Skaniai kavos pertraukėlei: sviestinis pyragas su mandarinais

Nors mandarinai daugeliui asocijuojasi su šv. Kalėdomis, jais kuo puikiausiai galima mėgautis ir ištisus metus. Nors skanūs šie vaisiai ir patys vieni, siūlome išbandyti juos naujoviškai – pyrago formoje.
Pyragas su mandarinais
Pyragas su mandarinais / Shutterstock nuotr.

Sodrus, drėgnas ir kvapnus sviestinis pyragas su saldžiais mandarinais – ko daugiau bereikia skaniai kavos pertraukėlei. Užtruksite visai nedaug, o jausitės, tarsi apsilankę tikrų tikriausioje kepyklėlėje.

Ingredientai

  • 200 g minkšto sviesto
  • 130 g cukraus
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 50 ml mandarinų sulčių
  • 1 mandarinas
  • 2 mandarinų žievelės
  • 200 g universalių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 12 skiltelių mandarino dekoravimui

Kaip gaminti?

  1. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
  2. Nulupkite vieną mandariną. Nuimkite odelę ir supjaustykite mažais gabalėliais. Atidėkite į šalį. Iš kito mandarino išspauskite apie 50 ml sulčių
  3. Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį.
  4. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite. Atidėkite į šalį.
  5. Sviestą ir cukrų plakite iki kreminės, lengvos ir purios masės. Po truputį supilkite išplaktus kiaušinius ir viską išmaišykite.
  6. Įdėkite mandarino žievelę. Dalimis suberkite miltų mišinį ir ramiai išmaišykite.
  7. Į pyrago tešlą įpilkite mandarinų sulčių ir išmaišykite. Sudėkite pjaustytus mandarinų gabaliukus ir įkomponuokite juos į tešlą.
  8. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo indą. Viršų papuoškite mandarinų skiltelėmis.
  9. Pyragą kepkite 50–55 minutes, tol, kol jis taps auksinės rudos spalvos, o įsmeigtas pagaliukas bus švarus. Išėmę iš orkaitės gerai atvėsinkite. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas atskleidė: „Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelis – pigiausias
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai