Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanaujame lietinių: nuo klasikos su saldžia varške iki pastiprintų vištiena. 20 receptų

Lietiniai blyneliai gali būti ir gana greitai paruošiama darbo dienos vakarienė, ir gelbėtojai skubos pilną rytą (jei jų pasiruošite iš vakaro), ir vėlyvųjų savaitgalio pusryčių pažiba. Kokia proga juos bekeptumėte, paruoštai tešlai leiskite šiek tiek subręsti, pastovėti, o tada beliks gardinti tuo, kas jums labiausiai patinka. O mes žeriame net 20 idėjų.
Lietinis blynelis su uogomis
Lietinis blynelis su uogomis / Vida Press nuotr.

Saldūs lietiniai:

Lietiniai su maskarpone ir migdolais
Receptas: Lietiniai su maskarpone ir migdolais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (1 - tešlai ir 1 - padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 150.00 g (tešlai)
Grietinėlė: 100.00 g (riebios - įdarui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Maskarponės sūris: 200.00 g (įdarui)
Sultys: 1.00 st. (apelsinų - padažui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 g (padažui)
Migdolai: 50.00 g (skrudintų plokštelių - padažui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, cukrumi, aliejumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite miltus ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite lietinius.

2. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su maskarpone. Ant kiekvieno lietinio uždėkite po du šaukštus įdaro ir suvyniokite.

3. Apelsinų sultis sumaišykite su cukrumi, krakmolu, supilkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Suberkite migdolų plokšteles ir išmaišykite. Padažo užpilkite ant lietinių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Lietiniai su obuoliais
Receptas: Lietiniai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 36
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 3.00 vnt. (saldūs)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys , šlakelis)
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 - 3 valg. š.)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 5.00 valg. š. (plakta)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išsukite. Supilkite pieną, suberkite miltus, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir išmaišykite. Tešlą palikite 30 minučių brinkti.

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad neparuduotų.

3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, įpilkite tešlos ir iškepkite lietinius.

4. Ant kiekvieno lietinio uždėkite obuolių. Pabarstykite trupučiu cinamono, miltelinio cukraus ir perlenkite pusiau. Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės ir keletą skiltelių obuolių. Iškart patiekite.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Lietiniai blynai su varške ir persikais
Receptas: Lietiniai blynai su varške ir persikais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 36
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 80.00 g (kvietinių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Varškė: 350.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Persikai: 150.00 g (konservuotų)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba vanilės pagal skonį)
Barstomos karamelės (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Lietinių tešlai sumaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą, pusę stiklinės pieno, 1 šaukštą cukraus bei miltus.

2. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus, pilkite į keptuvę 2 šaukštus tešlos, paskirstykite per visą keptuvės plotą ir gražiai apkepkite blyną iš abiejų pusių. Taip iškepkite visą tešlą.

3. Įdarui sumaišykite varškę su grietine, likusiu cukrumi bei vanile. Ant kiekvieno iškepto blyno dėkite po maždaug 2 šaukštus paruošto įdaro, 4-5 skilteles persiko, tuomet suvyniokite ir apibarstykite karamele (pabarstukais).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Lietiniai su naminiu riešutų kremu
Receptas: Lietiniai su naminiu riešutų kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (kvietinių - tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (galima maišyti 100 baltojo ir 100 juodojo - riešutų kremui)
Grietinėlė: 50.00 ml (riešutų kremui)
Kokosas: 50.00 g (aliejus tinka ir sviestas - riešutų kremui)
Sirupas: 50.00 g (agavų arba cukraus pagal poreikį - riešutų kremui)
Lazdynų riešutai: 50.00 g (tinka ir kitokie - riešutų kremui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite riešutų kremą. Į didesnį puodą užkaiskite vandens. Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, sukrėskite kokosų aliejų (arba sviestą) ir įstatykite šį dubenį į puodą su karštu vandeniu. Maišydami lydykite, kol šokoladas ir kokosų aliejus taps vientisa mase.
  2. Supilkite į šokoladinę masę grietinėlę ir dar gerai išmaišykite. Jei trūksta saldumo, pasaldinkite agavų sirupu arba cukrumi. Jei bersite cukraus, vis dar laikydami dubenį karšto vandens vonelėje, masę maišykite ilgiau.
  3. Pasirinktus riešutus susmulkinkite kavamale ar elektriniu smulkintuvu iki smulkios masės. Suberkite į šokolado kremą. Vėl gerai išmaišykite.
  4. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, pasūdykite ir išplakite tešlą iki vientisos masės elektriniu plakikliu. Iškepkite lietinius.
  5. Ištepkite blynus riešutų kremu ir suvyniokite. Kaip gražiai suvynioti ir patiekti lietinius, skaitykite ČIA.
Suskleisti
Lietiniai su varške ir uogomis
Receptas: Saldūs pusryčių lietiniai su varške ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 87
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 115.00 g (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai/kepimui; arba tirpinto sviesto)
Varškė: 2.00 vnt. (pakeliai desertinės; įdarui)
Mėlynės: 1.00 st. (tinka ir braškės ar kitos šviežios uogos; patiekimui)
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir išsukite tirštą tešlą. Tada dalimis pilkite pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė.

2. Galiausiai supilkite į tešlą tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) ir gerai išmaišykite.

3. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Prieš kepdami vėl gerai išmaišykite.

4. Iškepkite įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilkite po mažą samtelį į keptuvę*, tada pakreipkite keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Išimkite ant lėkštės ir laikykite šiltai, kol kepate kitus lietinius.

5. Kiekvieną lietinį blynelį patepkite kupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelį. Patiekite iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis ir cukraus pudra.

Pastaba: aš visada prieš kepant pirmą lietinį blynelį sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant kitus lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.

Suskleisti
Kepami lietiniai blynai
Receptas: Lietiniai blynai su varške ir aguonomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 101
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (ir dar šiek tiek įdarui)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 st. (arba kiek prireiks)
Varškė: 300.00 g (įdarui)
Aguonos: 100.00 g (maltų; įdarui)
Rudasis cukrus: 6.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Suplakite kiaušinius su druska ir pilkite aliejų. Tuomet, nuolat maišydami, įmaišykite miltus ir pilkite vandenį tol, kol tešla taps skysta ir vienalytė.

2. Prieš kepant tešlą dar kartą gerai išmaišykite.

3. Visus įdarui skirtus produktus sumaišykite ir pradėkite kepti blynus. Ant įkaitintos keptuvės pilkite po samtelį tešlos, paskirstydami ją plonu sluoksniu.

4. Iškepkite visus blynus ir tuomet ant kiekvieno dėkite po kelis šaukštus įdaro. Susukite blynus ir prieš patiekiant apkepinkite keptuvėje dar kartą. Patiekti galite su neriebia grietine arba jogurtu.

Suskleisti
Grikių miltų lietiniai su karamelizuotais obuoliais
Receptas: Grikių miltų lietiniai be glitimo su karamelizuotais obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 26
Receptas
Ingredientai
Grikių miltai: 130.00 g (blynų tešlai)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š. (blynų tešlai)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (perpus blynų tešlai ir obuolių užpilui)
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (ar kito saldiklio; blynų tešlai)
Kokosų aliejus: 1.00 valg. š. (tirpinto, kepimui; galima keisti kiti aliejumi kepimui)
Augalinis pienas: 300.00 ml (galima naudoti vandenį; skysčio gali reikėti kiek mažiau ar daugiau)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis; obuolių užpilui)
Vanduo: 200.00 ml (obuolių užpilui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (obuolių užpilui)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Pilkite kokosų aliejų, agavų sirupą ir po truputį pildami vandenį nuolat maišykite, kol gausite norimą konsistenciją.

2. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Obuolių užpilo gaminimas:

1. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolį. Viską berkite į keptuvę, barstykite cukrų, pilkite vandenį ir pasirinkę nedidelę kaitrą troškinkite kol taps minkšti. Jeigu reikės – galite šiek tiek įpilti papildomai vandens.

Suskleisti
Lietiniai su šokoladu
Receptas: Lietiniai blynai su šokoladu ir bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Pienas: 240.00 ml
Vanduo: 240.00 ml
Miltai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir dar šiek tiek kepimui)
Bananai: 2.00 vnt. (patiekimui)
Nutella kremas: 2.00 valg. š. (arba panašaus; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Į nemažą dubenį suberkite miltus, druską bei cukrų, muškite kiaušinius ir šaukštu maišykite, kol gausite labai tirštą, bet glotnią košelę be jokių gumuliukų (jei itin tiršta, įpilkite šiek tiek pieno, bet pradžioje nedaug).

2. Kai kiaušinių-miltų masė taps glotni, po truputį supilkite vandenį ir pieną bei plakite šakute, kol gausite skystą, vientisą lietinių tešlą. Supilkite aliejų ir leiskite pastovėti 20–30 min.

3. Įkaitinkite keptuvę blynams kepti, įlašinkite po lašą kitą aliejaus prieš pildami po samtelį tešlos ir iškepkite plonus blynelius.

4. Kiekvieną blynelį patepkite šokoladiniu kremu, uždėkite keletą plonų banano griežinėlių ir susukite. Skanaus!

Suskleisti
Kakaviniai lietiniai blynai
Receptas: Veganiški lietiniai blynai su kakava
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Speltų miltai: 1.00 puodelis (perpus šviesių ir pilno grūdo)
Kakava: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kokosų palmių cukrus: 2.00 valg. š. (arba pagal norimą saldumą)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Augalinis pienas: 1.00 puodelis
Vanduo: 0.50 puodelis
Obuolių actas: 1.00 arbat. š.
Kokosų aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišome sausus produktus. Kakavą geriausia persijoti, kad neliktų gumuliukų.

2. Į tą patį dubenį supilame šlapius produktus ir viską gerai išmaišome.

3. Į įkaitintą keptuvę, išteptą kokosų aliejumi, pilame apie pusę samčio tešlos ir sukant keptuvę paskirstome tešlą per visą keptuvės plotą.

4. Kepame apie 1–2 min., kol nebelieka šlapios tešlos plotų, tada atsargiai blyną apverčiame ir kepame dar apie 1 min.

Suskleisti

Nesaldūs lietiniai:

Lietiniai su vištiena
Receptas: Lietiniai su sūriu ir vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 100.00 g ((virtos arba keptos))
Sūris: 100.00 g ((fermentinis))
Kietasis sūris: 50.00 g
Majonezas: 4.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Išsikepame lietinius.
  2. Vištieną susmulkiname kaip įmanoma mažesniais gabalėliais, sumaišome su tarkuotais sūriais, majonezu ir prieskoniais (česnako skiltelę išspaudžiame).
  3. Įdarą susukame į lietinių blynų vokelius, tada pakepiname iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų.
  4. Valgome šiltus.
Suskleisti
Lietiniai su vištiena ir sūriu
Receptas: Lietiniai su vištiena ir sūriu
16 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 35
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml
Miltai: 450.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietiniams ir įdarui)
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlės - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5 - įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5 - įdarui)
Parmezano sūris: 20.00 g (įdarui)
Sūris: 30.00 g (fermentinis - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietinėle, po truputį, nuolat maišydami berkite miltus (berkite tol, kol tešla bus tinkamos konsistencijos, todėl jų gali prireikti mažiau ar šiek tiek daugiau).
  2. Į tešlą įpilkite aliejaus ir įberkite druskos.
  3. Tešlą geriausiai palikite bent 30 minučių pastovėti – tada blynai bus puresni. Blynus iškepkite.
  4. Įdarui: svogūną ir česnaką susmulkinkite, vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  5. Svogūnus ir česnakus apkepinkite, sudėkite vištieną, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir paprika, kepkite, kol vištiena iškeps.
  6. Įškepusį įdarą susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu ir juo įdarykite blynus.
  7. Blynus apkepkite kol šiek tiek apskrus.
  8. Prie lietinių puikiai tinka labai greitai paruošiamas padažas: 2 šaukštus grietinės sumašykite su šaukštu majonezu, į padažą įdėkite kelis susmulkintus bazilikų lapelius, pagardinkite druska ir pipirais.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Lietiniai su šviežiais kopūstais
Receptas: Lietiniai su šviežiais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 116
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lietinių tešlai)
Pienas: 1.00 st. (lietinių tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (gazuoto mineralinio - lietinių tešlai)
Miltai: 200.00 g (lietinių tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietinių tešlai ir įdarui)
Kopūstai: 700.00 g (baltagūžių - įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Varškės sūris: 200.00 g (įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys, pagal skonį - įdarui)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto, pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į plakimo indą įmuškite kiaušinius. Supilkite pieną, mineralinį vandenį, įberkite druskos, išplakite.
  2. Toliau plakdami po šaukštą suberkite miltus. Iš tešlos iškepkite lietinius.
  3. Kopūstus supjaustykite, morkas sutarkuokite. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus svogūnus. Kepinkite, kol pagels.
  4. Sudėkite smulkintas daržoves, įpilkite kelis šaukštus verdančio vandens, įberkite druskos, įpilkite citrinų sulčių. Troškinkite, kol suminkštės.
  5. Varškės sūrį sumalkite, sumaišykite su nuvarvintomis daržovėmis.
  6. Gautos masės užkrėskite ant lietinių, susukite volelius.
  7. Sudėkite į kepimo indą, pabarstykite parmezanu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitę, kol sūris išsilydys.

 

Suskleisti
Lietiniai su sūdytomis lašišomis
Receptas: Lietiniai su sūdytomis lašišomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 15
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (lietiniams)
Miltai: 250.00 g (lietiniams)
Pienas: 350.00 ml (350 - 400 - lietiniams)
Alus: 2.00 valg. š. (kvietinio - lietiniams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietiniams ir įdarui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (lietiniams)
Lašiša: 300.00 g (sūdytos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Krapai: 1.00 valg. š. (kupinas - šviežių, smulkintų - įdarui)
Kaparėliai: 50.00 g (saujelė konservuotų - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių - įdarui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (įdarui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną. Kitame dubenyje šakute suplakite kiaušinius.
  2. Sukrėskite į dubenį su miltais ir pienu, įberkite druskos.
  3. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Įmaišykite alų, aliejų. Pusvalandį palaikykite šaldytuve.
  4. Iš atvėsintos tešlos iškepkite plonus lietinius.
  5. Lašišą ir nuluptą svogūną susmulkinkite, sumaišykite.
  6. Suberkite smulkintus krapus, konservuotus kaparėlius, išmaišykite.
  7. Įpilkite alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, įspauskite citrinų sulčių, masę išmaišykite. 
  8. Po 2–3 šaukštus krėskite ant kiekvieno lietinio, susukite.
  9. Sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į iki180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  10. Užkrėskite natūralaus jogurto.   

 

Suskleisti
Lietiniai su vištienos įdaru
Receptas: Lietiniai su vištienos įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (Lietiniams)
Pienas: 1.00 st. (Lietiniams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Lietiniams)
Aliejus: 2.00 valg. š. (Lietiniams ir 2-3 valg. š. įdarui)
Vištiena: 400.00 g (Įdarui keptos ar virtos)
Pievagrybiai: 100.00 g (Įdarui)
Sūris: 100.00 g (Įdarui tarkuoto fermentinio)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Vanduo: 1.00 st. (Lietiniams)
Druska: 1.00 arbat. š. (Lietiniams žiupsnelis)
Įdarui keli šaukšteliai aštrių prieskonių mišinio (pagal skonį) 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Įmaišykite aliejų ir sausoje keptuvėje iškepkite plonus lietinius. 

2. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną, suberkite sūrį.

3. Mase įdarykite lietinius, sudėkite į karščiui atsparų indą, įpilkite truputį pieno, vandens ar kokio padažo ir apie 20 min. kepkite orkaitėje. Galite pakepinti ir keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Suskleisti
Lietiniai su avokadais
Receptas: Lietiniai su avokadais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 64
Receptas
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (Lietinių tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Lietinių tešlai)
Pienas: 1.00 st. (Lietinių tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Lietinių tešlai)
Medus: 4.00 valg. š. (Įdarui; skysto)
Grietinė: 4.00 valg. š. (Įdarui)
Pomidorai: 4.00 vnt. (Įdarui)
Sūris: 100.00 g (Įdarui; parmezano)
Avokadai: 2.00 vnt. (Įdarui; sunokę)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; 3 šaukštai citrinų sulčių)
Garstyčios: 4.00 valg. š. (Įdarui; ir 4 valg. š. garstyčių grūdelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Iškepkite blynus ir laikykite karštoje orkaitėje, kad neatvėstų. 

2. Medų išsukite su grietine ir garstyčių grūdeliais.

3. Pomidorus perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.

4. Sūrį sutarkuokite. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Avokadų ir pomidorų gabaliukus pasūdykite, apibarstykite pipirais.

5. Ant šiltų blynelių tepkite garstyčių padažo, dėkite pomidorų ir avokadų, berkite tarkuoto sūrio, dailiai suvyniokite ir patiekite su mėgstamu padažu.

 

Suskleisti
Lietiniai su špinatais
Receptas: Lietiniai su špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (tešlai ir 1 valg. š. padažui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tešlai ir 1 įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. lydyto, tešlai ir padažui)
Pienas: 3.00 st. (1 st. tešlai ir 2 st. padažui)
Špinatai: 500.00 g (įdarui)
Rikotos sūris: 250.00 g (įdarui)
Sūris: 100.00 g (po 50 gr. tarkuoto parmezano įdarui ir padažui)
Muskatas: 1.00 vnt. (žiupsnis įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų, įdarui ir padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį įdarui ir padažui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į plakimo indą ir išplakite elektriniu plakikliu. Padėkite tešlą pusvalandžiui šaldytuvą, paskui iš jos iškepkite lietinius.

2. Paruoškite įdarą: nuplautus, nusausintus špinatus susmulkinkite ir sumaišykite su rikota, parmezanu bei kiaušiniais.

3. Įberkite muskatų, pagal skonį pagardinkite pipirais, druska ir dar sykį viską gerai išmaišykite.

4. Po du šaukštus masės dėkite ant kiekvieno blyno ir susukite ritinėlius.

5. Išdėliokite juos sviestu išteptoje nepridegančioje kepimo skardoje.

6. Paruoškite padažą: giliame puode išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol šie gražiai pagels.

7. Maišydama supilkite pieną ir apie 5 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies.

8. Suberkite sūrį, sukrėskite pomidorų padažą, įberkite pipirų, druskos ir išmaišykite.

9. Kiek pravėsusiu padažu apliekite lietinius ir 20 minučių pašaukite į 200ºC karštumo orkaitę.

Suskleisti
Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta
Receptas: Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 100.00 g (tešlai)
Aliejus: 4.00 valg. š. (tešlai)
Džiovinti pomidorai: 100.00 g (aliejuje - įdarui)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų - įdarui)
Fetos sūris: 150.00 g (įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (įdarui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos, miltais ir aliejumi. Tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite nedidelius lietinius.

2. Džiovintus pomidorus aliejuje nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Alyvuoges supjaustykite žiedais, fetą susmulkinkite. Gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite.

3. Viską sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite bazilikais ir atsargiai išmaišykite. Po šaukštą įdaro uždėkite ant lietinių, suformuokite ryšulėlius ir suriškite svogūnų laiškais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Lietiniai su daržovėmis
Receptas: Lietiniai su daržovėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 45
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 - tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Aliejus: 4.00 valg. š. (1 - tešlai ir 3 - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto - tešlai)
Šparaginės pupelės: 200.00 g (įdarui)
Daržovių sultinys: 400.00 ml (įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė - įdarui)
Baklažanai: 1.00 vnt. (įdarui)
Pomidorai: 1.00 vnt. (indelis smulkintų savo sultyse - įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona - įdarui)
Varškės sūris: 100.00 g (riebaus- įdarui)
Parmezano sūris: 100.00 g (įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Petražolės: 1.00 sauja (nedidelė saujelė, kapotų - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Lietinių tešlai reikalingus produktus supilkite į plakimo indą ir iki vientisumo išplakite elektriniu maišikliu.
  2. Paruoštą tešlą palikite pastovėti, kad išbrinktų.
  3. Šparagines pupeles, nupjovusi galus, trumpai apvirkite sultinyje ir nuvarvinkite.
  4. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą: cukiniją ir baklažaną supjaustykite šiaudeliais, kartu su nuluptais ir sukapotais česnakais pakepinkite aliejuje.
  5. Sumeskite pupeles, sukrėskite smulkintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 min. Iškepkite nedidelius lietinius.
  6. Ant kiekvieno krėskite įdaro, užberkite tarkuotų sūrių, susukite voleliu ir perriškite svogūnų laišku.
  7. Lietinius dėkite į riebalais pateptą, karščiui atsparią kepimo formą, užtarkuokite sviesto ir 5 min. pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę.
  8. Tiekite su petražolių lapeliais.
Suskleisti
Lietiniai su grybų įdaru
Receptas: Lietiniai su grybų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 70
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanduo: 2.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Grybai: 300.00 g (džiovinti baravykai (tiks ir kitokie džiovinti grybai))
Svogūnai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį, 1 valg. š. aliejaus, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Berkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius. Nuo kiekvieno popieriniu rankšluosčiu nuspauskite riebalų perteklių (dėkite lietinį ant popierinio rankšluosčio lapo, uždenkite kitu lapu ir švelniai paspaudykite pirštais).
  2. Džiovintus grybus pamirkykite 1-2 val. šaltame vandenyje, paskui apie 20 min. pavirkite. Grybus sumalkite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sukrėskite smulkintus svogūnus, šiek tiek pakepinkite. Tada sukrėskite maltus grybus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar pakepinkite nuolat pamaišydama.
  4. Krėskite įdaro ant lietinio, sulankstykite vokeliu ar susukite į volelį. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol lietiniai gražiai apskrus.
Suskleisti
Lietiniai ryžių miltų blynai su špinatų ir fetos įdaru
Receptas: Ryžių miltų lietiniai su špinatų ir fetos įdaru
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 53
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (lietiniams)
Miltai: 130.00 g (ryžių - lietiniams)
Pienas: 250.00 ml (lietiniams)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (kepimui ir 1 valg. š. - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo (nebūtina) - įdarui)
Špinatai: 100.00 g (įdarui)
Fetos sūris: 100.00 g (150 - 200 - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - įdarui)
Kaip gaminti

PARUOŠKITE ĮDARĄ

  1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus.
  2. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol šis taps skaidrus ir suminkštės.
  3. Suberkite kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
  4. Jei naudojate, suberkite į keptuvę kubeliais supjaustytą mėgstamą kumpį ir pakepinkite, kol šis gražiai apskrus.
  5. Suberkite špinatų lapus ir pakepinkite, kol jie suminkštės.
  6. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
  7. Atidėkite į šalį (jei tik įmanoma, šiltai), kol iškepsite lietinius blynus.

IŠKEPKITE LIETINIUS BLYNUS

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite ryžių miltus ir supilkite pieną. Išplakite iki vientisos masės.
  2. Ištepkite keptuvę šlakeliu alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies. Kai aliejus įkais, sumažinkite ugnį.
  3. Pilkite samtį tešlos į keptuvės centrą ir nedelsdami, paėmę keptuvę už rankenos ir ją judindami, paskirstykite tešlą tolygiai per visą keptuvės dugną.
  4. Kepkite apie 1–2 minutes, kol blynas gražiai apskrus.
  5. Atsargiai apverskite apkepusį blyną jums įprastu būdu – ore, rankomis anr mentele.
  6. Kitą blyno pusę taip pat kepkite apie 1–2 minutes, kol gražiai apskrus.
  7. Išimkite iškepusį blyną iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
  8. Vėl keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus. Taip iškepkite visus lietinius blynus. 
  9. Ant kiekvieno lietinio blyno ketvirtadalio paskleiskite po šaukštą paruošto įdaro, ant viršaus užbarstykite po saują trupinto fetos sūrio. Perlenkite blyną per pusę ir dar kartą per pusę, kad gautumėte trikampio formą.
  10. Patiekite nedelsdami.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas