Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiuolaikiški ir tradiciniai patiekalai su raugintais kopūstais, kuriems neprireiks mėsos

Kopūstų dažnas tautietis užsiraugia vėlyvą rudenį, o neraugiantys patys, gali nesunkiai įsigyti. Įtraukite juos į kassavaitinį pirkinių krepšelį, juolab, jog taip konservuoti kopūstai šaldytuve gali išstovėti gana ilgai. O kai prireiks, paruošite iš jų nesudėtingą patiekalą, subalansuotą ir Adventui. Kaip tik tokių receptų rinkinį šį kartą ir siūlome!
Greitas raugintų kopūstų troškinys
Greitas raugintų kopūstų troškinys / Shutterstock nuotr.
Raugintų kopūstų sriuba
Receptas: Raugintų kopūstų sriuba su moliūgų sėklomis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 33
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg (rauginti)
Daržovių sultinys: 750.00 ml
Morkos: 300.00 g
Porai: 300.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Moliūgo sėklos: 5.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kadagių uogos 7.00 vnt.
Grietinė: 4.00 valg. š.
Duona: 200.00 g (dubenėlis baltos duonos skrebučių)
Kaip gaminti

1. Kopūstus sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite laurų lapelį, kadagių uogas ir virkite, kol kopūstai suminkštės.

2. Porą nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite stambiai tarkuotas morkas ir dar truputį pakepinkite. Suminkštėjusias daržoves sukrėskite į verdančius kopūstus, suberkite moliūgų sėklas ir baikite virti.

3. Prieš patiekdami sriubą pagardinkite grietine. Skrebučius patiekite atskirame inde. Beje, kubeliais supjaustytą duoną geriau kepti ne keptuvėje įkaitintuose riebaluose, o paskrudinti orkaitėje.

Suskleisti
Raugintų kopūstų sriuba duonos kepaliukuose
Receptas: Raugintų kopūstų sriuba duonos kepaliukuose
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 31
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg (raugintų)
Daržovių sultinys: 750.00 ml (tirpaus)
Morkos: 3.00 vnt. (300 g)
Porai: 1.00 vnt. (300 g)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Moliūgo sėklos: 5.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kadagių uogos 2.00 vnt.
Grietinė: 4.00 valg. š.
Duona: 4.00 vnt. (nedideli baltos duonos kepaliukai)
Kaip gaminti

1. Kopūstus sudėti į verdantį sultinį, įmesti laurų lapelį, kadagių uogas ir virti, kol kopūstai suminkštės.

2. Porą nuvalyti, supjaustyti griežinėliais ir pakepinti keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėti stambiai sutarkuotas morkas ir dar truputį pakepinti. Suminkštėjusias daržoves sukrėsti į verdančius kopūstus, suberti moliūgų sėklas ir baigti virti.

3. Nupjauti duonos kepaliukų viršų, išskobti dalį minkštimo. Šiuos savotiškus dubenėlius padžiovinti orkaitėje prieš pat patiekiant sriubą. Į apdžiūvusius ir įkaitusius pripilti sriubos, pagardinti grietine ir iš karto patiekti.  

Suskleisti
Salotos su raugintais kopūstais
Receptas: Salotos su raugintais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 63
Receptas
Ingredientai
Rauginti kopūstai 150.00 g
Rauginti agurkai 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Burokėliai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 50.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (arba švieži)
Aliejus: 2.00 valg. š. (augalinis)
Kaip gaminti

1. Morką, burokėlį, bulves ir žirnelius (jei šaldyti) išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais, papriką ir agurkus kubeliais. Svogūnų laiškus susmulkinkite.

2. Dėkite į lėkštes nuvarvintus raugintus kopūstus, ant jų po lygiai paskirstykite likusias daržoves, o ant viršaus užberkite svogūnų laiškų bei žirnelių ir viską pagardinkite aliejumi.

Suskleisti
Raugintų kopūstų salotos
Receptas: Raugintų kopūstų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 250.00 g (rauginti)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 1.00 arbat. š. (kapoti)
Vynuogės: 250.00 g (puodelis)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 vnt. sulčių padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. padažui)
Kaip gaminti

 1. Raugintus kopūstus nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite šiaudeliais. Nulupkite ir supjaustykite apelsiną kubeliais. Sumaišykite raugintus kopūstus su supjaustytu obuoliu, apelsinu, riešutais, vynuogėmis.

2. Paruoškite padažą: svogūną nulupkite ir sukapokite. Sumaišykite su peletrūnu, citrinos sultimis ir aliejumi. Užpilkite padažą ant salotų ir patiekite. Raugintus kopūstus galite pakeisti ir šviežiais.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
Cepelinų ir šampano derinimo sesija
Receptas: Raugintų kopūstų įdaras cepelinams
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Lašinukai: 100.00 g (rūkytų)
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Ingredientus šiek tiek patroškinkite ir įdaras bus paruoštas.

Suskleisti
Greitas raugintų kopūstų troškinys
Receptas: Greitas raugintų kopūstų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 162
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Savo sultyse konservuotų pomidorų tyrė: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 50.00 g (nebūtinai)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Morką ir obuolį sutarkuokite šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustykite. Viską apkepinkite aliejuje.
  2. Į apkepintas daržoves sukrėskite raugintus kopūstus, supilkite savo sultyse konservuotų pomidorų tyrę, suberkite smulkintus džiovintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite kmynais, raudonėliais ir, vis pamaišydamos, troškinkite gilioje dangčiu uždengtoje keptuvėje apie 10 minučių.
  3. Patiekite su karštomis virtomis arba orkaitėje keptomis bulvėmis.
Suskleisti
Rauginti kopūstai su moliūgais ir žolelėmis
Receptas: Rauginti kopūstai su moliūgais ir žolelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 51
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 2.00 kg
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 2.00 valg. š.
Moliūgai: 1.00 kg
Raudonėliai: 10.00 g (pagal skonį)
Mėtos: 10.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite moliūgą postambiais gabalėliais ir pabarstykite cukrumi bei palikite kuriam laikui, kad išsiskirtų sultys.
  2. Susmulkinkite kopūstus, pertrinkite juos su druska ir sumaišykite su smulkintomis žolelėmis.
  3. Į paruoštą indą dėkite kopūstus, o ant viršaus moliūgus. Prislėkite paruoštus kokiu nors sunkiu daiktu ir palikite kelioms paroms šiltoje vietoje.
  4. Po kelių dienų galite ragauti ir sudėti į stiklainius. Laikykite šaltoje ir vėsioje vietoje.
Suskleisti
Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis
Receptas: Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 30
Receptas
Ingredientai
Rauginti kopūstai su morkomis 500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 200.00 ml
Džiovintos slyvos: 8.00 vnt. (8-10 vnt. be kauliukų)
Kaip gaminti

1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite šlakelyje aliejaus.

2. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su svogūnais, druska bei džiovintomis slyvomis. Formeles patepkite aliejumi, sudėkite kopūstus ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų.

3. Kepkite apie 20 minučių 175 °C temperatūros orkaitėje.

4. Norint tokiu būdu pagaminti įdarą pyragėliams arba pyragui, slyvas reikia supjaustyti. Šiuos kopūstus galima ruošti porcijinėse formelėse arba didesnėje kepimo formoje, tik ji turi būti storų sienų (stiklinė, keramikinė). Slyvas geriau naudoti saldesnes.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Suskleisti
Kokorai su troškintais raugintais kopūstais
Receptas: Kokorai su troškintais raugintais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 82
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (virtos su lupenomis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krakmolas: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį tešlai ir įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį tešlai ir įdarui)
Bulvių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 100.00 g (keptos marinuotos arba paprastos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (arba 2)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite (geriausiai tai padaryti iš vakaro), nulupkite ir sumalkite per mėsmalę. Suplokite dubenėlyje ir padalinkite į 4 dalis (tiesiog perbrėžkite pirštu).
  2. Išimkite vieną dalį ir ją dėkite ant likusių bulvių, o į tuščią vietą pilkite bulvių krakmolo tiek, kad susilygintų su likusiomis bulvėmis. Įberkite prieskonių, įmuškite kiaušinį.
  3. Kopūstus užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir troškinkite, kol baigsis vanduo ir kol kopūstai taps minkštesni. Keptuvėje pakepkite svogūną, sutarkuotą morką, šoninę ar spirgučius (jeigu juos naudosite), smulkintą česnaką ir pjaustytą papriką. Visas daržoves šiek tiek patroškinkite, kol suminkštės ir pagardinkite druska bei pipirais.
  4. Sudėkite troškintus kopūstus ir viską gerai išmaišykite, patroškinkite su daržovėmis apie 5 min. Įdarui leiskite atvėsti.
  5. Formuokite blynus, dėkite įdaro ir kepkite aliejuje, kol gražiai apskrus. Valgykite su grietine, pagardinta druska ir pipirais.

P. S. Kepant įdarą galima įdėti šoninės ar spirgučių

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Suskleisti
Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais
Receptas: Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 50
Receptas
Ingredientai
Miltai: 700.00 g (tešlai)
Mielės: 25.00 g (šviežių; tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (perpus tešlai ir įdarui)
Cukrus: 40.00 g (tešlai)
Vanduo: 200.00 ml (tešlai)
Rauginti kopūstai: 400.00 g (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Grybai: 1.00 st. (džiovintų; įdarui)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (pyragėlių aptepimui prieš kepant)
Kaip gaminti

1. Mieles puodelyje užpilkite cukrumi ir šiltu vandeniu. Pusvalandžiui pastatykite šiltai. Kai pasirodys iškilusi „kepurėlė“, mieles sumaišykite ir kartu su druska supilkite į miltus. Išminkykite tešlą ir palikite ją kilti.

2. Grybus pamirkykite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite iki auksinės spalvos ant sviesto keptuvėje. Kopūstus nusunkite ir kartu su grybais sudėkite į keptuvę. Maišydami patroškinkite apie 15 minučių.

3. Tešlą iškočiokite maždaug iki 1 cm storio. Puodeliu „išpjaukite“ apskritimus. Ant jų šaukštu dėkite įdaro ir perlenkę lipdykite norimos formos bandeles. Pyragėlius 15 minučių pastatykite šiltai.

4. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais (kad kepiniai nepriliptų), sudėkite pyragėlius, aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę.

5. Kepkite apie pusvalandį. Galima valgyti ir karštus, ir šaltus. Taip pat šie pyragėliai tinka prie sultinių ir sriubų.

Suskleisti
Pyragėliai su raugintais kopūstais
Receptas: Pyragėliai su raugintais kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 62
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (kupinos stiklinės)
Sviestas: 200.00 g (minkštas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Kopūstai: 300.00 g (rauginti)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Į dubenį sukrėskite sviestą, suberkite miltus. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, sukrėskite grietinę. Išmaišykite tešlą. Kad ji neliptų prie rankų, įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Kol tešla atvės, paruoškite įdarą. Aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną. Raugintus kopūstus taip pat susmulkinkite ir berkite į keptuvę. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maždaug dešimt minučių troškinkite ant lėtos ugnies.

3. Atvėsusią tešlą imkite po gniužulėlį ir padėjusi ant miltais pabarstyto stalo ar lentos, iškočiokite apvalius blynelius (kaip virtiniams, tik didesnius). Į blynelį dėkite troškintų kopūstų įdaro, per vidurį gerai užspauskite ir susukite pynute (taip pat kaip virtiniams). Jei norite, kad pyragėlių viršus gražiai blizgėtų, galite patepti kiaušinio baltymais.

4. Sudėkite pyragėlius ant skardos ir kepkite orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.

Tiekite vienus arba su mėgstamu padažu.

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė idėja: improvizuoti kibinai

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant