Ingredientai:
- 400 ml pieno;
- 1 stiklinė su kaupu kvietinių miltų;
- 3 kiaušiniai;
- didelis žiupsnis druskos;
- 3 valg. šaukšt. lydyto sviesto;
- šokoladinio kremo (pvz., „Nutella“ ar kito mėgstamo);
- cukraus pudros (pabarstyti).
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje išplakite pieną ir kiaušinius, supilkite lydytą sviestą, plona srovele suberkite miltus, pasūdykite. Išplakite iki vientisos masės be jokių gumuliukų. Lengviausia tą padaryti elektriniu plaktuvu ar kombainu.
2. Dubenį su išplakta tešla pridenkite lėkšte ar maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 30 min.
3. Praėjus pusvalandžiui tešlą ištraukite iš šaldytuvo. Ant viryklės iki vidutinio karščio įkaitinkite blynams kepti skirtą keptuvę nelimpančia danga, patepkite ją lašeliu aliejaus ar mažyčiu gabaliuku sviesto, o tada liekite po samtį tešlos, gerai paskirstykite ir kepkite plonus blynelius.
4. Ant kiekvieno blynelio dėkite po šaukštą šokoladinio kremo, tolygiai jį paskirstykite, o tada blynelį sulenkite perpus ir darysk perpus, dėkite į lėkštes, jei dar norisi pabarstykite cukraus pudra. Bus tikrai saldu, tad tą saldumą galite atsverti bananų griežinėliais ar mėgstamomis šviežiomis uogomis – avietėmis, šilauogėmis…