Sodrus, drėgnas ir kvapnus sviestinis pyragas su saldžiais mandarinais – ko daugiau bereikia skaniai kavos pertraukėlei. Užtruksite visai nedaug, o jausitės, tarsi apsilankę tikrų tikriausioje kepyklėlėje.
Ingredientai
- 200 g minkšto sviesto
- 130 g cukraus
- 4 dideli kiaušiniai
- 50 ml mandarinų sulčių
- 1 mandarinas
- 2 mandarinų žievelės
- 200 g universalių miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- ¼ šaukštelio druskos
- 12 skiltelių mandarino dekoravimui
Kaip gaminti?
- Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
- Nulupkite vieną mandariną. Nuimkite odelę ir supjaustykite mažais gabalėliais. Atidėkite į šalį. Iš kito mandarino išspauskite apie 50 ml sulčių
- Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite. Atidėkite į šalį.
- Sviestą ir cukrų plakite iki kreminės, lengvos ir purios masės. Po truputį supilkite išplaktus kiaušinius ir viską išmaišykite.
- Įdėkite mandarino žievelę. Dalimis suberkite miltų mišinį ir ramiai išmaišykite.
- Į pyrago tešlą įpilkite mandarinų sulčių ir išmaišykite. Sudėkite pjaustytus mandarinų gabaliukus ir įkomponuokite juos į tešlą.
- Supilkite tešlą į paruoštą kepimo indą. Viršų papuoškite mandarinų skiltelėmis.
- Pyragą kepkite 50–55 minutes, tol, kol jis taps auksinės rudos spalvos, o įsmeigtas pagaliukas bus švarus. Išėmę iš orkaitės gerai atvėsinkite. Skanaus!