Skanesniam rudeniui – Renatos Ničajienės moliūgų humusas

Kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė dalinasi savo rudeniniais receptais. Šiandien ji kviečia paragauti moliūgų humuso.
Renatos Ničajienės moliūgų humusas
Renatos Ničajienės moliūgų humusas / Asmeninio arch nuotr.

Be humuso nebeįsivaizduoju užkandžių stalo, jį labai mėgstu, todėl, kad neatsibostų, ruošiu vis skirtingo skonio. Galima pasigaminti rausvojo humuso su džiovintais pomidorais, žaliojo su avokadais ir geltonojo su česnakais receptais. Rudenį atėjo eilė ir oranžiniam humusui. Labai rekomenduoju!

6 asmenims reikės:

  • 1 stiklinės sausų avinžirnių,
  • 4 šaukštų sezamų pastos (angl. tahini),
  • 2 šaukštų citrinų sulčių,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 50 ml šalto vandens,
  • 1 šaukštelio kumino,
  • 0,5 stiklinės naminės moliūgų tyrės (receptas p. 115),
  • 0,5 stiklinės granatų sėklų,
  • 2 šaukštų granatų sirupo,
  • 1 šaukštelio žagrenio,
  • 1 šaukštelio skrudintų sezamų,
  • žiupsnelio aitriosios paprikos.

Gaminimas:

Vakare sausus avinžirnius užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti. Ryte juos perplaukite ir išvirkite sūdytame vandenyje. Avinžirniai išvirs per 45 minutes. Išvirusius nusunkite ir praskalaukite šaltu vandeniu.

Į trintuvą suberkite virtus avinžirnius, česnako skilteles ir prieskonius, sudėkite sezamų pastą, supilkite citrinų sultis ir trinkite, kol pavirs į košę. Toliau trindami pilkite šaltą vandenį, kol užtepas taps tinkamos konsistencijos. Tada į humusą sukrėskite moliūgų tyrę ir gerai išmaišykite.

Humusą sukrėskite į indelį, gausiai apibarstykite granatų sėklomis ir sezamais, žagreniu, apšlakstykite granatų sirupu. Valgykite pasidažydami daržovėmis, duona, traškučiais.

Skanaus!

Asmeninio arch nuotr./Renatos Ničajienės „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“
Asmeninio arch nuotr./Renatos Ničajienės „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“

Daugiau rudeniškų Renatos Ničajienės receptų rasite jos knygoje „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“.

Asmeninio arch nuotr./Renatos Ničajienės „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“
Asmeninio arch nuotr./Renatos Ničajienės „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis