Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanėstai ant iešmelių: 16 receptų

Daržovės, jūrų gėrybės, vaisiai, paukštiena, žuvis... Verti ant iešmelių ir kepti galima viską, ką tk užsimanysite. Tačiau, kad mažiau tektų sukti galvą, pateikiame paruoštuką. Skanaus!
Vištienos vėrinukai su kariu
Vištienos vėrinukai su kariu / Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Situacija: moteris kviečia vyrą į pasimatymą. Iniciatyvos privalumai

Vištienos vėrinukai su kariu
Receptas: Vištienos vėrinukai su kariu
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 32
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 1.00 puodelis (indelis natūralaus)
Karis: 3.00 arbat. š. (2,5)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.
  2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
  3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais.
  4. Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite.
  5. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų  pamirkyti vandenyje.
  6. Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišiusi su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Kebabų vėrinukai.
Receptas: Kebabų vėrinukai iš mišraus arba ėrienos faršo ir „Garam Masala“
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 18
Receptas
Ingredientai
Prieskoniai: 1.00 valg. š. („Santa Maria Garam Masala Spice Mix“)
Faršas: 500.00 g (ėrienos arba įvairios mėsos faršas)
Vanduo: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite faršą su vandeniu ir prieskonių mišiniu.
  2. Suformuokite faršą į pailgus gabalus, suverkite ant iešmelių ir kepkite ant grotelių arba keptuvėje 2–3 minutes.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti
Pikantiški kiaulienos iešmeliai
Receptas: Pikantiški kiaulienos iešmeliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 35
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (nugarinės)
Paprikos: 3.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Citrinos: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis pagal poreikį)
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir marinatui)
Česnakai: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (mėgstamų)
Kiviai: 2.00 vnt. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - marinatui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais, kad būtų lengva mauti ant iešmelių. Apšlakstykite aliejumi, šviežiai spaustomis citrinų sultimis, česnakų milteliais, druska ir žolelių mišiniu. Palikite 1 valandai marinuotis.
  2. Kivius nulupkite ir susmulkinkite burokine trintuve. Suberkite į juos čiobrelius, pipirus, druską. 
  3. Kiaulieną gerai nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite maždaug vienodais gabalėliais. Sukrėskite ant jos kivių ir prieskonių mišinį, išmaišykite ir palikite maždaug valandai marinuotis.
  4. Išsimarinavusią mėsą bei paprikas suverkite ant iešmelių ir dėkite ant grotelių. Pridenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. (priklausomai nuo mėsos gabalėlių dydžio). Tada foliją nuimkite dar ir leiskite paskrusti apie 10 min.
  5. Ant iešmelių galite verti ne vien paprikas, bet ir kitokias daržoves: puikiai tinka cukinijos, baklažanai, pastarnokai, saldžiosios ar įprastos bulvės, svogūnai. Improvizuokite, kaip tik patinka. Visas daržoves galite ruošti taip pat, kaip paprikas.
Kiaulienos iešmelius patiekite su keptomis bulvytėmis arba ryžiais, šviežių daržovių salotomis ir barbekiu padažu .
Suskleisti
Krevečių ir vaisių vėrinukai
Receptas: Krevečių ir vaisių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (šaldytų virtų karališkų)
Ananasai: 250.00 g (skardinė konservuotų)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (po kelis šaukštus krevetėms ir padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Kmynai: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 valg. š.
Pankolis: 40.00 g
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį krevetėms ir padažui)
Mangas: 2.00 vnt. (sunokę, padažui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (6 valg. š. šviežių sulčių, padažui)
Svogūnai: 1.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Ananasus išgriebkite iš sirupo ir gerai nuvarvinkite.

2. Atšildytas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes apibarstykite pankolių, kmynų, kalendrų ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių pastovėti.

3. Suverkite ant plonesnių iešmelių pakaitomis su ananasų gabalėliais, tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite virš karštų žarijų, kol jūros gerybės gražiai apskrus.

4. Paruoškite padažą: mangus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, minkštimą susmulkinkite, sudėkite į dubenį, supilkite apelsinų sultis, aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, įberkite maltų pipirų ir gerai ištrinkite.

5. Karštas krevetes tiekite su mangų padažu.

Suskleisti
Vištienos file vėrinukai
Receptas: Vištienos filė vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 44
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Majonezas: 4.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 g (mėgstamų)
Ananasai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų)
Paprikos: 2.00 vnt.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Vištieną supjaustykite gabaliukais, sudėkite majonezą, garstyčias ir likusius prieskonius.
  2. Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite per naktį.
  3. Imame medinį iešmelį, ant kurio veriame gabaliuką paprikos, mėsytės, ananaso ir vėl kartokite kol suversite.
  4. Dėkite ant grotelių ir kepkite ant griliaus, kol vištiena gražiai pabals, mėsa išeina labai sultinga ir skani.
  5. Neperkepkite, nes kitaip vištiena bus sausa.
  6. Receptą pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptą atsiuntė Jolanta M., Mažeikiai

Suskleisti
Silkių vėrinukai
Receptas: Silkių vėrinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Silkė: 200.00 g
Pomidorai: 10.00 vnt. (džiovintų)
Agurkai: 5.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Duona: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite visus ingredientus panašaus dydžio kubeliais ir užverkite ant smeigtukų. Tarkime, tokia tvarka: duona, silkė, pomidorai, agurkai ir pan.
  2. Ingredientus galite keisti savo nuožiūra, įtraukti ananasus, marinuotas morkas, vyšninius pomidorus ir t. t.
Suskleisti
Maltos mėsos vėrinukai
Receptas: Maltos mėsos vėrinukai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 20
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (maltos)
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Svogūnai: 100.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Duona: 1.00 vnt. (sužiedėjusi bandelė)
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (susmulkintų šviežių rozmarinų arba šaukštelis džiovintų)
Česnakai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą sudėkite piene išmirkytą ir nuspaustą bandelę, su sviestu pakepintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus.

2. Paruoškite česnakus: išskirstykite skiltelėmis ir nulupkite.

3. Mėsos kukuliukus ir česnakų skilteles pakaitomis suverkite ant iešmų. Ant vidutinio karštumo žarijų vartydami kepkite maždaug 10 min.

Patarimas. Jei maltos mėsos masė per skysta, galima įberti truputį džiūvėsėlių ar manų kruopų.

Suskleisti
Sūrio ir duonos iešmeliai
Receptas: Sūrio ir duonos iešmeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Duona: 250.00 g (Ilgas (prancūziškas) batonas)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Petražolės: 20.00 g
Mairūnas: 5.00 g (pora šakelių)
Rozmarinai: 5.00 g (pora šakelių)
Sūris: 350.00 g (fermentinio)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė. Patiekimui)
Kaip gaminti

1. Batoną ir sūrį supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Česnakus sugrūskite. Petražoles, rozmarinus ir mairūnus susmulkinkite.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apskrudinkite batono kubelius. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite česnakus, suberkite žalumynus ir išmaišykite.

3. Batono ir sūrio gabalėlius pramaišiui suverkite ant iešmelių, apibarstykite aitriųjų paprikų milteliais. Ant nelabai karštų žarijų kepkite apie 5 min. Patiekite ant salotų lapų.

Suskleisti
Žuvų ir paprikų vėrinukai
Receptas: Žuvų ir paprikų vėrinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (šviežių menkių filė)
Austrių padažas 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (šviežio tarkuoto)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Žaliosios citrinos 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Paprikos: 3.00 vnt. (geltonos saldžiosios)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. 

2. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais gabalais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. 

3. Žaliąsias citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, perpjaukite pusiau, tada supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis, austrių bei sojų padažą, tarkuotą imbierą, žiupsnį druskos ir rozmarinus. Apliekite į dubenį sudėtą žuvį, atsargiai pamaišykite švariomis rankomis ir palikite kelioms valandoms, kad pasimarinuotų.

5. Ant aliejumi išteptų metalinių iešmų pakaitomis suverkite žuvų bei paprikų gabalėlius, citrinų griežinėlius. Vėrinukus dėkite ant grotelių ir vartydama kepkite apie 15 minučių. Tiekite su šviežių špinatų salotomis.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Lašišų ir ananasų kepsneliai
Receptas: Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 24
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Ananasai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Makaronai: 400.00 g (ryžių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.

3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Suskleisti
Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis
Receptas: Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (vištienai)
Pipirai: 2.00 valg. š. (1 valg. š. - šviežiai maltų - vištienai ir žiupsnelis - salotų užpilui)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (2 - vištienai ir 3 - salotų užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių - vištienai ir 1 valg. š. - salotų užpilui)
Sviestas: 30.00 g (vištienai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (vištienai ir salotų užpilui)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (šakelė šviežio - vištienai)
Salotos: 1.00 vnt. (gužė - salotoms)
Sultenės:(salotoms) 1.00 sauja
Slyvos: 4.00 vnt. (4 - 6 - salotoms)
Saulėgrąžos: 1.00 sauja (lukštentų - salotoms)
Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisių - salotoms)
Duona: 4.00 riekės (šviesios sumuštinių duonos - salotoms)
Actas: 1.00 valg. š. (1/2 balto vyno - salotų užpilui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (1 - aštrių ir 1 - grūdėtų - salotų užpilui)
Medus: 2.00 arbat. š. (skysto - salotų užpilui)
Kaip gaminti

Vištiena:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių.
  2. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudėkite vištienos iešmelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o įpjovus vištieną – viduje ji bus pilnai iškepusi (patikrinkite maždaug po 10–15 min.). Kepimo laikas priklausys nuo to, kaip storai/plonai supjaustysite mėsą. 
  3. Kai vištienai bus likę kepti vos pora minučių, į keptuvę sudėkite sviestą ir rozmarino šakeles. Sviestui išsilydžius – pavartykite iešmelius. Paruošus – dėkite į lėkštę.

Salotos:

  1. Į lėkštę sudėkite suplėšytus salotų lapus, sultenes, smulkiai supjaustytus agurkus ir skiltelėmis supjaustytas slyvas.
  2. Keptuvėje pakepinkite lukštentas saulėgrąžas, kol ims švelniai ruduoti. Išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti (nedėkite karštų ant salotų).
  3. Nupjaukite baltos sumuštinių duonos plutelę. Supjaustykite minkštąją dalį kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite duonos kubelius ir apkepkite iš abiejų pusių, atsakingai kiekvieną vartant, kadangi tuomet viskas super gražiai ir tolygiai apskrunda. 
  4. Ant salotų suberkite atvėsusias saulėgrąžas ir duonos skrebučius.

Salotų užpilas:

  1. Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, uždenkite ir stipriai pakratykite. Tuomet visi ingredientai puikiai susiplaks tarpusavyje, o aliejus neatsiskirs nuo kitų skysčių. Užpilą pilkite ant salotų arba patiekite šalia.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Suskleisti
Kalakutienos vėrinukai
Receptas: Kalakutienos vėrinukai
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg ((krūtinėlių))
Citrinos: 3.00 vnt.
Porai: 2.00 vnt.
Sezamo sėklos: 4.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. ((marinatui))
Vynas: 100.00 ml ((sauso baltojo marinatui))
(marinatui) 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. ((marinatui))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((sugrūstos, marinatui))
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. Juo užpilkite stambokais kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve.

2. Porus nuvalykite, išskirstykite laiškais, o šiuos supjaustykite stambokais gabaliukais. Citrinas supjaustykite ketvirčiais.

3. Į didelį dubenį suberkite sezamus, ant jų sudėkite iš marinato ištrauktus mėsos gabaliukus ir pamaišykite, kad tolygiai apliptų sėklomis.

4. Kalakutieną pramaišiui su porų gabaliukais ir citrinų ketvirčiais suverkite ant iešmelių.

5. Ant vidutinio karštumo žarijų kepkite 15 min., retkarčiais pavartydama ir apšlakstydama marinatu.

Suskleisti
Žuvų ir tigrinių krevečių iešmeliai
Receptas: Žuvų ir tigrinių krevečių iešmeliai
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 210.00 g (70 - atšildytos jūros lydekos filė, 70 - atšildytos skorpionžuvės filė ir 70 - atšildytos lašišos filė)
Krevetės: 2.00 vnt. (atšildytų karališkų krevečių)
Citrinos: 1.00 vnt. (10 gramų)
Bazilikai: 3.00 vnt. (keletas šviežių lapelių)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (šviežio)
Druska: 2.00 žiupsnelis (iešmeliams ir varškės padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (iešmeliams ir varškės padažui)
Varškė: 25.00 g (Varškės padažui)
Svogūnų laiškai: 3.00 g (Varškės padažui)
Petražolės: 1.00 sauja (Varškės padažui)
Krapai: 1.00 sauja (Varškės padažui)
Kefyras: 20.00 ml (Varškės padažui)
Pipirai: 2.00 g (šviežių aitriųjų paprikų - varškės padažui)
Smidrai: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Šviežiomis žolelėmis marinuokite visus žuvies gabalėlius ir tigrines krevetes.
  2. Kai jos pasimarinuos, verkite ant iešmelio ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje 10–15 min.
  3. Prie žuvies ir krevečių paruoškite salotas iš šviežių daržovių: sultenių, ridikėlių, cukinijos, šviežių agurkų.
  4. Jas apipilkite mėgstamu žolelių padažu arba alyvuogių aliejumi.
  5. Paruoškite varškės padažą, svieste apkepkite 50 g apvirtų smidrų.
  6. Sudėkite viską į lėkštę ir papuoškite citrinos griežinėliu.
Suskleisti
Vištienos  ir krevečių vėrinukai
Receptas: Vištienos ir krevečių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 19
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 250.00 g (nevirtos)
Aitrioji paprika: 4.00 valg. š. (saldus padažas)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite saldų aitriųjų paprikų padažą, citrinų sultis, sojų padažą ir įspauskite česnaką. Viską gerai išmaišykite, sudėkite vištieną, nuplautas ir nusausintas krevetes ir pamarinuokite 10 minučių.
  2. Suverkite vištieną su krevetėmis ant iešmelių ir kepkite 4–5 minutes iš abiejų pusių. Tiekite su mangų salsa.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištienos vėrinukai su kariu
Receptas: Vištienos vėrinukai su kariu ir imbierais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g
Jogurtas: 150.00 g
Karis: 3.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 4.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.

2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.

3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais. Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite.

4. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite.

5. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų pamirkyti vandenyje.

6. Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min.

7. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišiusi su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Vištienos iešmeliai
Receptas: Vištienos iešmeliai
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 9
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (tinka ir šlaunelių mėsa)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - marinatui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - marinatui)
Garstyčios: 10.00 g (grūdėtų - pagal skonį - marinatui)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - marinatui)
Medus: 1.00 arbat. š. (truputėlį - pagal skonį - marinatui)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis - pagal skonį - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustytą krūtinėlę arba šlaunelių mėsą įtrinkite prieskoniais. Palikite marinuotis.
  2. Medinius iešmelius pamerkite į vandenį 15–20 min.
  3. Pasimarinavusią mėsytę sumaukite ant iešmelių ir galite kepti.
  4. Puikiai tinka kepti ne tik lauke ant grotelių, bet ir namuose ant grilinės keptuvės.
  5. Taip pat mėsą galite mauti pakaitomis su daržovėmis (paprika, maža cukinija, vyšniniai pomidorai, alyvuogės ar kt.).
  6. Tik daržoves supjaustykite panašiais gabalėliais, šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  7. Vištiena greitai iškepa, daržovės puikiai prie jos dera.

Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: 8 ženklai, kurie parodo jūsų santykiai yra netinkami

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs