Ingredientai:
- 2 vištų krūtinėlės;
- 1 nubrauktas arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 300 g makaronų (rinkitės patinkančius nedidelius – spiralinius, ratuko formos ir pan.);
- 1 svogūnas, susmulkintas;
- 1 maža raudona aitrioji paprika (jei valgys maži vaikai, galite ir nedėti), susmulkinta, be sėklyčių;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 2 pomidorai arba saujelė mažų pomidoriukų;
- 0,5 stiklinės sultinio arba vandens;
- 0,5 stiklinės grietinėlės;
- keliolika šviežio baziliko lapelių.
Gaminimas:
1. Vištų krūtinėles nuplaukite, nusausinkite padalykite į 4 dalis (turėsite 8 mėsos gabaliukus), pabarstykite puse druskos, pipirais ir apkepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol pasidengs auksine plutele. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
2. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje pora minučių trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, nusunkite ir nuvarvinkite.
3. Toje pačioje keptuvėje, kur apkepinot mėsą, ištirpinkite sviestą ir ant vidutinės kaitros iki minkštumo pakepinkite svogūną, tada suberkite česnaką, aitriąją papriką ir dar minutę pakepinkite, kol pakvips. Sudėkite pjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes patroškinkite.
4. Į keptuvę supilkite vištienos sultinį ar vandenį, grietinėlę, įdėkite šafrano, smulkintų bazilikų lapelių, užvirinkite ir troškinkite 10 minučių. Tada sudėkite apkepintus mėsos gabaliukus, patroškinkite dar 5 min.
5. Galiausiai į keptuvę sukrėskite virtus makaronus, išmaišykite, dar troškinkite 3 min., nukelkite nuo kaitros, pabarstykite stambiai kapotais ar plėšytais baziliko lapeliais ir galite tiekti.