Šį „ūkišką“, tačiau kartu ir elegancijos nestokojantį sumuštinį paruošėme su „Vilniaus duonos“ autentiška „Rugelio“ duona, išsaugojus originalų receptą ji kepama jau ne pirmą dešimtmetį ir dabar yra dar patogesnės formos. Duona išliko tokia pat pilna rugių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė, visų grūdo dalių – dėl šių savybių ji itin mėgstama ir vertinama. „Rugelio“ duona dabar dar patogesnė, ji patiks ir klasikinio skonio mėgėjams, ir reikliems gurmanams, ieškantiems sveikesnio produkto.
„Rugelio“ sumuštinis su bulvėmis, žuvimi ir agurkėliais
„Rugelio“ duoną galima derinti ir su kreminiu sūriu bei džemu, ir su kiaušiniais ar bulvėmis – jos universalumas neįtikėtinas, tereikia nebijoti eksperimentuoti. Šį sykį maistingai duonai į kompaniją parinkome virtų bulvių griežinėlius, švelniai sūrstelėjusią žuvį, o derinį užbaigia saldžiarūgščiai marinuoti agurkėliai. Žuvį galite rinktis kokią tik mėgstate, o marinuotus agurkėlius keisti šviežiais trumpavaisiais.
Ingredientai (2 sumuštiniams):
- 2 riekelės duonos „Rugelis“;
- šiek tiek majonezo;
- šiek tiek garstyčių (jei mėgstate aštriau, nors nebūtina);
- 2–3 virtos šaltos bulvės;
- 2 juostelės mėgstamos sūdytos ar šaltai rūkytos žuvies (pavyzdžiui, lašišos ar upėtakio);
- keli marinuoti agurkėliai (arba 0,5 šviežio trumpavaisio);
- keli svogūnų laiškai ar laiškiniai česnakai;
- žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Virtas bulves supjaustykite 5–7 mm storio griežinėliais. Susmulkinkite svogūnų laiškus ar laiškinius česnakus. Agurkėlius pjaukite išilgai perpus ar dar ploniau (šviežią agurką pjaustykite griežinėliais).
2. Kiekvieną duonos riekelę patepkite majonezu ir garstyčiomis (jei šias naudojate).
3. Ant duonos klokite bulvių griežinėlius, tada žuvį, ant jos dėliokite agurkėlius ir galiausiai pabarstykite pipirais bei kapotais žalumynais. Skanaukite iškart!