Grietinėčius skanu ir smagu valgyti dėl jų kontrasto – pusiau trapi ir švelniai saldi tešla, o viduje – kreminis varškės įdaras. Šie kepinukai skaniausi švieži arba kepti iš vakaro, ilgiau jų neverta laikyti.
Jei norite šiek tiek paimprovizuoti, įdarą galima papildyti nutarkuota apelsino žievele ar kapotais cukatais, nors klasikų klasika yra vanilė. Metas kepti?
Naudingi patarimai:
- kelios valandos iki gaminant tešlą ištraukite iš šaldytuvo sviestą – jis turi būti kambario temperatūros;
- grietinėčių tešla pagaminus bus kietoka, neišsigąskite, tokia ir turi būti;
- įdarui naudokite riebią varškę ir būtinai ją pertrinkite per sietelį – turi būti visiškai kreminė;
- įdarui paskaninti naudokite kokybišką vanilinį cukrų arba vanilės pastą. Šio prieskonio alternatyvos – nutarkuota ekologiško apelsino žievelė arba truputis smulkiai sukapotų cukatų;