Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaniam dienos startui – sumuštinis su bulvėmis, žuvimi ir agurkėliais

Bulves mėgsta ir jų mielai skanauja daugelis tautiečių, tik kartais nutinka taip, jog viena kita lieka nesuvalgyta. Tai jokia bėda, nes iš vakaro virtas bulves panaudosite sočiam ir skaniam kito ryto sumuštiniui paruošti. Tam dar prireiks ruginės duonos, mėgstamos rūkytos ar sūdytos žuvies ir traškių marinuotų agurkėlių. Toks paprastas derinys, o skonis ir sotumas – garantuoti!
Sumuštinis su bulvėmis, žuvimi ir agurkėliais
Sumuštinis su bulvėmis, žuvimi ir agurkėliais / 15min nuotr.

Šį „ūkišką“, tačiau kartu ir elegancijos nestokojantį sumuštinį paruošėme su „Vilniaus duonos“ autentiška „Rugelio“ duona, išsaugojus originalų receptą ji kepama jau ne pirmą dešimtmetį ir dabar yra dar patogesnės formos. Duona išliko tokia pat pilna rugių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė, visų grūdo dalių – dėl šių savybių ji itin mėgstama ir vertinama. „Rugelio“ duona dabar dar patogesnė, ji patiks ir klasikinio skonio mėgėjams, ir reikliems gurmanams, ieškantiems sveikesnio produkto.

„Rugelio“ sumuštinis su bulvėmis, žuvimi ir agurkėliais

„Rugelio“ duoną galima derinti ir su kreminiu sūriu bei džemu, ir su kiaušiniais ar bulvėmis – jos universalumas neįtikėtinas, tereikia nebijoti eksperimentuoti. Šį sykį maistingai duonai į kompaniją parinkome virtų bulvių griežinėlius, švelniai sūrstelėjusią žuvį, o derinį užbaigia saldžiarūgščiai marinuoti agurkėliai. Žuvį galite rinktis kokią tik mėgstate, o marinuotus agurkėlius keisti šviežiais trumpavaisiais.

Ingredientai (2 sumuštiniams):

  • 2 riekelės duonos „Rugelis“;
  • šiek tiek majonezo;
  • šiek tiek garstyčių (jei mėgstate aštriau, nors nebūtina);
  • 2–3 virtos šaltos bulvės;
  • 2 juostelės mėgstamos sūdytos ar šaltai rūkytos žuvies (pavyzdžiui, lašišos ar upėtakio);
  • keli marinuoti agurkėliai (arba 0,5 šviežio trumpavaisio);
  • keli svogūnų laiškai ar laiškiniai česnakai;
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Virtas bulves supjaustykite 5–7 mm storio griežinėliais. Susmulkinkite svogūnų laiškus ar laiškinius česnakus. Agurkėlius pjaukite išilgai perpus ar dar ploniau (šviežią agurką pjaustykite griežinėliais).

2. Kiekvieną duonos riekelę patepkite majonezu ir garstyčiomis (jei šias naudojate).

3. Ant duonos klokite bulvių griežinėlius, tada žuvį, ant jos dėliokite agurkėlius ir galiausiai pabarstykite pipirais bei kapotais žalumynais. Skanaukite iškart!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas