Siūlome receptą, kuris pavyks visiems, net ir naujokams virtuvėje. Šio torto nereikia kepti, tik sumaišyti visas sudedamąsias dalis.
Pagrindui reikės:
- 25 vanilinių vaflių,
- ¾ st. kepintų sūdytų migdolų,
- 4 valg. š. sviesto,
- 2 valg. š. cukraus.
Kremui reikės:
- 1 ir ¾ st. šaltos riebios grietinėlės,
7 g želatinos,
- 1,5 st. graikiško jogurto,
- 250 g kreminio sūrio,
- ½ st. cukraus,
- 2 arb. š. vanilės ekstrakto,
- žiupsnelio druskos.
Papuošimui:
- Šviežių uogų - braškių, šilaguogių ar kitų,
- migdolų drožlių.
Gaminimas:
Vaflius ir migdolus suberkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki trupinių.Sudėkite sviestą ir 2 valg. š. cukraus, vėl trinkite, kol gausis vienalytė masė.
Masę sukrėskite ant išardomos kepimo formos dugno ir išlyginkite, gerai suspausdami. Dėkite į šaldytuvą bent 20 minučių.
Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą, suberkite želatiną ir palikite brinkti 10 min. Išmaišykite ir užkaiskite. Kaitinkite nuolat maišydami ant vidutinės ugnies, kol želatina visiškai ištirps, maždaug 4-6 minutes. Nuimkite nuo viryklės ir atvėsinkite.
Į plaktuvą sudėkite jogurtą, kreminį sūrį, vanilės ekstraktą, druską ir ½ st. Cukraus. Plakite maždaug minutę. Supilkite atvėsusią grietinėlę su želatina ir vėl plakite, kol masė taps vienalytė.
Sūrio kremą sukrėskite ant trupininio pagrindo ir išlyginkite paviršių su mentele. Uždenkite tortą maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 6 valandoms arba nakčiai.
Prieš patiekiant pašildytu peiliu apipjaukite aplink formą ir nuimkite jos kraštus. Papuoškite šviežiomis uogomis ir migdolų drožlėmis.
Skanaus!