TAIP PAT SKAITYKITE: Situacija: moteris kviečia vyrą į pasimatymą. Iniciatyvos privalumai
- Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.
- Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
- Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais.
- Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite.
- Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų pamirkyti vandenyje.
- Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišiusi su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
- Sumaišykite faršą su vandeniu ir prieskonių mišiniu.
- Suformuokite faršą į pailgus gabalus, suverkite ant iešmelių ir kepkite ant grotelių arba keptuvėje 2–3 minutes.
Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“
- Paprikas nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais, kad būtų lengva mauti ant iešmelių. Apšlakstykite aliejumi, šviežiai spaustomis citrinų sultimis, česnakų milteliais, druska ir žolelių mišiniu. Palikite 1 valandai marinuotis.
- Kivius nulupkite ir susmulkinkite burokine trintuve. Suberkite į juos čiobrelius, pipirus, druską.
- Kiaulieną gerai nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite maždaug vienodais gabalėliais. Sukrėskite ant jos kivių ir prieskonių mišinį, išmaišykite ir palikite maždaug valandai marinuotis.
- Išsimarinavusią mėsą bei paprikas suverkite ant iešmelių ir dėkite ant grotelių. Pridenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. (priklausomai nuo mėsos gabalėlių dydžio). Tada foliją nuimkite dar ir leiskite paskrusti apie 10 min.
- Ant iešmelių galite verti ne vien paprikas, bet ir kitokias daržoves: puikiai tinka cukinijos, baklažanai, pastarnokai, saldžiosios ar įprastos bulvės, svogūnai. Improvizuokite, kaip tik patinka. Visas daržoves galite ruošti taip pat, kaip paprikas.
1. Ananasus išgriebkite iš sirupo ir gerai nuvarvinkite.
2. Atšildytas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes apibarstykite pankolių, kmynų, kalendrų ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių pastovėti.
3. Suverkite ant plonesnių iešmelių pakaitomis su ananasų gabalėliais, tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite virš karštų žarijų, kol jūros gerybės gražiai apskrus.
4. Paruoškite padažą: mangus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, minkštimą susmulkinkite, sudėkite į dubenį, supilkite apelsinų sultis, aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, įberkite maltų pipirų ir gerai ištrinkite.
5. Karštas krevetes tiekite su mangų padažu.
- Vištieną supjaustykite gabaliukais, sudėkite majonezą, garstyčias ir likusius prieskonius.
- Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite per naktį.
- Imame medinį iešmelį, ant kurio veriame gabaliuką paprikos, mėsytės, ananaso ir vėl kartokite kol suversite.
- Dėkite ant grotelių ir kepkite ant griliaus, kol vištiena gražiai pabals, mėsa išeina labai sultinga ir skani.
- Neperkepkite, nes kitaip vištiena bus sausa.
- Receptą pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptą atsiuntė Jolanta M., Mažeikiai
- Supjaustykite visus ingredientus panašaus dydžio kubeliais ir užverkite ant smeigtukų. Tarkime, tokia tvarka: duona, silkė, pomidorai, agurkai ir pan.
- Ingredientus galite keisti savo nuožiūra, įtraukti ananasus, marinuotas morkas, vyšninius pomidorus ir t. t.
1. Į maltą mėsą sudėkite piene išmirkytą ir nuspaustą bandelę, su sviestu pakepintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus.
2. Paruoškite česnakus: išskirstykite skiltelėmis ir nulupkite.
3. Mėsos kukuliukus ir česnakų skilteles pakaitomis suverkite ant iešmų. Ant vidutinio karštumo žarijų vartydami kepkite maždaug 10 min.
Patarimas. Jei maltos mėsos masė per skysta, galima įberti truputį džiūvėsėlių ar manų kruopų.
1. Batoną ir sūrį supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Česnakus sugrūskite. Petražoles, rozmarinus ir mairūnus susmulkinkite.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apskrudinkite batono kubelius. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite česnakus, suberkite žalumynus ir išmaišykite.
3. Batono ir sūrio gabalėlius pramaišiui suverkite ant iešmelių, apibarstykite aitriųjų paprikų milteliais. Ant nelabai karštų žarijų kepkite apie 5 min. Patiekite ant salotų lapų.
1. Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais.
2. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais gabalais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
3. Žaliąsias citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, perpjaukite pusiau, tada supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis, austrių bei sojų padažą, tarkuotą imbierą, žiupsnį druskos ir rozmarinus. Apliekite į dubenį sudėtą žuvį, atsargiai pamaišykite švariomis rankomis ir palikite kelioms valandoms, kad pasimarinuotų.
5. Ant aliejumi išteptų metalinių iešmų pakaitomis suverkite žuvų bei paprikų gabalėlius, citrinų griežinėlius. Vėrinukus dėkite ant grotelių ir vartydama kepkite apie 15 minučių. Tiekite su šviežių špinatų salotomis.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.
2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.
3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.
Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai
Vištiena:
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių.
- Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudėkite vištienos iešmelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o įpjovus vištieną – viduje ji bus pilnai iškepusi (patikrinkite maždaug po 10–15 min.). Kepimo laikas priklausys nuo to, kaip storai/plonai supjaustysite mėsą.
- Kai vištienai bus likę kepti vos pora minučių, į keptuvę sudėkite sviestą ir rozmarino šakeles. Sviestui išsilydžius – pavartykite iešmelius. Paruošus – dėkite į lėkštę.
Salotos:
- Į lėkštę sudėkite suplėšytus salotų lapus, sultenes, smulkiai supjaustytus agurkus ir skiltelėmis supjaustytas slyvas.
- Keptuvėje pakepinkite lukštentas saulėgrąžas, kol ims švelniai ruduoti. Išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti (nedėkite karštų ant salotų).
- Nupjaukite baltos sumuštinių duonos plutelę. Supjaustykite minkštąją dalį kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite duonos kubelius ir apkepkite iš abiejų pusių, atsakingai kiekvieną vartant, kadangi tuomet viskas super gražiai ir tolygiai apskrunda.
- Ant salotų suberkite atvėsusias saulėgrąžas ir duonos skrebučius.
Salotų užpilas:
- Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, uždenkite ir stipriai pakratykite. Tuomet visi ingredientai puikiai susiplaks tarpusavyje, o aliejus neatsiskirs nuo kitų skysčių. Užpilą pilkite ant salotų arba patiekite šalia.
Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS
1. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. Juo užpilkite stambokais kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve.
2. Porus nuvalykite, išskirstykite laiškais, o šiuos supjaustykite stambokais gabaliukais. Citrinas supjaustykite ketvirčiais.
3. Į didelį dubenį suberkite sezamus, ant jų sudėkite iš marinato ištrauktus mėsos gabaliukus ir pamaišykite, kad tolygiai apliptų sėklomis.
4. Kalakutieną pramaišiui su porų gabaliukais ir citrinų ketvirčiais suverkite ant iešmelių.
5. Ant vidutinio karštumo žarijų kepkite 15 min., retkarčiais pavartydama ir apšlakstydama marinatu.
- Šviežiomis žolelėmis marinuokite visus žuvies gabalėlius ir tigrines krevetes.
- Kai jos pasimarinuos, verkite ant iešmelio ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje 10–15 min.
- Prie žuvies ir krevečių paruoškite salotas iš šviežių daržovių: sultenių, ridikėlių, cukinijos, šviežių agurkų.
- Jas apipilkite mėgstamu žolelių padažu arba alyvuogių aliejumi.
- Paruoškite varškės padažą, svieste apkepkite 50 g apvirtų smidrų.
- Sudėkite viską į lėkštę ir papuoškite citrinos griežinėliu.
- Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite saldų aitriųjų paprikų padažą, citrinų sultis, sojų padažą ir įspauskite česnaką. Viską gerai išmaišykite, sudėkite vištieną, nuplautas ir nusausintas krevetes ir pamarinuokite 10 minučių.
- Suverkite vištieną su krevetėmis ant iešmelių ir kepkite 4–5 minutes iš abiejų pusių. Tiekite su mangų salsa.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.
2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais. Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite.
4. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite.
5. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų pamirkyti vandenyje.
6. Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min.
7. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišiusi su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
- Supjaustytą krūtinėlę arba šlaunelių mėsą įtrinkite prieskoniais. Palikite marinuotis.
- Medinius iešmelius pamerkite į vandenį 15–20 min.
- Pasimarinavusią mėsytę sumaukite ant iešmelių ir galite kepti.
- Puikiai tinka kepti ne tik lauke ant grotelių, bet ir namuose ant grilinės keptuvės.
- Taip pat mėsą galite mauti pakaitomis su daržovėmis (paprika, maža cukinija, vyšniniai pomidorai, alyvuogės ar kt.).
- Tik daržoves supjaustykite panašiais gabalėliais, šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Vištiena greitai iškepa, daržovės puikiai prie jos dera.
Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.
TAIP PAT SKAITYKITE: 8 ženklai, kurie parodo jūsų santykiai yra netinkami