Kiaulienos troškinys su slyvomis
Slyvos kiaulienos troškiniui suteiks salstelėjusį skonį ir pavers šį patiekalą nepaprastu! Jam paruošti reikės:
- 1,6 kg kiaulienos mentės;
- 0,5 kg bulvių;
- 6 vnt. mėlynųjų slyvų;
- 500 ml vištienos sultinio;
- 5 v. š. sojų padažo;
- 1 v. š. pomidorų tyrės;
- 2 v. š. cukraus;
- 5 skiltelių česnako;
- gabalėlio imbiero šaknies;
- mėsos prieskonių, anyžiaus, cinamono, aliejaus (pagal skonį).
Gaminimas:
Supjaustykite kiaulieną dideliais gabalais ir sudėkite į dubenį. Supilkite sojų padažą, pusę susmulkinto imbiero bei dvi skilteles išspausto česnako. Palikite marinuotis bent valandai.
Mėsai išsimarinavus įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių grilio režimu. Dideliame troškinimo inde įkaitinkite aliejų. Sudėkite likusį imbierą ir smulkintą česnaką, suberkite mėsos prieskonius ir cinamoną. Lengvai pakaitinkite, kol prieskoniai taps aromatingi ir suminkštės. Įmaišykite cukrų, padidinkite ugnį ir į keptuvę sudėkite iš marinato ištrauktą kiaulieną. Pakepkite apie 3 minutes, kol apskrus, ir supilkite marinatą, pomidorų tyrę bei sultinį. Sudėkite gabalėliais supjaustytas bulves. Viską išmaišykite, uždenkite dangčiu ir įdėkite į orkaitę troškinti.
Kol mėsa troškinasi, per pusę perpjaukite slyvas ir išimkite kauliukus. Praėjus valandai nuo mėsos troškinimosi pradžios, nuimkite troškinimo indo dangtį ir sudėkite supjaustytas slyvas. Palikite orkaitėje dar maždaug valandai, kol mėsa taps visiškai minkšta. Skanaus!