Ingredientai:
tešlai:
- 3/4 stiklinės šilto vandens;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 pakelis (7 g) sausų mielių;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus (ir dar šiek tiek dubeniui patepti);
- 2,5 stiklinės miltų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos.
įdarui:
- 220 g mocarelos sūrio;
- 0,5 stiklinės pomidorų tyrės;
- didelis žiupsnis džiovinto raudonėlio;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos.
virimui:
- aukštą kaitinimo temperatūrą atlaikančio aliejaus (pvz., saulėgrąžų ar rapsų).
Gaminimas:
1. Pagaminkite tešlą. Supilkite šiltą vandenį į dubenį, suberkite cukrų ir mieles, paplakite šluotele ir padėkite keliolikai minučių šiltai – paviršius per tą laiką turi suputoti. Į suputojusį skystį supilkite aliejų, suberkite druską, išmaišykite, o tada berkite miltus, maišykite, o kai ingredientai pradės jungtis, imkite minkyti. Minkykite ant lygaus paviršiaus 6–7 min., kol gausite glotnią, vientisą tešlą.
2. Dėkite išminkytą tešlą į aliejumi pateptą dubenį, pridenkite ir padėkite kilti į šiltą vietą maždaug valandai.
3. Pagaminkite įdarą. Mocarelą nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite kubelius į dubenį, užpilkite pomidorų tyre, pabarstykite raudonėliu ir druska. Išmaišykite.
4. Pakilusią tešlą perminkykite, padalinkite į 8 lygias dalis, kiekvieną jų suvoliokite į rutuliuką, o tada iškočiokite į paplotėlius. Ant kiekvieno paplotėlio vienos pusės dėkite įdaro, tada perlenkite pusiau ir užspaudinėkite ar gražiai, bet ir sandariai užsukite kraštus. Kol dirbate su vienu paplotėliu, kitus laikykite pridengtus, kad neapdžiūtų!
5. Puode įkaitinkite aliejų iki vidutinės kaitros (jei turite termometrą, jo karštis turėtų siekti apie 180 laipsnių) ir dėkite po porą pyragėlių. Kepkite po 1,5–2 min. kiekvieną pusę, kol pyragėliai taps gražiai auksiniai. Išgriebkite, kiek atvėsinkite ir ragaukite. Vidus bus tikrai karštas, tad atsargiai!