždėję keptų pomidoriukų, alyvuogių.
Fetos sūrio kremas
Fetos sūrio kremas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g fetos sūrio;
  • 150 ml graikiško jogurto;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 1 arbat. šaukšt. nutarkuotos citrinos žievelės.

keptiems pomidoriukams:

  • 2 saujos mažų pomidoriukų;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

papildomai:

  • saujelė Kalamata alyvuogių, supjaustytų griežinėliais.

Gaminimas:

1. Pirmiausia iškepkite pomidoriukus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Nedidelį kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi, berkite pomidoriukus, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite pipirais, druska, viską apvoliokite ir dėkite kepti. Kepkite apie 20 min. – kol pomidoriukai suminkštės, o odelė ims skrusti.

2. Fetą, jogurtą, česnaką ir citrinos žievelę dėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir trinkite apie porą minučių iki kreminės konsistencijos.

3. Perdėkite fetos kremą į vidutinio dydžio dubenį, paskleiskite šaukštu, o tada ant viršaus dėkite pomidoriukus, berkite alyvuogių griežinėlius, pašlakstykite aliejumi ir tiekite su jau anksčiau minėtais mėgstamais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis